Absolute Judging System käytössä Kirkkonummella 24.3.2019

JULKAISTU: 29.1.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Uutiskirje, Vakio- ja latinalaistanssit

Tanssiurheiluseura TanssiDans järjestää 24.3.2019 Kirkkonummella seurakilpailut, joissa käytetään ensimmäistä kertaa Suomessa AJS 3.1 pisteytysjärjestelmää (Absolute Judging System). Kilpailu on pilotti ja toivommekin mahdollisimman paljon palautetta niin kilpailijoilta kuin kaikilta kisoissa mukana olevilta.

Kilpailussa on mukana myös kutsukilpailuna toteutettava avoin juniori lattarikisa ja avoin seniori vakiokisa. Näin saamme arvokasta tietoa myös siitä, kuinka uusi pisteytysjärjestelmä toimii ylemmissä kilpailuluokissa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa käytettävässä pisteytysjärjestelmässä (AJS 3.1.) kaikki kilpailijat saavat erikseen pisteet jokaisessa tanssissa rytmisistä taidoistaan, koreografiastaan ja esittämisestään (MM/CP) sekä teknisestä osaamisestaan ja parityöskentelystään (TQ/PS). Tuomareita on panelissa kerrallaan kuusi, joista kolme antavat pisteet (1-10) parin osaamisesta ensimmäisellä osa-alueella (MM/CP) ja kolme tuomaria jälkimmäisellä (TQ/PS). Saman osa-alueen tuomarien pisteistä lasketaan keskiarvo ja liitetään toisen kolmikon keskiarvopisteisiin. Näin eniten pisteitä saaneet parit pääsevät jatkoon ja finaalissa eniten pisteitä saanut voittaa. Myös tasapeli on mahdollinen. Normaaleja rasteja ja sijalukuja ei käytetä tässä pisteytysjärjestelmässä ja näin ollen tuomarit eivät vertaa pareja keskenään vaan antavat pareille pisteitä heidän osaamisestaan.

Tervetuloa kisaamaan Kirkkonummelle maaliskuussa, tehdään yhdessä Kaikkien aikojen seurakisat!

AJS Absolute Judging System

MM movement to music
CP choreography and presentation
TQ technical quality
PS partnering skill

TanssiDans ry