Syyskauden ensimmäinen vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailu juhlisti 50-vuotiasta Vaasan Viuhkaa

Kauden ensimmäiset vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailut järjestettiin 50-vuotista taivaltaan juhlivan Vaasan Viuhkan toimesta lauantaina 8. syyskuuta. Pareja nähtiin Vaasan Variskalla kaikissa vakio- ja latinalaistanssien lajeissa junioreista senioreihin. Urheilijoita saapui kisaamaan myös Virosta.

Champion-luokan vakiotansseissa voiton veivät Jaakko Saaristo ja Anne Haataja, jotka kertoivat haastattelussa olevansa tyytyväisiä kauden aloitukseen. Marius Toperczer-Muresan ja Claudia Ketonen voittivat puolestaan sekä latinalaistanssien että kymppitanssin kirkkaimman mitalin. Vakiotansseissa pari jakoi sijan 5 – 6. sekä latinalaistansseissa että 10-tanssissa hopealle tanssineiden Antti Kapasen ja Ada Varstalan kanssa. Molemmat parit keskeyttivät vakioiden finaalit, mutta tanssivat 10-tansseissa tanssittavat vakiofinaalit. Toperczer-Muresan ja Ketonen* kertoivat kilpailupäivän olleen raskas, mutta nauttineensa silti lavalla ja yhteisen tanssin olleen hauskaa. Pari nähdään seuraavan kerran Helsinki Openeissa sekä tulevissa 10-tanssin arvokilpailuissa.

Nuorisoluokan vakiotanssit voittaneet Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri sijoittuivat kolmanneksi latinalaistansseissa, joissa voiton vei puolestaan pari Dmitri Borovski Alisa Alexandrova. Molemmissa lajeissa hopeamitalit pokkasi Henrik SaastamoinenIida Johansson ja vakiotansseissa kolmannelle sijalle tanssivat Virosta kilpailemaan saapuneet Alex Daniel Nymmemees ja Mileene Varik.

Kultamitalistit Lämsä ja Prykäri nähdään kahden viikon kuluttua edustamassa Suomea vakiotanssien MM-kilpailuissa, Unkarissa.

Tanssiurheilun drand prix -tapahtumalla juhlivan Viuhkan omalla parilla, senioreiden avoimissa kilpailevilla Rami Merisaarella ja Katja Malmi-Merisaarella (ensimmäinen kuva), kilpailut sujuivat myös oikein hyvin. Pari saavutti niin vakio- kuin latinalaistansseissakin semifinaalipaikan, tanssien sijalle 9 – 10! Pari nähdään seuraavan kerran 10-tanssin SM-kilpailuissa, joka on parin syyskauden pääkilpailu.

Alla oleva linkki avautuu toisella sivustolla:

Kilpailun tuloksia pääset kokonaisuudessaan tarkastelemaan täällä.

*Nimi korjattu