Finnish Open Championships – perjantai 2.3.2018

Helsingissä avattiin tänään Suomen suurimmat kansainväliset tanssiurheilukilpailut, kun Finnish Open Championships avasi vuoden 2018 WDSF GrandSlam -kilpailusarjan.

Ensimmäisenä päivänä mitaleja ripustettiin suomalaisten kauloihin, isäntämaan edustusparien tanssiessa tiensä palkintopallille seniorsarjoissa sekä paratanssiurheilussa. Venäjä otti kolmoisvoiton aikuisten kymppitanssin avoimessa sekä Open Rising Star vakioissa. Parhaan suomalaisparin sijoitus oli jälkimmäisessä vain 11.-12. Jaakko Saariston ja Anne Haatajan jäädessä juuri ja juuri finaalista ja kymppitanssissa jakaen paikan 15.-16. norjalaisparin kanssa. Aikuisten Raising Star -sarjan lattareissa paras suomalaispari, Markus RantaAlisa Heino, sijoittuivat kolmansiksi, SM-kilpailuissa juniorisarjan voittaneiden Dimitri Borovskin ja Alisa Alexandrovan ollessa kuudensia.

Paratanssiurhielun Combi 1-2 -sarjan sekä lattareiden että vakiotanssien kirkkaimmat mitalit pokkasi pari Timo PyykkönenTuuli Harju, kun taas duo-sarjoissa Leevi KetolaZaida-Ester Launis veivät molemmat kotimaisten kanssakilpailijoidensa haastaessa.

Kuva: WDSF Adult Open 10 Dance

Finnish Open järjestetään nyt kuudetta kertaa. Vantaan Energia-areenalla käytäviä kilpailuja voi seurata lauantaina ja sunnuntaina paitsi paikan päällä, myös DanceSport Total -kanavalla, tapahtuman omalla sivulla YouTubessa sekä sosiaalisessa mediassa!

Ensimmäisen kisapäivän tuloksia pääset tarkastelemaan täältä: http://www.stelnet.fi/tulv18/fodc2018/tk02032018/

Tapahtuman viralliset verkkosivut löydät täältä ja kilpailuehtisestä pääset lukemaan mm. tapahtuman aikataulut sekä WDSF:n puheenjohtajan, Lukas Hinderin, ja STUL:n Leena Liusvaaran tervehdykset.