Latinalaistanssien EM-kisat Unkarissa

Markus Ranta ja Alisa Heino osallistuivat Unkarin Debrecenissä lauantain aikana käytyihin latinalaistanssien EM-kilpailuihin. Pari tanssi ensimmäiseltä karsintakierrokselta suoraan toiselle kierrokselle, lopputuloksena 38. sija, johon saattoi olla hyvin tyytyväinen.

Pari napattiin haastatteluun suoraa tanssilattialta ja tunnelma heti kilpailun jälkeen oli kaikkensa antanut. Ensimmäiselle kierrokselle piti laittaa kaikki peliin, vaikka kädet tärisivät jännityksestä. Ranta kertoi alun jännityksen kuitenkin kadonneen toisella kierroksella ja jatkopaikan antaneen itseluottamusta. Tanssi parani kisan myötä ja urheilijat arvelivat tanssineensa kevään parhaan suorituksensa. ”Kovasta tasosta tuleva noste auttaa omassa suorituksessa. Tähän tunnelmaan ei pääse kotimaisissa kilpailuissa – eikä aina kansainvälisissäkään!”

Ranta ja Heino suuntaavat vielä kisakauden päätteeksi Tartoon kansainvälisten tuomareiden eteen arvioitavaksi. Kesälle on suunnitteilla kovaa treeniä, jotta syksyllä päästään aloittamaan kausi vahvasti.

Tuloksia vakio- ja latinalaistanssien EM-kilpailuista pääset tarkastelmaan täällä.