Same-Sex -latinalaistanssien MM-hopea Suomeen

JULKAISTU: 16.8.2018, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

Same-Sex -tanssin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin viime viikolla monilajisen Gay Games 2018 -tapahtuman yhteydessä Pariisissa. Same-Sex -tanssissa on myös arvokilpailuissa mukana eri taitotasot aloittelijoiden D-luokasta lajin kärkeä edustavaan A-luokkaan. Lisäksi kilpailijat jaetaan naisten ja miesten kategorioihin. Suomesta kilpailuun osallistui kolme paria, joista Vilma Heczko ja Jutta Lahtinen saavuttivat hienosti pronssia latinalaistassien D-luokassa ja olivat viidensiä D-luokan vakioissa. Krista Hannonen ja Eevi Lappalainen tanssivat upeasti latinalaistanssien C-luokan voittoon, 10-tanssin finaaliin ja vakiotanssien C-luokan viidensiksi.

Kansainvälisessä kärjessä jo useamman vuoden kilpaillut, Vakitaa edustava, latinalaistanssipari Santra Rinne ja Piia Korpi tavoittelivat maailmanmestaruutta, mutta joutuivat tyytymään MM-hopeaan, jääden vain yhden sijalukupisteen päähän voitosta. ”Kilpailu oli kova ja mukana oli useita todella hyviä pareja. Kierrokset ennen finaalia olivat meille unelmatanssia – vapautunutta ja nautinnollista. Valitettavasti emme saaneet parasta suoritusta toteutettua enää finaalissa, emmekä voi olla tyytyväisiä tanssilliseen, emmekä tulokselliseen suoriutumiseemme siinä. Voitimme hallitsevat Euroopan mestarit, mutta uusi pariyhdistelmä Hollannista ja Venäjältä pääsi edellemme. Arvostamme luonnollisesti myös MM-hopeaa, joka on hieno saavutus, ja haluamme kiittää valmentajaamme Jarmo ”Pate” Nuutista sekä koko tiimiämme. Tavoitteemme on edelleen mestaruus, jonka saavuttamiseksi jatkamme työskentelyä.” Rinne ja Korpi kertovat.

Pari kohtaa MM-kilpailuiden voittajansa seuraavan kerran 30.12. Vantaalla järjestettävissä avoimissa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Vakita ry:n, yhteistyössä Sateenkaaritanssijat ry:n kanssa, järjestämässä Nordic Open -kilpailussa tanssitaan Same-Sex -kategorioiden lisäksi ns. Mixed -luokassa, jossa parin muodostavat nainen ja mies. Lisätietoa Nordic Open -kilpailusta löytyy: https://nordicopenhelsinki.com/

Pariisin MM-kilpailujen tulokset löytyvät: https://essda.eu/results-2018/