Juho Päivinen ja Mari Munne tanssivat boogie woogien PM-kultaa

JULKAISTU: 29.4.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Tulostiedotteet

Juho ja Mari tanssimassa

Boogie woogie -tanssin Suomen ja maailman ykköspari Juho Päivinen – Mari Munne toistivat neljän vuoden takaisen temppunsa voittamalla kotiyleisön edessä Pohjoismaiden mestaruuden lauantaina 27.4.2019 Järvenpäässä.

Kolmena viime vuotena turkulaispari joutui tyytymään hopeaan, joten Maamme-laulun kuuleminen kotikisassa tuntui erityisen hyvältä.

”Kotiyleisölle tanssiminen tuo aina tsemppiä ja fiilistä, ja se kantoi tänään tosi pitkälle. Oli paljon rennompaa ja hauskaa lavalla”, Munne kertoi kilpailutunnelmista.

”Sen ensimmäisen voiton jälkeen olemme kyllä lähteneet joka vuosi hakemaan voittoa, mutta hopeaa on tullut tähän asti, niin että nyt oli kiva uusia ykkössija”, Päivinen iloitsi. ”Nyt olemme päässeet harjoittelukaudessa siihen pisteeseen, että olemme valmiita, ja se näkyi. Tanssi sujui ihan eri tavalla tässä kauden pääkilpailussa, missä pitääkin onnistua.”

Himmeämmät mitalit menivät tällä kertaa Ruotsiin: hopea parille Jonathan Haug – Emma Danielsson, pronssi parille Viktor Edlund – Wilma Edlund.

Suomen muista pareista Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk sijoittui neljänneksi ja Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma kuudenneksi.

PM-kilpailujen taso on erittäin korkea, sillä maailman ranking-listan top 10:ssä on tällä hetkellä peräti seitsemän pohjoismaista paria. Päivinen ja Munne nousivat samana päivänä järjestetyn maailmancupin osakilpailun jälkeen maailmanranginkin johtoon. Listan kärkipaikkaa pitänyt norjalaispari Sondre Olsen Bye – Tatiana Georgiievska ei ollut nyt puolustamassa viimevuotista Pohjoismaiden mestaruuttaan.

Suomi ylsi ilahduttavasti mitalikantaan myös nuorten sarjassa. Kimi Manner ja Nea Nousiainen tanssivat boogie woogien PM-pronssille. He olivat jaetulla pronssilla myös buggin juniorisarjassa.

Swing fun -luokassa Olli Henttonen – Anni Henttonen tanssivat hienosti hopealle.

Boogie woogien maailmancupin osakilpailussa Päivinen ja Munne hopealla

Samana päivänä kilpailtiin myös boogie woogien maailmancupin osakilpailu. Päivinen – Munne jatkoivat erinomaista kisapäiväänsä ja nappasivat hopeamitalin. Sijoituksellaan he nousivat maailmanrankingin johtoon.

Saurén – Tyutyunyuk olivat myös tässä kisassa neljänsiä, ja Kalliala – Sarviluoma 13. sijalla.

Muille mitalisijoille tanssivat ruotsalaiset: voittoon Jonathan Haug – Emma Danielsson ja kolmanneksi Viktor Edlund – Wilma Edlund.

Onnittelut hienoista sijoituksista suomalaispareille!

Tulokset (linkit avautuvat toisella sivustolla)