Latinalaistanssien suomenmestaruudet ratkottu Ilmajoella

JULKAISTU: 2.2.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Tanssiurheiluseura Botafogo ry isännöi vuoden 2019 latinalaistanssien suomenmestaruuskilpailuja lauantaina Ilmajoella. Seuran 30-vuotisjuhlatapahtumana järjestettyä kilpailupäivää seuraamaan saapunut eduskunnan puhemies Paula Risikko totesi avauspuheessaan havainnoineen osuvasti puhemiehen tehtävällä ja tanssiurheilulla olevan yhteisiä nimittäjiä, kuten esimerkiksi koreografiat.

Yleisen, ns. Champion-luokan suomenmestareiksi kruunattiin jo neljäntenä vuonna peräkkäin Marius Toperczer-Muresan – Claudia Ketonen (DanceWorld Helsinki). Pari voitti kaikki finaalin tanssit. Hopeaa nappasivat Robert Virenius – Veera Hedman (Blue&White Helsinki) ja pronssia viime vuoden hopeamitalistit Konstantin Kalmar – Kastanja Rauhala (Swivel Salo).

Nuorisoikäsarjan suomenmestaruuden veivät Ouluun viime vuoden hopeamitalistit Eetu Lämsä – Emilia Prykäri (DSC Oulu). Pari on voittanut aiemmin latinalaistanssien suomenmestaruuden junioreiden ikäsarjassa vuonna 2016. Hopeamitalit pujotettiin seurakavereiden Olli Seppänen – Peppi Kodis (DSC Oulu) kaulaan. Pronssille ja kolmanneksi korkeimmalle palkintokorokkeelle nousivat tänä vuonna nuorisoikäsarjaan siirtyneet Lassi Kokkonen – Saaga Bruun (J&V Kuopio).

Kilpailupäivän nuorimmat osallistujat, juniorit, esiintyivät myös kilpailutapahtuman arvon mukaisesti näyttäen parasta osaamistaan. Suomenmestaruuden Helsinkiin vei Blue&Whiten pari Stefan Kagadi – Maria Soitonen (Blue&White Helsinki). Pari voitti viime vuonna juniori1 -ikäsarjan 10-tanssin suomenmestaruuden. Hopeaa sai pari Kaapo Tusa – Malin Gustafsson (TanssiDans Kirkkonummi) ja pronssimitalit pujotettiin parin Elias Saastamoinen – Emmiina Alimattila (Lá Team Lieto) kaulaan.

Senioreiden ikäsarjassa viisinkertaiset maailmanmestarit Timo Lindfors – Ekaterina Krutovskaja-Kauppinen (TK Master Helsinki) eivät antaneet kilpakumppaneilleen mahdollisuutta, vaan jatkoivat menestyskulkuaan voittamalla finaalissa kaikki viisi tanssia. Hopeakorokkeelle nousivat latinalaistanssien kestomenestyjät Petri Järvinen – Ulla Järvinen (Star Helsinki) ja pronssi meni Tampereelle parille Jari Laatta – Vilma Lahti (Step Tampere).

Latinalaistanssien suomenmestaruuskilpailuiden kaikki tulokset

***

Vakiotanssien suomenmestaruuksista kilpaillaan 13. huhtikuuta Mikkelissä. Vakio- ja latinalaistanssien kotimainen GP-kiertue jatkuu tasan kuukauden kuluttua, 2. maaliskuuta, Vaasassa. Rock’n’swing -tanssien kotimainen GP-kiertue käynnistyy viikon kuluttua, 9. helmikuuta, Hämeenlinnassa.