Finnish Open Championships – lauantai 3.3.2018

Tänään toista päivää käynnissä olleissa Finnish Open Championships -kilpailuissa nähtiin toinen viikonlopun päätapahtumista, WDSF Grand Slam vakiotanssikiertueen avausosakilpailuiden tuodessa parketille maailman parhaat vakiopuolen tanssiurheilijat. Finaalit tanssittiin livemusiikin tahdissa, Dave Bentonin orkesterin poljennossa, minkä lisäksi iltatapahtuman WDSF PD Open -osuuden latinalaistansseissa nähtiin ammattilaisurheilijoiden parasta osaamista.

Onnittelut finaalipaikasta, Markku Hyvärinen ja Disa Kortelainen

Kovatasoisessa ammattilaissarjassa Suomen edustuspari pääsi ansiokkaasti viidennelle sijalle.
Markku Hyvärinen ja Disa Kortelainen kertovat olleensa tyytyväisiä omaan tanssiinsa ja kisojen sujuneen sairastelusta huolimatta todella hyvin.

”Oli todella ihanaa tanssia pitkästä aikaa kotiyleisön edessä! Suuri kiitos Suomen Tanssiurheiluliitolle ja Sergei Belyaeville upeista kisoista. Seuraavat kilpailumme ovat kuun lopussa Italiassa tanssittavat Super Grand Prix kisat.” Pari nähdään lisäksi 8.4. showtanssin MM-kilpailuissa Venäjän Tseljabinskissä ja latinalaistanssien MM-kilpailuissa Kiinassa 3.5. Tämänpäiväisessä kisassa sarjan voittivat Moldovan Gabriele Gofferdo ja Anna Matus.

Grand Slam kiertueen vakioissa paras suomalaispari, Anton Kurttila – Nina Anderson, tanssivat sijalle 49, Venäjän Dimitry Zharkovin ja Olga Kulikovan viedessä kirkkaimman mitalin. Lattialla taisteltiin lauantaipäivän aikana mitaleista lisäksi juniorisarjoissa sekä avoimessa E – D -sarjojen Juvenile-luokassa ja nuorten vakiosarjassa.

Huomenna päätapahtumat saavat jatkoa, kun vuorossa on toinen WDSF Grand Slam avausosakilpailu latinalaistanssikiertueen osalta sekä iltakilpailuissa WDSF PD Open, ammattilaisten vakiotanssit.


Finnish Open järjestetään nyt kuudetta kertaa. Vantaan Energia-areenalla käytäviä kilpailuja voi seurata lauantaina ja sunnuntaina paitsi paikan päällä, myös DanceSport Total -kanavalla, tapahtuman omalla sivulla YouTubessa sekä sosiaalisessa mediassa!

Kilpailujen tuloksia pääset tarkastelemaan täällä.

Tapahtuman viralliset verkkosivut löydät tämän linkin takaa ja kilpailuehtisestä pääset lukemaan mm. tapahtuman aikataulut sekä WDSF:n puheenjohtajan, Lukas Hinderin, ja STUL:n Leena Liusvaaran tervehdykset.