Ylen uutisointi 15.11.2018

JULKAISTU: 15.11.2018, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

YLE on uutisoinut tänään yksityisessä tanssikoulussa tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä. 

Suomen Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara toteaa, että epäilyllä henkilöllä ei ole suoraa yhteyttä STUL ry:n jäsenjärjestöön Finnish Dance Organizationiin eikä hän näin ollen ole liiton kurinpitovaliokunnan toiminnan alainen.  

Yksityisen tanssikoulun työnantajatoimintaan liitolla ei ole mahdollisuutta puuttua, mutta Liusvaara haluaa muistuttaa kaikkia tanssiurheilua harrastavia ottamaan vastaavanlaisissa tilanteissa aina yhteyttä myös liittoon, mikäli apua ei ole muualta välittömästi saatavissa.  Seurojen tulee tiedottaa epäilyistään liiton toimistoa. STUL on tiedottanut jäseniään verkkokanavillaan myös SUEK:n tarjoamista mahdollisuuksista ilmiantaa vääränlainen toiminta. Seuroissa on hyvä seurata tilannetta ja rohkaista erityisesti alaikäisiä harrastajia kertomaan kaikesta häirinnästä.

Liusvaara muistuttaa seuroja myös rikostaustaotteen pyytämisestä. Lisätietoja oikeusrekisterikeskuksen sivulla (linkki avautuu toisella sivustolla): 

www.oikeusrekisterikeskus.fi