Suomalaiset jälleen mitalisijoilla boogie woogien maailman cupissa!

Juho Päivinen ja Mari Munne iloisina mitalit kaulassa, palkintopokaalit ilmassaMoskovassa, Venäjällä, tänään tanssitussa boogie woogien maailman cupin osakilpailussa Suomeen tuotiin tuplavoitto, kun Juho Päivinen ja Mari Munne voittivat hopeaa ja Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk palkittiin tanssistaan pronssilla. Miamin osakilpailuissa finaalipaikan itselleen lunastaneet Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma saavuttivat semifinaalien kärkisijan, sijoittuen tänään kilpailun kahdeksansiksi. Norjan Sondre Olsen Bye ja Tatiana Georgiievska jatkoivat voittokulkuaan Miamista ja heidät palkittiin kilpailun kirkkaimmalla mitalilla myös tänään.

Päivinen ja Munne kertoivat ensimmäisten karsintakierrosten olleen päivänsä parhaat ”Finaalissa saimme kuitenkin hopeaan riittävät pisteet hitaalta ja nopealta kierrokselta. Turnausväsymystä oli ilmassa viikontakaisen GP-kilpailun ja toissaviikkoisen Miamin World Cupin jäljiltä.” Pari antoi tapahtumalle risuja kisalattiasta, mutta yhtyi Kallialan ja Sarviluoman kehuihin kilpailujärjestelyiden toimivuudesta Moskovassa jälleen kerran. Pronssipari kertoi puolestaan jatkaneensa karsintakierrokselta tyytyväisinä, mahtuen yhä finaaliseitsemikköön, mutta havaitsivat semifinaalissa oman tanssinsa heikkenevän kilpailun edetessä. Kalliala ja Sarviluoma jäivät vain niukasti finaalin ulkopuolelle.

Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma

Molemmat kisapäivää kommentoineet suomalaisparit valmistautuvat Sveitsin Schaffhausenissa joulukuun ensimmäisenä pidettäviin EM-kilpailuihn. Ennen tätä kilpaillaan vielä Geneven World Cup ja kotimaan grand prix -kilpailut Tampereella. Itsenäisyyspäivän jälkeen Päivinen ja Munne suuntaavat Ljubljanaan tämän vuoden maailmancup-kiertueen finaaliin, jossa ratkaistaan vuoden rankinglistan ykköspari. Päivinen ja Munne totesivat kommenteissaan hopeasijoituksen näyttävän vielä mahdolliselta, kun rankingkilpailuja on yhä kahdet edessä. EM-kilpailuihin pari lähtee tavoittelemaan mitalisijaa.

Alla oleva linkki avautuu toiella sivustolla:

Moskovan maailmancupin osakilpailun yhdistetyt tulokset.