Suomalaistuloksia Pieve di Centosta Italiasta

JULKAISTU: 26.3.2019, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

Viime viikonvaihteessa kilpailtiin Italiassa Pieve di Cientossa yhdet maailman suurimmista vakio- ja latinaistanssikilpailuista. Nelipäiväisen kisan aikana parketilla kisasi yhteensä yhdeksän suomalaisparia.

Övermark – Vainikka hopealla, Tarrade – Routila viidensiä

Torstaina 21.3. tanssitussa Amateur A -luokan vakiotanssikilpailussa juhlivat kaksi suomalaisparia: Eevertti Övermark – Milja Vainikka (Lumets) hopealla ja Joffrey Tarrade ja Anni Routila (Lumets) yli neljänkymmen parin joukosta finaalin viidensiä.

Eeverti Övermark ja Milja Vainikka
Eeverti Övermark – Milja Vainikka
Joffrey Tarrade ja Anni Routila
Joffrey Tarrade – Anni Routila

Kumpikin pari osallistui samana päivänä myös vakiotanssien Rising Star -luokkaan, jossa Övermark – Vainikka 21. ja Tarrade – Routila 23. lähes sadan parin joukossa.

”Kisa sujui loistavasti ja kierros kierrokselta saimme enemmän virtaa. Olemme erittäin tyytyväisiä tuloksiimme ja erityisesti tanssimme. Tästä on hyvä jatkaa huhtikuun vakio-SM-kisoihin valmistautumista”, kommentoivat Tarrade ja Routila.

Kumpikin pareista jatkoi viikonlopun tanssiurakkaansa vielä lauantaina World Open -luokan vakiotanssikisassa. Siihen starttasi lähes 250 paria, mukana maailman vakiotanssihuiput. Parhaan suomalaissijoituksen tanssivat Jacopo Casotto – Jenni Heikkilä (Lumets), jotka jäivät niukasti neljänneltä kierrokselta ja sijoittuivat jaetulle 56. sijalle.

Övermark – Vainikka kilpailussa jaetulla 68. sijalla, Tarrade – Routila jaetulla 85. sijalla. Nuoriso-sarjalaiset Leo Österås – Jessica Lilja (Lumets) puolestaan toisella kierroksella, sijalla 143.

Luokan voittivat italialaiset Francesco Galuppo – Debora Pacini, hopealla venäläiset Evgeny Moshenin – Dana Spitsyna ja pronssilla virolaiset Madis Abel – Aleksandra Galkina.

Ranta – Heino World Open Latin -kisassa 54.

Markus Ranta – Alisa Heino (Tanssiklubi Master) kilpailivat ensimmäistä kertaa Pieve Di Centossa. He jäivät World Open Latin -kisassa niukasti neljänneltä kierrokselta ja sijoittuivat 54.

”Uusi merkittävä kokemus kilpailla huippuja vastaan, vaikkakin karsintakierroksilla oli erittäin ahdasta lattialla: meidän luokassamme oli 274 paria. Karsiuduimme kolmannella kierroksella, saimme 21 rastia jatkoon, 30 olisi vaadittu neljännelle kierrokselle.”

Luokan voitto meni Venäjälle hallitseville maailmanmestareille Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno, Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska (Saksa) hopealla ja Andrey Gusev – Vera Bondareva (Venäjä) pronssilla.

Österås – Lilja ensimmäisissä ulkomaankisoissaan viidensiä

Leo Österås ja Jessica Lilja
Leo Österås – Jessica Lilja

Leo Österås – Jessica Lilja kilpailivat parina ensimmäistä kertaa ulkomailla ja tanssivat upeasti Youth Open A -luokan vakiotanssikisassa viidennelle sijalle!

Sekä nuorison että alle 21-vuotiaiden Open-luokan vakiotanssikisoissa pari eteni toiselle kierrokselle ja sijalle 31. Kumpaankin luokkaan osallistui kuutisenkymmentä paria.

”Ensimmäinen yhteinen ulkomaankisamme oli menestys. Oli mahtavaa tanssia yhdestä maailman suurimmista tanssiurheilukisoista!”

Neljäs sija Rautioille Seniori II -vakioissa ja valoille Seniori III -lattareissa

Seniorisarjojen vakiotanssikilpailuihin osallistui kolme suomalaisparia, joissa parhaan sijoituksen tanssivat Juha Rautio – Päivi Rautio (Step). Pari oli Seniori II -sarjassa upeasti neljännellä sijalla.

Juha Laiho – Heidi Laiho (Bolero) tanssivat Seniori I -sarjan vakioissa 33. sijalle ja Seniori II -sarjassa sijalle 41. Tero Sisto – Kati Järvelä (Step) sijoittuivat yhdenneksitoista Seniori III vakioissa.

Seniori III -ikäsarjan lattareissa Jarmo Valo – Heidi Valo jäivät niukasti mitalikolmikon ulkopuolelle ja sijoittuivat neljänneksi.

Yksi suurimmista tanssiurheilukilpailuista

Pieve di Centossa järjestetty Star Championhips -kilpailu on yksi maailman suurimmista tanssiurheilukilpailuista. Neljän päivän aikana järjestettäviin vakio- ja latinalaistanssiluokkiin oli ilmoittautunut noin 2300 paria ympäri maailmaa.

Osallistujat kiittelivät Pieve di Centon kisajärjestelyjä.

”Kisa oli järjestetty todella hyvin ja tunnelma oli jatkuvasti loistava. Lattia oli juuri sopivan kokoinen ja mahtui hyvin tanssimaan, vaikka pareja olikin paljon samanaikaisesti lattialla. Musiikki oli myös hyvää ja energistä”, kommentoivat Tarrade ja Routila.

”Huikea kilpailu kaiken kaikkiaan. Tuomarit, kilpailupaikka, äänentoisto, valot, kilpailijat olivat kaikki huippuja”, kertovat Ranta ja Heino.