Urpo Vihervaara (1935-2018) in memoriam

JULKAISTU: 11.9.2018, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliiton entinen puheenjohtaja Urpo Vihervaara on kuollut 26.8.2018 Helsingissä.

Urpo Vihervaara toimi Suomen Tanssiurheiluliiton puheenjohtajana vuosina 1981-1984. Hän oli keskeinen vaikuttaja Suomen Tanssiurheiluliiton syntyvaiheessa kansallisten liittojen yhdistyessä 1970-luvun lopulla. Vihervaaran johdossa tuoreelle Tanssiurheiluliitolle luotiin vahva taloudellinen ja toiminnallinen perusta.

Vihervaara oli monen muotoisen yhdistystoiminnan osaaja. Hän toimi Helsingin kaupungin kaupunginvaltuutettuna v. 1981-1996 ja kaupunginhallituksen jäsenenä 1989-1992. Urpo Vihervaara tuli tunnetuksi liikenneasiantuntijana ja myös ralliautoilijana, ja hän mahdutti uraansa myös lukuisia kirjallisia tuotoksia. Rallimaailmassa Vihervaara tunnettiinkin Mister Hankirallina. Työuransa Urpo Vihervaara teki liikennealalla toimitusjohtajana. Vuonna 1999 Liikenneturvallisuusyhdistys palkitsi Vihervaaran turvallinen stadilainen –tunnustuksella.

Tanssiurheilun puheenjohtajan ominaisuudessa Urpo Vihervaaraa muistellaan reiluna ja lähestyttävänä ihmisenä. Vihervaara palkittiin ansioistaan tanssiurheilun saralla liiton hopeisella ansiomerkillä vuonna 2006. Vihervaaran ansioihin kuului myös jäsenyys Valtion Tanssitaidetoimikunnassa 1980-luvulla.

Myös liiton ammattilaisjaos FDS PD huomioi Urpo Vihervaaran elämäntyön myöntämällä hänelle laatuaan ensimmäisen Finland Open Rewards mitalin maaliskuussa 2018 Grand Slamin yhteydessä.

Urpo Vihervaaran verkostot olivat laajat myös tv:n suuntaan ja hän onnistui saamaan tanssiurheilulle runsaasti medianäkyvyyttä. Vihervaaran puheenjohtajakaudella Suomessa järjestettiin mm. latinalaistanssien EM-kilpailut Helsingissä 1981 ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Kotkassa 1983.

Suomen Tanssiurheiluliitto kunnioittaa edesmenneen puheenjohtajan muistoa ja ottaa osaa Urpon läheisten ikävään suuren menetyksen johdosta.