Suomalaisurheilijat viikonlopun kansainvälisissä kilpailuissa

Italiassa, Cossirano di Trenzanossa, viikonlopun aikana järjestetyissä kansainvälisissä avoimissa kilpailuissa suomalaisedustusta nähtiin sekä latinalais- että vakiotansseissa. Aikuisten vakiotansseihin osallistui kolme suomalaisparia, joista korkeimmalle sijoittuivat semifinaalit tanssineet Jacopo Casotto – Jenni Heikkilä, joiden loppusijoitus oli 13. Mikael Hagelstam ja Jekaterina Selistseva tanssivat ensimmäisen kierroksen sijalle 25. ja Joni Ihanus – Kathrine Barck sijoittuivat samalla kierroksella 27. Kilpailun voitto vietiin Italiaan Roberto Caranon ja Francesca Francinin toimesta, hopeaa voittivat Sergey Anurichev ja Polina Perova, Makedonia, ja pronssilla palkittiin Venäjän Maxim Sitkin ja Svetlana Karpova.

Eilisissä samaisten kansainvälisen avointen latinalaistanssin kilpailuissa, Italiassa, Mikael Hagelstam ja Jekaterina Selistseva tanssivat upean ensimmäisen kierroksen, parin lopputuloksen ollessa 43. Latinalaistanssien voittoon tanssivat eilen Saksan Arthur Ankerstein – Barbu Georgiana, hopeaa saivat Albanian Vladislav Tkachenko – Alexandra Tarasenko, ja pronssia Rene Libera ja Nadja Spalek, Saksa.

Perjantaina 23. päivä, Italiassa tanssittin myös Cossirano di Trenzanon avoimet aikuisten 10-tanssin kilpailut. Suomalaisurheiliat, Joni Ihanus ja Kathrine Barck, tanssivat kilpailussa viidensiksitoista. 10-tanssien kilpailun voittivat Klemens Hofer ja Barbara Westermayer, Itävalta, hopealle tanssivat Venäjän pari Alexandr Panasiuk ja Daria Shpigel, ja pronssia saivat finaalin toinen itävaltalaispari Andrii Kamyshnyi – Karina Shpakovskaya.

Tallinnan World Open -kilpailuissa ainoana suomalaisparina tanssineet Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson keskeyttivät kilpailun aikuisten vakiotansseissa. Sarjan voitti isäntämaan pari Madis Abel – Aleksandra Galkina, hopeaa saavutti Puolan Dariusz Mycka – Madara Freiberga, ja pronssille pääsivät Anton Besedin ja Ekaterina Strelkova, Venäjä.

Viikonlopun tuloksiin pääset seuraavista linkeistä (avautuvat toisella sivustolla):

Kansainväliset avoimet kilpailut, aikuisten vakiotanssit, Cossirano di Trenzano, Italia.
Kansainväliset avoimet kilpailut, aikuisten latinalaistanssit, Cossirano di Trenzano, Italia.
World Open Tallinna, aikuisten vakiotanssit, Tallinna, Viro.

Cossirano di Trenzanon ja Tallinnan avoimissa kilpailuissa nähtiin paljon nuortensarjoja, joihin osallistui suomalaisurheilijoita. Lue lisää nuorten kilpailuviikonlopusta täältä.