Suomalainen rock’n’swing -tanssi siirtyy sukupuolineutraaliin aikakauteen

JULKAISTU: 28.4.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Rock'n'swing -tanssit

Sunnuntaina 28.4.2019 käydyssä Suomen Tanssiurheiluliiton jäsenkokouksessa otettiin suuri harppaus eteenpäin kotimaisen tanssiurheilun sukupuolineutraaliuteen. Jäsenkokous hyväksyi hallituksen sääntömuutosesityksen, jossa rock’n’swing -tanssien kilpailusäännöistä poistetaan viittaukset mieheen ja naiseen muodostamassa tanssiparia. 1.8.2019 voimaan astuvien kotimaisten kilpailusääntöjen mukaan pariyhdistelmän muodostavat jatkossa viejä ja seuraaja.

Käytännössä tämä mahdollistaa perinteisten poika-tyttö -parien lisäksi tyttö-tyttö -parit, poika-poika -parit sekä kaikensukupuolisten muodostamat pariyhdistelmät.

Kansainvälisesti edustamaan kuitenkin pääsevät vain poika-tyttö -parit kansainvälisen lajin kattojärjestön World Rock’n’Roll Confederationin (WRRC) kilpailusääntöjen mukaisesti.

”Olemme harkinneet tätä muutosta kilpailusääntöihin jo aiemmin, mutta vasta nyt tuntui, että aika ja asenteet ovat lämmenneet näin radikaalille muutokselle myös seurakentällä. Toivomme, että sukupuolirajoitteen poistaminen lisää rock’n’swing -tanssien harrastaja- ja kilpailijamääriä, ja että Tanssiurheiluliitto näyttäytyy aikaansa seuraavana ja uudistumiskykyisenä organisaationa” toteaa liiton puheenjohtaja Leena Liusvaara sunnuntai-iltana.