Suomalaiset kansainvälisissä vakio- ja latinalaistanssien kilpailuissa 10.11.2018

Suomalaisurheilijoita osallistui tänään vakio- ja latinalaistanssien kansainvälisiin kilpailuihin useissa luokissa, eripuolilla Eurooppaa.

Varsovassa tanssituissa kansainvälisissä avoimissa kilpailuissa Dmitri Borovski ja Alisa Alexandrova tanssivat upean semifinaalikierroksen aikuisten latinalaistansseissa, jääden kuitenkin juuri finaalijoukon ulkopuolelle. Pari sijoittui lopulta puolalaiskaksikon kanssa jaetulle sijalle 25 – 26. Sarjan voittivat Saksan urheilijapari Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska, hopealle tanssivat Puoan Edgar Marcos Borjas ja Alina Nowak ja pronssille tuli finaalien toinen puolalaisedustus, Jakub Lipowski ja Diandra-Aniela Illes.

Suomen pari, Borovski ja Alexandrova osallistuivat myös Varsova Open -puolen nuorten latinalaistanssikilpailuihin, jossa he saavuttivat tanssillaan finaalipaikan, loppusijoituksen ollessa kuudes! Voiton nuortensarjassa veivät Venäjän Egor Kulikov – Maria Goroshko, hopealle tanssivat Tomer Zveniatsky ja Stefany Tzukerman, Israel, ja pronssilla palkittiin finaalin toinen venäläispari German Pugachev – Ariadna Tishova.

Moskovan avoimiin aluekilpailuihin ainoina suomalaisina osallistuneet Santeri Tattalainen ja Aline Veijalainen tanssivat aikuisten vakiotansseissa edustavan ensimmäisen kierroksen sijoittuen kilpailussa sijalle 32. Isäntämaa otti kolmoisvoiton kultamitalien mennessä parille Gleb Zaytsev – Svetlana Rubina, hopeisten Emil Kashapoville ja Liubov SavrovalleDanila Shinkovin ja Alexandra Svintsovan vastaanottaessa pronssimitalit.

Italian San Lazzaro di Savenassa käydyissä kansainvälisissä avoimissa kilpailuissa Suomen Jacopo Casotto – Jenni Heikkilä tanssivat aikuisten vakiotansseissa kolmannen kierroksen kärkeen, sijoittuen koko kilpailussa italialaisparin kanssa jaetulle sijalle 25 – 26. Voittoon Italiassa tanssivat isäntämaan pari Francesco Galuppo – Debora Pacini, hopealla palkittiin Vadim Shurin ja Anastasia Meshkova, Latvia, ja pronssille tanssivat Kanadan Patrick Rucinski ja Tatiana Veselkina.

Kaunas Open -kilpailuissa suomalaiset ottivat kaksoisvoiton senior II -luokan latinalaistansseissa, Timo Lindforsin ja Ekaterina Krutovskaya-Kauppisen voittaessa kultaa ja Jani Kallion ja Satu Vuorijoen hopeaa. Liettuan kilpailussa pronssille tulivat isäntämaan Mindaugas Baskys ja Mika Simkunaite. Kilpailussa mukana olleet Jarmo ja Heidi Valo sijoittuivat kahdeksansiksi ja Kari ja Anne Liukkonen sijalle 12.

Päivän kilpailutuloksia pääset tarkastelemaan seuraavista linkeistä (avautuvat toisella sivustolla):

World Open, Puola, aikuisten latinalaistanssit, Varsova, Puola.
Varsova Open, nuorten latinalaistanssit, Varsova, Puola.