Vakio- ja latinalaistanssien vuoden 2019 GP-kiertue käynnistyi Mäntässä

JULKAISTU: 19.1.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Kauden 2019 vakio- ja latinalaistanssien GP-kiertueen avauksessa nähtiin sekä tuttuja pareja että mielenkiintoisia uusia nimiä eri ikäsarjojen finaaleissa.

Yleisen, ns. Champion-luokan vakiotanssien voittoon tanssi kotimaisen rankingin ykköspari Anton Kurttila – Nina Andersson (TK Master, Helsinki). Myös hopeasija matkasi Helsinkiin rankingin kolmosena olevan parin Eevertti Övermark – Milja Vainikka (Lumets, Helsinki) mukana. Kaarinan Fregolinaa edustavat Henrik Saastamoinen – Iida Johansson nappasivat pronssia heti ensimmäisessä aikuisten ikäsarjan rankingkilpailussaan.

Champion-luokan latinalaistanssien voitto meni Vantaan Vakitaa edustavalle parille Miko Sirolinna – Laura Lackman. Henrik Saastamoinen – Iida Johansson (Fregolina, Kaarina) ahkeroivat tiensä hopealle, ja täten päivän tuplamitalisteiksi. Matti Kaksonen – Silja Rantala (Vakita, Vantaa) varmistivat latinalaistanssien pronssilla Vantaalle lisää mitalisijoja.

Nuorisoikäsarjan vakiotansseissa sekä vakio- että 10-tanssirankingin ykköspari Eetu Lämsä – Emilia Prykäri (DSC Oulu, Oulu) eivät antaneet virolaisille vieraille mahdollisuutta ja lunastivat paikkansa palkintokorokkeen korkeimmalla askelmalla. Viroa edustavat parit Ragnar Traks – Sandra Kallas ja Alari Ameljusenko – Karita Raid valtasivat seuraavat kaksi palkintosijaa.

Myös nuorisoikäsarjan latinalaistanssit olivat Eetu Lämsän ja Emilia Prykärin juhlaa. DSC Oulu sai kilpailussa kaksoisvoiton parin Olli Seppänen – Peppi Kodis sijoittuessa toiseksi. Pronssisija meni Viroon parille Ragnar Traks – Sandra Kallas.

Nuorisoikäsarjassa vakio- ja latinalaistanssikilpailuiden laskennallisen tuloksen perusteella tanssittiin myös 10-tanssin finaali, josta kerättiin rankingpisteitä 10-tanssin rankinglistalle. Eetu Lämsä – Emilia Prykäri (DSC Oulu, Oulu) ahkeroivat päivän kolmannet kultamitalit ja varmistivat täydet rankingpisteet tältä kilpailupäivältä. Juniori-ikäsarjasta vuodenvaihteessa nuorisoon siirtyneet Lassi Kokkonen – Saaga Bruun (J & V, Kuopio) urakoivat hienosti hopealle ja Mikael Hagelstam – Jekaterina Selistseva (TK Master, Helsinki) nappasivat pronssia.

Junioreiden vakiotanssien voiton nappasi pari Mikke Luttinen – Erika Lahdenperä (DanceLine, Tampere). Aleksi Ahola – Polina Anisimova (HaveStep, Hamina) saivat kaulaansa hopeiset mitalit ja Elias Saastamoinen – Emmiina Alamattila (Lá Team, Lieto) saavuttivat pronssia.

Juniorien latinalaistansseissa lietolaista Lá Teamia edustava pari Elias Saastamoinen – Emmiina Alamattila saivat kaulaansa päivän toiset mitalit, väriltään kultaiset. Hopeamitalit matkasivat Tampereelle, tuplamitalistien Mikke Luttinen – Erika Lahdenperä (DanceLine, Tampere) mukana ja pronssiset mitalit löysivät tiensä parin Kaapo Tusa – Malin Gustafsson (TanssiDans, Kirkkonummi) kaulaan.

Senioreiden vakiotansseissa palkintosijat menivät pääkaupunkiseudulle. Kirkkaimmat mitalit matkasivat Vantaalle parin Harri Harjula – Sanna Kakko (Vakita, Vantaa) mukana. Aleksi Volanen – Outi Pöntinen (Blue & White, Helsinki) pokkasivat hopeaa ja Toni Rauvanto – Irina Rauvanto (TanssiDans, Kirkkonummi) pronssia.

Senioreiden latinalaistanssit olivat helsinkiläisparien näytöstä. Staria edustava pari Petri Järvinen – Ulla Järvinen osoitti kovinta kilpailukuntoa voittamalla kilpailun ennen Buumia edustavia pareja Jani Kallio – Satu Vuorjoki ja Kari Mustonen – Minna Virkkala.

Myös senioreiden ikäsarjassa kilpailtiin 10-tanssin finaali. Aleksi Volanen – Outi Pöntinen (Blue & White, Helsinki) ahkeroivat 10-tanssin voittoon. Jukka Väisänen – Heli Väisänen (Cavalier, Järvenpää) sijoittuivat hopealle ja Jussi Tapola – Karoliina Kotilainen (Blue & White, Helsinki) varmistivat Blue & Whitelle kilpailun toisen palkintosijan.

Alla oleva linkki avautuu toisella sivustolla:

Kilpailupäivän kaikki tulokset täällä

Tamperelainen Tanssiseura Spiral ry järjesti vuoden 2019 vakio- ja latinalaistanssien kotimaisen GP-kiertueen avausosakilpailun lauantaina 19.1.2019 Mänttä-Vilppulan koulukeskuksessa. GP-kiertue jatkaa seuraavaksi Vaasaan, jossa kilpaillaan 2. maaliskuuta.

Latinalaistanssien suomenmestaruuksista kilpaillaan Ilmajoella 2. helmikuuta ja vakiotanssien suomenmestaruudet ratkotaan Mikkelissä 13. huhtikuuta. Ikäkausimestaruuskilpailut järjestetään Helsingissä 18. – 19. toukokuuta ja 10-tanssin suomenmestaruuskilpailut Helsingissä 5. – 6. lokakuuta.