FISAF Sport Aerobics maailmanmestaruushopeaa Suomeen

JULKAISTU: 19.10.2018, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Sports aerobic, Tulostiedotteet
Juuso Väisänen
kuva: Eventphotography.eu

Moninkertainen arvokilpailumitalisti Juuso Väisänen onnistui hienosti Alankomaiden Leidenissä 17. – 8.10.2018 järjestetyissä FISAF Sport Aerobics maailmanmestaruuskilpailuissa. Semifinaalista toiselta sijalta finaaliin startannut Väisänen sijoittui myös lopputuloksissa maailmanmestaruushopealle heti ranskalaisen Judiceal Lessmannin jälkeen.

”Hävisin yhdellä tuomariäänellä voiton, mikä oli jo toinen kerta ranskalaista mestaria vastaan. Jonkin verran tietysti harmittaa, että aina minulle jää se toinen sija, mutta täytyy tietysti olla tyytyväinen että tärkeimmät kisat menivät taas hyvin ja pystyin löytämään kauden aikana paljon uusia asioita, jotka helpottivat koreografian ja vaikeusliikkeiden suorittamisessa.

Kilpailuihin valmistautuminen on nyt jo kokeneemmalla iällä vähän erilaista, kun on omat työkuviot, perhe-elämä kahden pienen lapsen kanssa, sekä pienet rakennuspuuhat juuri valmistuneen omakotitalon kanssa. Näihin asioihin peilaten olen kuitenkin pystynyt kilpailemaan edelleen korkealla tasolla todella vaativassa lajissa, johon kuuluu fyysinen harjoittelu sisältäen voima, nopeus, kestävyys ja liikkuvuus, koreografia ja palauttavat harjoitukset. Tämän päälle tulee vielä koreografian ja kilpailumusiikin tekeminen sekä kilpailupuvun suunnittelu. Joten pitkä ja vaativa projekti on aina hieno päättää hyvään kilpailuun ja tulos on sitten kuitenkin kiinni tässä arvostelulajissa tuomareiden mielipiteestä omaa ja kilpailukumppaneiden kilpailusuoritusta kohtaan.”

Juuso Väisäsen arvokilpailumitalisarja sai näin ollen jälleen upean lisäyksen. 2000-luvun puolivälistä lähtien kestomenestyjänä tunnettu Väisänen sai kokoelmiinsa jo yhdeksännen maailmanmestaruusmitalin. Lisäksi häneltä löytyy EM-tasolta kahdeksan mitalia, joista kolme kultaista.