Latin SM -tuomaripaneelia koskeva tiedote

JULKAISTU: 28.1.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Uutiskirje

Liittohallitus on kokouksessaan 25.1.2019 päättänyt VL tuomarilisenssiasioista. Jatkoaikaa 2018 päättyneisiin VL lisensseihin ei annettu, vaan koulutustyöryhmää kehotettiin järjestämään uusi päivitysmahdollisuus pikaisesti. Tähän päätökseen liittyy myös liittohallituksen ratkaisu korjata vakio- ja latinalaistanssijaoksen päätöstä Latin SM -tuomariston osalta. Helena Ahti-Hallberg on vaihdettu Soile Näsäseen ko. kilpailutapahtuman tuomaristossa.

Liittohallitus haluaa kuitenkin huomauttaa, että tämän vaihdoksen takana ei ole ollut ko. henkilöiden väärä toiminta, vaan valintaprosessiin ja sen vahvistamiseen liittyvät toiminnot, joiden hitaudesta ja vääräaikaisuudesta hallitus kantaa vastuun myös jaostensa ja valiokuntiensa osalta. VL kilpailusääntöjen kohdan 9.3. mukaista tarveharkintaa ohittaa lisenssin omaavat tuomarit ei kuitenkaan ole, joten sääntöjen ehdottoman noudattamisen takia tuomaripaneelia koskeva muutos oli aiheellinen.