Tiedote tulevasta kilpailujärjestelmästä vakio- ja latinalaistansseissa

JULKAISTU: 14.9.2018, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

Tiedote kilpailuja anoneille jäsenseuroille uudesta syyskokouksessa esille tulevasta kilpailujärjestelmästä

Vakio- ja latinalaistanssien kilpailujärjestelmän uudistaminen.

Vakio- ja latinalaistanssien kilpailujärjestelmän uudistaminen on meneillään ja vuoden 2019 alusta on valmius muuttaa jo seura-, alue- ja valtakunnallisten kilpailujen rakennetta.

Aluekilpailusta luovutaan ja siihen kuuluneet E ja D luokat siirretään tanssittavaksi seurakilpailussa.
Seurakilpailujen laajentaminen E-D -luokkiin ja tuomaripaneelien rakentuminen seura- ja aluetuomareista tulee esiteltäväksi syksyn VL sääntökokouksessa LH:n aloitteena.
Keskeistä kilpailujärjestelmän muutoksessa on kilpailumäärien vähentäminen (= enemmän osallistujia/kilpailu -> kannattavammat kilpailut), kilpailujen peruuttamisten ehkäiseminen ja kilpailuformaatin muokkaaminen yleisöystävällisemmäksi.

Käytännössä nykyisten aluekilpailun anojien hakemukset muuttuvat seurakilpailuksi ja seurakilpailuun lisätään D luokat.

Valtakunnallinen kilpailu pysyy lähes ennallaan, jossa luokat painottuvat C, B ja A tai yhdistelmät esim. C- A luokkiin ja mukana muutama seurakilpailun luokka.

Seurat päättävät kilpailujärjestelmän muuttamisesta LH:n esityksestä syksyn kilpailusääntökokouksessa 10.11.2018. Koska muutosaikataulu on hyvin nopea ja päätökset tehdään liiton kilpailujärjestelmän kokouksessa marraskuussa 2018 niin haluamme antaa niille seuroille, jotka ovat anoneet kilpailuja vuodelle 2019 mahdollisuuden jo nyt alustavasti kertoa halukkuudesta olla mukana uudistettavan kilpailujärjestelmän mukaisesti jatkossa.

Mukana on kaksi kalenteripohjaa, joissa toisessa on kolmiportainen vanha systeemi ja toisessa uudistuksen mukainen kaksiportainen järjestelmä.

Kysymys kuuluu:
1. Ovatko seura ja aluekilpailun hakijat valmiita ottamaan vastaan seurakilpailun, jossa E ja D luokat ja tuomarit pääsääntöisesti seura- ja aluetuomareita.
2. Ovatko valtakunnallisen kilpailun hakijat valmiita ottamaan vastaan uudistetun valtakunnallisen kilpailu, jossa luokat painottuvat C, B ja A tai yhdistelmät esim. C- A luokkiin ja mukana muutama seurakilpailun luokka.

Tämä info ja kysely on lähetetty erikseen kilpailuja anoneille seuroille.

Seuroilta saadun palautteen jälkeen voimme ennakkoon tarkastella kilpailujen sijoittumista paikkakunnittain eri puolille maata.

Myöhemmin tulemme syyskokouksen päätöksien mukaisesti uudelleen luokittelemaan kilpailut.

Vastaukset pyydetään toimittamaan sähköpostiosoitteeseen, kilpailuvaliokunta.stul@gmail.com mahdollisimman pikaisesti, viimeistään to.27.9.2018 mennessä.

Kalenteri 2019 vanha kolmiportainen malli

Kalenteri 2019 uusi kaksiportainen malli