STUL haastaa kaikki tanssijat mukaan #Menkkahaasteeseen

JULKAISTU: 15.8.2018, KATEGORIAT: Kampanja

Suomen Tanssiurheiluliitto haastaa kaikki jäsenseurat osallistumaan #Menkkahaaste -kampanjaan! Kolme menestyneimmin tabua murtanutta ryhmää tai seuraa palkitaan alkuperäisen järjestäjän toimesta 1000€:n palkinnolla. Otetaan yhdessä osaa kampanjan loppukiriin ja murretaan tabuja paremman treeniympäristön puolesta!

Yhä enemmän ammattilais- ja harrastajaliikkumisen piirissä puhutaan ureilijoiden kokonaisvaltaisesta huomioimisesta. Treenaamiseen liittyvä fysiikka helposti kuitenkin ohittaa arjen fysiologiasta keskustelemisen treenipuheessa. Kuukautista puhutaan yhä liian vähän ääneen treeniympyröissä, saleissa ja pukkareissakin, ja tätä tabua murtamaan on esitelty Menkkahaaste! Menkkahaasteen tavoitteena on, että valmentajat ja urheilijat pystyisivät puhumaan kuukautisista samaan tapaan kuin muistakin harjoitteluun ja kilpailuihin vaikuttavista asioista, kuten vammoista tai päänsärystä.

Suomen Tanssiurheiluliitto kannustaa kaikkia jäsenseurojaan sekä muita tanssiryhmiä hyppäämään mukaan Menkkahaasteen loppukiriin – kampanja-aikaa on jäljellä syyskuun (2018) loppuun saakka. Mahdollisuudet voittaa ovat silti kaikkien ulottuvilla, nimittäin osallistuneita ryhmiä on Menkkahaasteen verkkosivujen mukaan tällä hetkellä (14.8.18) vain 22! Osallistuminen käy helposti verkkolomakkeen kautta ja tabujen murtamisen aloittamiseen löytyy verkkosivuilta kompakteja ja informatiivisia materiaaleja. Sieltä löydät kuukautisten pikaoppaan sekä ainutlaatuisen ”Treenivinkkejä kuukautiskierron hyödyntämiseen treenaamisessa” -videopakettin. Lisäksi sivulla on ladattavissa faktaa ja pieniä tehtäviä sisältävä materiaali, joka on tarkoitettu valmentajille käytäväksi läpi yhessä urheilijoiden kanssa.

Toimi näin:

  1. Ilmoita joukkueesi mukaan
  2. Lataa kampanjan materiaalit helpottamaan starttia
  3. Avaa keskustelu treeniksellä ja kerro siitä muille! #menkkahaaste

Näin olet mukana tavoittelemassa 1000€:n palkintoa ja tekemässä treeniympäristöstä mukavampaa!

Huomaa, että ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, miten aiotte edistää menkkatabun murtamista ja miten kuukautiset aiotaan ottaa ryhmässänne, seurassanne tai treeniporukassanne puheeksi. Ensimmäiselle 100 ilmottautuneelle porukalle luvataan verkkosivuilla tuotepaketti, joka auttaa pääsemään alkuun. (Eli vielä seuraaville 78:lle osallistuvalle taholle luvassa starttipaketti!)

Kaikista osallistuneista raati valitsee kymmenen voittajaehdokasta, joista onnetar valitsee kolme voittajaa. STUL:n vinkkinä mainittakoon, että tehokkaimmat tabunmurtajat vaikuttaisivat olevan myös niitä, jotka ahkerimmin kertovat somessa toiminnastaan kampanjan puitteissa. Omasta toiminnasta kertomista helpottamaan voit ladata sivuilta kuvakehyksiä ja tärkeää on muistaa merkkailla mukaan #menkkahaaste!


Kampanjan tarjoamista materiaaleista saa hyvät alkuvauhdit!
Kannusteeksi Suomen Tanssiurheiluliitto tarjoaa kuitenkin vielä oman lisätukensa:

Asettakaa treenisalille kysymysboksi (mikä tahansa suljettava purkki tai laatikko, johon paperi sujahtaa helposti, ajaa asian) ja lataa liitteistä laatikkoon etiketti sekä pikainen kysymyslomake nimettömien vastausten jättämiseen.

Vastataan yhdessä ihan oikeisiin tanssijoiden kysymyksiin ja kootaan mimmien, ja tietenkin myös poikien ja miesten sekä valmentajien tai vaikka vanhempien, ajatuksia ja toiveita, joiden avulla voimme helpottaa kuukautisista puhumista. Lähettäkää kootusti kuvat jätetyistä lomakkeista syyskuun puoliväliin mennessä osoitteeseen tiedotus [at] tanssiurheilu.fi ja koostetaan näistä vinkit kaikille! Lomakkeiden antia voidaan purkaa salilla tai ryhmässä myös muulla hyväksi katsotulla tavalla ja kuviahan ahkerasta osallistumisesta kannattaa jakaa myös muiden nähtäväksi! Lisää mukaan myös tunniste #DanceSportFin ja kaikki #STULok18-merkityt kuvat Suomen Tanssiurheiluliitto jakaa kanvillaan.

Kaikki jäsenseurat saavat haasteen ja yllä esitellyt lisämateriaalit sähköpostitse, seuratiedotteena. Lisäksi minkä tahansa tanssiryhmän, joka haluaa osallistua on mahdollista osallistua näillä lisäeväillä, lataamalla materiaalit tekstin liitteistä. Kysymyksiin tätä osuutta koskien vastataan osoitteesta tiedotus[at]tanssiurheilu.fi


Jotta sitten tiedämme osallistumisestanne ja järjestävä #Menkkahaaste -taho näkee panoksenne, muista kertoa volyymistanne somessa tunnisteella #menkkahaaste! (Huom! Tämä on myös voittoedellytys ja äänestysperuste kampanjan ehdoissa). Lisää logo myös omille sivullenne ja ota haaste vastaan!

Kampanjan verkkosivut löydät täältä.

Menkkahaaste-kampanjan järjestää Oy Essit Finland Ab. Toteutuksesta Suomessa vastaa Kaiku Helsinki.

 

Tästä voit ladata ja tulostaa STUL:n ehdottamat materiaalit:

EtikettiKyselyboksiin

MenkkahaasteKysely

MenkkahaasteSaatekirje