Liittohallituksen päätöksiä 6.4.2019

JULKAISTU: 11.4.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Vakio- ja latinalaistanssijoiden kilpailuluokat ulkomailla kilpailtaessa

Vakio- ja latinalaistanssiseuroja ja parien valmentajia pyydetään kiinnittämään huomiota ulkomailla kilpailtaessa, että luokka, johon ilmoittaudutaan, on taitotason mukainen, ellei kyseessä ole avoimen taitotason luokka. Hallitus on saanut tietoonsa muutaman tapauksen, joissa pari on osallistunut kansainvälisessä tapahtumassa alemman taitotason luokkaan kuin mihin pari on kotimaassa rekisteröity. Hallitus alkaa pohtia mahdollisia toimenpiteitä vastaavien tilanteiden selvittämiseksi jatkossa.

H-lisenssi ei sovellu kilpailijoille

On havaittu, että jotkut tanssijat kilpailevat H-lisenssillä, joka ei ole oikea lisenssi kilpaileville pareille. Sanktioita tai ratkaisuja asiaan pohditaan seuraavassa hallituksen kokouksessa. Tarkista lisenssisi, mikäli epäilet lunastetun lisenssin olevan väärän!

Liiton kilpailu- ja tapahtumatiedotus

Liittohallitus tarkasteli liiton kilpailu- ja tapahtumatiedottamisen linjaa. Olympiakomitean sekä muutamien muiden lajiliittojen viestinnän johtajilta ja asiantuntijoilta kerättiin vertailutietoa valmistelua varten. Liittohallitus päätti, että STUL tiedottaa STUL:n, WDSF:n, WRRC:n, IDO:n ja Fisafin kilpailuista, tapahtumista, uutisista ja tuloksista. IDO:n asioista tiedotetaan enimmäkseen FDO:n kanavilla. STUL on jäsenenä edellä mainituissa kansainvälisissä liitoissa. Vakio- ja latinalaistanssien osalta WDSF on ainoa kansainvälisen Olympiakomitean tunnustama tanssiurheilua edustava liitto.

Hallituksen keskustelussa kehotettiin seuroja aktiiviseen tiedottamiseen omien pariensa tulosten osalta omissa kanavissaan sekä paikallislehdistölle.

WDSF = World DanceSport Federation, WRRC = World Rock´n´Roll Confederation, IDO = International Dance Organization, Fisaf = Federation International of Sports, Aerobics and Fitness, FDO = Finnish Dance Organization