Rock- & swing-tanssien SM 5.5.2018

JULKAISTU: 5.5.2018, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Tulostiedotteet

Tänä vuonna rock- & swing-tanssien SM-kilpailut järjestettiin Helsingin Savoy-teatterissa, jonne kokoontui näyttävästi koko Suomen rock- ja swing-kilpailuedustus junnuista maan kansainvälisiin edustuspareihin.

Suomenmestaruuksista ja ikäkausimestaruuksista rock- & swing-tansseissa kilpailtiin yhdistetyissä avoimissa taitoluokissa, minkä lisäksi erilliskilpailuina kilpailtiin fusku ja rockabilly. Päivän aikana käytiin näytöskilpailuna myös rock’n’roll soolot ja duot.

Sekä buggin että boogie woogien avoimen sarjan mestaruuden voittaneet Juho Päivinen ja Mari Munne hymyilivät mitalit kaulassa ja saavutettuaan kisatavoitteensa voittaa ensimmäistä kertaa molemmat sarjat. Viime viikonloppuna Ruotsissa, Helsingborgissa, boogie woogien maailman cupissa neljänneksi sijoittunut pari kertoi edellisviikonloppuun huipentuneen kisarupeaman olleen niin raskas, että tämän päiväisiin kisoihin valmistauduttiin lataamalla ja lepäilemällä.

”Meillä oli niin raskas kisarupeama viime viikonloppuna Ruotsissa, että nyt vaan ajateltiin nauttia tanssista. Valmistautuminen tapahtui siis jo aiemmin. Nyt tarvittiin vain lepoa ja henkistä latautumista.” Pari edustaa kahden viikon kuluttua Moskovassa, boogie woogien maailman cupissa.

Fuskun yleisen luokan voittivat Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma, rockabillyn Jukka Salo ja Anne Ranta. Rock’n’Roll naisformaatioissa kultaa sai Rocky Roads -ryhmä ja tyttöjen puolella Rock Queens.

Kilpailut järjestäneen Rock’n’Roll Dance Club Comets:n lisäämä Facebook-tapahtumasivu päivitti ajantasaisesti kilpailupäivän tapahtumia ja palkintojen jaot päivittyivät myös seuran Instagram-sivulle.

Tulokset päivittyvät pian seuran verkkosivuille.