Ikäkausimestaruuskilpailut 2018, lauantai


Kirkkonummelainen tanssiurheiluseura TanssiDans isännöi vuoden 2018 vakio- ja latinalaistanssien ikäkausimestaruuskilpailuja Espoossa, Opinmäen oppimiskeskuksessa. Ikäkausimestaruudet ratkotaan 12. – 13.5. kaikissa ikäluokissa, nuorimpien ollessa 6-vuotiaita ja vanhimpien yli 70. Viikonloppuna lattialla nähdään yli 500 tanssijaa!

Tänään, ensimmäisenä kilpailupäivänä, ratkottiin ensimmäistä kertaa alle 21-vuotiaiden latinalaistanssien suomenmestaruudet, minkä lisäksi selvitettiin ikäkausi- ja suomenmestaruudet jo useammassa lajissa. Alle 21-vuotiaiden SM Latin -sarjassa kultaa voittivat Leo Pusa ja Inka Hakomäki. Nuorison avoimet latinalaistanssit voitti pari Mikael HagelstamJekaterina Selistseva ja yleisen avoimen latinalaistanssien sarjan voittivat Juho Taskinen ja Pinja Koskela.

 
·
Lauantain aikana kisapaikalla on voinut kartuttaa myös antidopingtietouttaan sekä käydä äänestämässä kilpailujen reiluinta tanssiparia SUEKin esittelypisteellä. Yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskuksen kanssa Suomen Tanssiurheiluliitto jatkaa kampanjointia puhtaan urheilun puolesta.
”Ikäkausimestaruuskilpailuissa tanssikansaa tavoitetaan laajasti ja tuomalla reilun urheilun asiantuntijoita kilpailujen yhteyteen, pyrimme muistuttamaan kaikenikäisiä urheilijoita vastuusta jokapäiväisten valintojen äärellä. Samalla tuomme näkyväksi eettisten kysymysten läsnäoloa kaikessa kilpailutoiminnassa. On mahtava juttu, että SUEK tarjoaa tällaista mahdollisuutta saada asiantuntijoita urheilutapahtumiin” sanoo STUL:n viestintäkoordinaattori Kaisu Tomperi.
 ·
Tuloksia ensimmäiseltä kilpailupäivältä pääset lukemaan liitteenä olevasta TanssiDans ry:n tiedotteesta; ikäkausimestaruuskilpailut_tiedote_12051
SUEKin ennakkotiedotteen löydät täältä.