Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut 2018

Tänään, lauantaina 10.11.2018, käytiin kisaa Pohjois-Euroopan mestaruudesta vakio- ja latinalaistansseissa. Tanssiurheilukilpailut pidettiin yksipäiväisinä Saksan Dresdenissä ja suomalaisia nähtiin tanssimassa useissa luokissa.

Aikuisten vakiotansseihin osallistui kaksi suomalaisurheilijaparia, jotka molemmat tanssivat sarjan finaaleissa. Lopputuloksissa Jaakko Saaristo ja Anne Haataja olivat kymmenensiä ja Eevertti Overmarkin ja Milja Annele Vainikan sijoitus oli kahdestoista. Kultaiset mitalit voittivat Dominykas Granskas ja Helene Spilling, Norja, hopealle tulivat Puolan Pawel Subczynski ja Aleksandra Kucharska, ja pronssilla palkittiin niin ikään puolalaisurheilijat Piotr Paszewski ja Marta Mozdyniewicz.

Suomalaispari Saaristo ja Haataja tanssivat myös aikuisten latinalaistanssien finaalissa, saavuttaen sijan 11. Sarjan voittivat saksalaisurheilijat Cseke Zsolt Sandor ja Malika Dzumaev, hopealla palkittiin Maksym Kravchenko ja Paula Kukute ja pronssille sarjassa tanssivat Egor Kondratenko ja Mie Lincke Funch, Tanska.

Nuorten sarjoissa Suomea edustamassa olleet Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri saavuttivat vakiotansseissa upeasti neljännen sijan, jääden juuri mitaleilta, kärkikolmikon muodostuessa seuraavasti: Puolan Blazej Snochowski – Zuzanna Rys, kultaa, Ruotsin Axel Jehrlander – Stefanescu Ines Maria, hopeaa, Viron Artti Oskar Maasik – Chrislyn Kullamaa, pronssia. Pronssipari tanssi vastikään kultamitaleille Suomessa, latinalaistanssien GP-kilpailuissa. Sarjan toinen suomalaispari, Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson, saavuttivat tänään tanssillaan seitsemännen sijan.

Latinalaistansseissa Lämsä ja Prykäri tanssivat niin ikään finaaleissa, loppusijoituksen ollessa viides. Saastamoinen ja Johansson tanssivat toiselle kierrokselle, sijalle kahdeksan. Sarjan voittivat Erik Heer – Juliane Engelke, Saksa, hopealle tanssivat Jakub Kacprowicz – Zuzanna Szpak, Puola, ja pronssilla palkittiin viron Artti Oskar Maasik – Chrislyn Kullamaa.

Muut luokat:

Junior II:n latinalaistansseissa Suomea edustaneet Lassi Kokkonen – Saaga Bruun tanssivat semifinaaleihin ja sijoittuivat kilpailun kymmenensiksi. Sarjan voitti Saksan pari David Jenner – Elisabeth Tuigunov, hopealle tuli Tomasz Ruszkowski – Julia Mozdyniewicz, Puola, ja pronssille Kirils Bogacovs-Kudrevatihs – Milana Knirko, Latvia. Vakioissa Kokkosen ja Bruunin sijoitus oli 11. ja voiton sarjassa vei Latvian pari Artur Biele – Marija Elizabete Kravcuka, hopealla Saksan David Jenner – Elisabeth Tuigunov, ja pronssilla Puolan Tomasz Ruszkowski – Julia Mozdyniewicz.

Senior I -luokan vakiotansseihin ainoana suomalaisparina osallistuneet Harri Harjula ja Sanna Kakko pääsivät aina neljännesfinaaleihin, sijoittuen lopputuloksissa 13.:a. Saksa otti tuplavoiton; Victor Fischer – Alexandra Rehn, kultaa, Fabian Wendt – Anne Steinmann, hopeaa, ja pronssilla palkittiin Liettuan pari Tomas Rimkus – Nerija Surblyte. Harjula ja Kakko tanssivat eilisissä Dresdenin avoimissa kilpailuissa senior I -luokan vakiotanssikilpailun neljännesfinaaleihin sijoituksenaan neljästoista.

Senior I -luokan, latinalaistansseissa Jari Laatta ja Vilma Lahti voittivat saksalaisparien kanssa tanssimistaan finaaleista upeasti pronssia! Sarjan voittoon tanssivat Erik Heyden ja Julia Luckow ja hopealle Engin Oender – Sonja Schaeufler. Sarjan toinen suomalaispari Mikko Matto – Anna Jouppila-Matto tanssivat semifinaaleissa kilpailun sijalle kymmenen.

Pohjois-Euroopan vuoden 2018 mestaruuskilpailujen tuloksiin pääset seuraavista linkeistä ( linkkit avautuvat toisella sivustolla):

Aikuisten vakiotanssit, aikuisten latinalaistanssit, nuorten vakiotanssit, nuorten latinalaistanssit,

Junior I:n vakiotanssit, junior II:n latinalaistanssitsenior I:n vakiotanssitsenior I:n latinalaistanssit.

 

Lue STUL:n netistä myös, miten suomalaisparien kävi tänään
muissa kansainvälisissä vakio- ja latinalaispuolen kilpailuissa,
paratanssiurheilun EM-kisoissa
sekä 10-tanssin maailmanmestaruuskilpailuissa!