Boogie woogien maailman cup -kulta ja -pronssi Suomeen!

Kilpailu boogie woogien maailman cupin kärkisijoista käytiin Suomen ja Ranskan välillä. Semifinaaleista ykköspaikalla finaaleihin jatkaneet Juho Päivinen ja Mari Munne voittivat maailman cup -kultaa Suomeen, kun reilun puolen pisteen päähän jääneet Ranskan Ludovic Chanton ja Stacy Aurel palkittiin hopeamitalein. Huikean kilpailun tanssineet Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk saavuttivat kilpailussa pronssia ja Ranskan toisen kilpailuparin Florent Llamas ja Roxane Veronen, jäädessä juuri mitalisijojen ulkopuolelle. Boogie woogien maailman cup -kilpailut käytiin Tanssi vieköön -festivaaliviikonloppun toisena päivänä, 25.8., Helsingin Messukeskuksessa.

Voittoa kilpailusta tavoittelemaan lähteneet Munne ja Päivinen kommentoivat, jatkaneensa finaaliin tyytyväisinä mutta odottavaisin mielin. ”Tietynlaisia paineitahan se luo, mutta parempi näin, kuin että alemmilta sijoilta tarvitsisi lähteä kapuamaan.” Ennen finaaleja antamassaan haastattelussa pari mainitsi salaiseksi aseekseen näihin kisoihin, yhteisen tanssinsa ja uusien kuvioiden lisäksi, erityisesti hitaan kierroksen. Salainen ase mitä ilmeisimmin päti ja pari palkittiin kotiyleisön edessä kirkkaimmalla mitalilla. ”Mahtava fiilis!” pari iloitsi palkintojen jaon jälkeen. ”Kotiyleisön edessä vielä! Parempaa ei voi olla!”

MM-kilpailuissa kaksi viikkoa sitten kuudensiksi tanssineet Tyutyunyuk ja Saurén kertoivat taannoisen kisan tuoneen itsevarmuutta parin tanssiin, mutta totesivat samalla ehtivänsä nyt nauttimaan tanssista enemmän.

Junioreissa Suomen pari Kimi Manner ja Nea Nousiainen sijoittuivat kymmenensiksi. Palkintoja jaettiin lisäksi WRRC:n kilpailujen avajaispuheessa, kun Pirjo KoivulaTommi Koivula ja Outi Paavola palkittiin liiton ansiomerkeillä tanssiurheilun hyväksi tehdystä vuosien työstä. Pirjo Koivulalle ja Outi Paavolalle liitto myönsi hopeiset ansiomerkit, kun taas Tommi Koivula sai pronssisen kunnianosoituksen ansioistaan.

Helsingin boogie woogien world cup -tuloksia pääset tarkastelemaan täältä.

Perjantain ja lauantain aikana Helsingin Messukeskuksessa järjestetty Tanssi vieköön -festivaali kokosi yli 3000 tanssijaa Suomesta sekä ulkomailta. Kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtui kilpailuja sekä esiintymisiä useista eri lajeista sekä monipuolisesti työpajoja ja esiintymismahdollisuuksia. Tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa. Festivaalin suojelijana toimi tänä vuonna Aira Samulin.
Täältä löydät Tanssi vieköön -festivaalin verkkosivut.