Absolute Judging System 3.1. -arviointimenetelmä käytössä ensimmäistä kertaa

JULKAISTU: 20.3.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Absolute Judging System 3.1. -arviointimenetelmä (AJS) on tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa käytössä kotimaisissa vakio- ja latinalaistanssikilpailuissa. TanssiDansin sunnuntaina 24.3. järjestämissä seurakilpailuissa testataan arviointimenetelmää, jota jo käytetään ulkomailla osassa kansainvälisistä arvokilpailuista.

AJS-pisteytysmenetelmässä kaikki kilpailijat saavat erikseen pisteet rytmisistä taidoistaan, koreografiastaan ja esittämisestään (MM/CP) sekä teknisestä osaamisestaan ja parityöskentelystään (TQ/PS).

Tuomareita on kaikkiaan kuusi, joista kolme antavat pisteet (1-10) parin osaamisesta ensimmäisellä osa-alueella (MM/CP) ja kolme tuomaria jälkimmäisellä (TQ/PS). Saman osa-alueen tuomarien pisteistä lasketaan keskiarvo ja liitetään toisen kolmikon keskiarvopisteisiin. Näin eniten pisteitä saaneet parit pääsevät jatkoon ja finaalissa eniten pisteitä saanut voittaa. Myös tasapeli on mahdollinen.

Nykyisellään vakio- ja latinalaiskilpailuissa käytössä olevia rasteja ja sijalukuja ei käytetä tässä pisteytysjärjestelmässä, ja näin ollen tuomarit eivät vertaa pareja keskenään vaan antavat pareille pisteitä heidän osaamisestaan.

Pilotissa kerätään kokemuksia arviointimenetelmästä tuomareilta, kisan toimihenkilöiltä, kilpailijoilta, kilpailijoiden huoltajilta ja yleisöltä. Palautetta hyödynnetään Suomen Tanssiurheiluliitossa kilpailu- ja arvostelujärjestelmän kehittämiseksi.

Alla oleva linkki avautuu toisella sivustolla:

Lue lisää TanssiDansin seurakilpailusta