Finnish Open Championships – sunnuntai 4.3.2018

Finnish Open Championships -kisaviikonloppu saatiin tänään päätökseen Vantaan Energia Areenalla, jossa kolmen päivän aikana nähtiin 25 avointa vakio- ja latinalaistanssikilpailua eri ikäsarjoissa sekä WDSF Grand Slam -kiertueen avausosakilpailut. Viikonlopun nuorimmat tanssiurheilijat tanssivat alle 9-vuotiaissa, ja sarjoja löytyi vanhimpiin, vähintään 60-vuotta täyttäneisiin senioreihin sekä ammattilaisiin saakka. Perjantaina päästiin nauttimaan myös pyörätuolitanssista neljässä eri kilpailukategoriassa.

Laszlo & Rauhala Lattari SM 2018 -kisoissa.

Sunnuntain kolmas kisapäivä huipentui viikonlopun toiseen päätapahtumaan, WDSF Grand Slamin tuodessa lattareiden osakilpailuavauksen parketille. Elävän musiikin tahdissa voittajiksi sarjassa palkittiin venäläispari Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno, toisena Saksan Marius Andrei BalanKhrystyna Moshenska ja kolmannen palkinnon Ranskaan veivät Charles-Guillaume Schmitt ja Elena Salikhova. Paras suomalaispari pääsi toiselle kierrokselle saakka, Laszlo Kalmarin ja Kastanja Rauhalan sijoituksen ollessa 37. Samalle kierrokselle loppusijoituksen ollessa jaettu 45. – 48. pääsi suomalaispareista myös Markus Ranta ja Alisa Heino. 

Kalmar ja Rauhala olivat tyytyväisiä kisojen kokonaissuoritukseensa ja pari kiitteli kisojen järjestelyitä. Erityismaininnan ansaitsi lattian lisäksi se, että yleisö oli kisoissa lähellä. ”Meillä oli selkeät konseptit jokaiselle kierrokselle siitä mitä haluamme näyttää lattialla ja uskomme että tämä oli yksi syy että onnistuimme kisassa tänään” pari kommentoi. Seuraavan kuukauden aikana tanssijat osallistuvat leireille ja kisaavat ulkomailla, minkä lisäksi heidät nähdään kahden viikon päästä edustamassa oman kotiyleisönsä edessä, Swivel Salon järjestämissä GP-kilpailuissa.

WDSF PD Open toi puolestaan vakiotanssien ammattilurheilijat samalle parketille. Kultaa pokkasivat Bjorn Bitsch ja Ashli Williamson (Tanska), hopealle tanssivat Puolan Andrzej Sadecki ja Karina Nawrot, kun taas kolmansina palkittiin Andrey Motyl ja Ekaterina Kim Venäjältä. Suomen edustusparina tanssineet Luca Rossingoli ja Merje Styf tulivat heti kannoilla, ollen kilpailussa neljänsinä!

FDSF Juvenile 2 E-C -sarjan 6-tanssissa Suomen Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva voittivat kultaa. Huikeasti pari pääsi pronssille myös FOC Open Juvenile 2:n latinalaistansseissa, ja jäi vain juuri palkintosijojen ulkopuolelle, neljänsiksi, sarjan vakiotansseissa. Seniorit 1 -sarjan vakioissa suomalaispari Ville Häyrynen – Sanna Kakko ansaitsivat tanssillaan finaalipaikan, sijoittuen kuudensiksi.


Finnish Open järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Vantaan Energia-areenalla käytäviä kilpailuja on voinut seurata paitsi paikan päällä, myös DanceSport Total -kanavalla, tapahtuman omalla sivulla YouTubessa sekä sosiaalisessa mediassa, josta löytyy ikuistuksia tapahtumasta!

Kilpailujen tuloksia pääset tarkastelemaan täällä.

Tapahtuman viralliset verkkosivut löydät tämän linkin takaa ja kilpailuehtisestä pääset lukemaan tapahtumasta sekä WDSF:n puheenjohtajan, Lukas Hinderin, ja STUL:n Leena Liusvaaran tervehdykset.