Latin SM 2018

Tesoman palloiluhallissa nähtiin tänään Suomen taidokkainta tanssiurheilua lattareiden muodossa, kun Tampereella tanssittiin latinalaistanssien suomenmestaruuskilpailut 2018.

Parketilla nähtiin erittäin viimeisteltyä ja fyysistä parityöskentelyä, jota rytmittivät yleisön raikuvat kannustukset. Samba, cha cha, rumba, paso doble sekä jive hurmasivat näyttävien parien ottaessa toisistaan mittaa tässä kuluneen treenivuoden huipennuksessa.

Juniorit 2 -sarjassa pronssia voittaneet Miko Luttinen ja Hanna Pörsti (DanceLine ry, Tampere) kertoivat innokkaina kilpailujen lähteneen hyvin käyntiin ja vain parantuneen kierros kierrokselta. Päivä oli parin mielestä onnistunut paitsi oman tanssin, niin myös kisojen kokonaisjärjestelyiden osalta. Erityiskehuja sai pitkä lounastauko, joka mahdollisti urheilijoille kunnollisen tankkauksen kisapäivänä. Pari aloittaa seuraavaksi valmistautumaan vakiotanssien SM-kilpailuihin. Luttisen ja Pörstin edelle kilpailussa sijoittuivat Lassi Kokkonen ja Saaga Bruun (J&V, Kuopio) toisiksi sekä Rodion Mudarissov ja Ksenia Shaykhulina (Tanssiklubi Master, Helsinki) ensimmäisiksi.

Champions-sarjassa lattareiden SM-kultaa kolmatta kertaa voittaneet Marius Toperczer Muresan ja Claudia Ketonen (Dance World, Helsinki) antoivat niin ikään pisteet onnistuneelle, mukavalle kilpailutapahtumalle ja alleviivasivat aktiivisen yleisön panosta tunnelman nostattajina. Hopeasijalle tanssivat Konstantin Kalmár ja Kastanja Rauhala (Swivel, Salo) ja kolmansina palkittiin Markus Ranta ja Alisa Hein (Tanssiklubi Master, Helsinki). 

Ketonen kertoi päivän tanssin sujuneen nautiskellen, ilman että tekemistä tarvitsi erityisesti ajatella. ”Pystyi olemaan hetkessä ja nauttimaan musiikista ja yleisöstä! Tänään oli tosi mukava päivä tanssia”. Toperczer Muresan komppasi kommenttia toteamalla, että ”Huolimatta finaalikierroksen häiriöstä, jonka vuoksi rumba jouduttiin tanssimaan uudelleen, nautin päivästä erittäin paljon. Lattia oli hyvä ja suuri, muttei kuitenkaan liian suuri.”

Seuraavista suunnitelmista kysyttäessä pari yllättäen totesi tulevan riippuvan vielä muutamista tekemättömistä päätöksistä.

Kilpailun tuloksia pääset kokonaisuudessaan tarkastelemaan täältä.