Tähtiseura-ohjelma kehittää kaikkia seuroja

JULKAISTU: 22.10.2018, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Mainos: Lähde mukaan kehittämään seuraanneI tähtiseurat.fi

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien toimintatapojen ja työkalujen avulla yhdessä asiantuntijoiden ja muiden laatuseurojen kanssa.

 

– Elinvoimainen seuratoiminta elää ajassa ja pystyy muuttumaan ympäristönsä mukaan. Eli kuunnellaan ihmisiä, jotka ovat toiminnassa mukana ja vastataan odotuksiin. Ollaan valmiita kokeilemaan ja opitaan kokeiluista, kommentoi Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio Tähtiseura-päivillä Helsingissä lokakuussa.

Kehittämistyön tuloksena seura voi tavoitella ohjelman tunnusta, Tähtimerkkiä. Tähtimerkki viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Uusia Tähtiseuroja on tällä yli 500 ja ne toimivat 41 eri lajissa.

Tähtiseura-verkkopalvelu on uusi seuran kehittämisen tukipalvelu kaikille seuroille

Urheiluseuran kehittäminen on innostavaa tiimityötä! Olympiakomitea on avannut seurojen kehittämisen apuvälineeksi uuden digitaalisen työkalun, Tähtiseura-verkkopalvelun. Verkkopalvelu sopii kaikille seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille seuroille.

Verkkopalvelussa seura voi tehdä kehittämistyötään itsenäisesti sekä yhdessä vuorovaikutuksessa seuran oman lajiliiton ja aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Tähtiseura-verkkopalvelussa seura kehittää toimintaansa Tähtiseura-ohjelmalle määritellyiden laatutekijöiden mukaisesti. Laatutekijät, joiden kehittämisessä seura voi hyödyntää työkalua ovat: seuran urheilutoiminta, johtaminen ja hallinto, seuran ihmiset sekä aineelliset resurssit. Verkkopalvelusta löytyvät seuratoiminnan kehittämiseen tarvittavat tehtävät ja työkalut.

– Seura voi hyödyntää palvelun osa-alueita esim. seuran hallinto, vaikka seura ei tavoittelisikaan Tähtimerkkiä. Mikäli seura haluaa lähteä tavoittelemaan seuratoiminnan laatuohjelman Tähtimerkki-tunnusta itselleen, käytetään Tähtiseura-verkkopalvelun työkaluja apuna laatuasioiden todentamisessa eli auditoinnissa,  kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Tähtiseura-verkkopalvelun käyttö on kaikille seuroille maksutonta ja se toimii myös mobiilisti. Palvelu on myös jatkuvasti kehittyvä: ensi vuonna tulossa mm. ruotsinkielinen versio sekä uusia kehittämistyötä tukevia ominaisuuksia ja työkaluja!  Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisporttia. Suomisport on urheiluyhteisön oma, laajeneva digipalvelu, joka helpottaa seurojen arkea ja tuottaa tietoa seuran toiminnasta.

Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa

Onko sinun seurasi jo Tähtiseura?  Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Tutustu Tähtiseura-ohjelmaan ja Tähtiseura-verkkopalveluun: www.tähtiseurat.fi