Vuoden 2018 ensimmäiset vakio- ja latinalaistanssin GP:t

JULKAISTU: 20.1.2018, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Tampereella tanssittiin vuoden ensimmäiset vakio- ja latinalaistanssin Grand Prix -kilpailut. Kisoja isännöineen Tanssiseura Spiral ry:n edustaja kertoi järjestäjien ollen erittäin tyytyväisiä kisapaikkana toimineeseen Tesoman palloiluhalliin, jossa tila täytti vaatimukset ja lattia sopii vakio- ja latinalaistanssikenkien alle. Kilpailuihin osallistui noin 120 tanssiparia ja yleisössä tanssia oli seuraamassa nelisensataa katsojaa.

Mikko Nieminen ja Heli Hurme, Tanssiseura Spiral, Tampere

Spiralin Mikko Nieminen ja Heli Hurme tanssivat latinalaistanssien Senior 1 -sarjassa kolmansiksi. Kilpailutilannetta enemmän jäännitti tulos. Pari kertoi alla olevan leirin jättäneen kuitenkin varman olon ja auttaneen tanssijoita löytämään keskittymisen, jonka ansiosta tanssista ei tullut suorittamista.

”Meillä oli kivaa ja tuntui rennolta tanssia. Oikeastaan mikään ei jäänyt edes harmittamaan! Jäi vielä SM:eitä ajatellen kirittävääkin, kolmansiksi kun tultiin. Eikä kolmossijakaan harmita – tämä oli kauden eka kisa ja tästähän pääsee vaan ylöspäin!” Pari toteaa. Sarjan voittivat tamperelaistanssijat Jari Laatta ja Wilma Lahti (DanceLine) ja toisiksi sijoittuivat Mikko Kemppe ja Johanna Raatikainen (TKMaster, Helsinki).

Edessä Niemisellä ja Hurmeella on kahden viikon kuluttua olevat SM-kilpailut, kevään muut GP:t sekä kansainväliset Finnish Openit. ”Lisäksi pitäisi vielä päättää, jatketaanko me vakioita!” Hurme paljastaa. Lattareihin keskittyvä pari valmistautuu tuleviin kilpailuihin pienin hiomisin, ilman suurempia muutoksia enää tässä vaiheessa.

Miko Sirolinna ja Laura Lackman, Vakita, Vantaa

Champion-sarjan latinalaistansseissa hopeaa voittaneille Miko Sirolinnalle ja Laura Lackmanille tämän päivän kilpailu oli valmistautumista varsinaisessa tähtäimessa oleviin SM-kilpailuihin.

”Tämä oli hyvä testaus, miten käytetään viimeiset kaksi viikkoa ennen SM:eitä. Nyt ollaan koitettu hakea kilpailullisuutta ja kansainvälisempää otetta meidän tansssiin. Ja tuntuu, että onnistuttiin.” Lackman toteaa. SM-kilpailujen jälkeen tämä Vantaan Vakitan pari jatkaa täysillä eteenpäin ja alkaa jo suunnittelemaan seuraavan vuoden kilpailuja.

Sirolinnan ja Lackmanin edelle Champion -sarjassa sijoittuivat Leo Pusa ja Inka Hakamäki (Tanssidans, Kirkkonummi). Pronssilla palkittiin Jani Neulaniemi ja Saara Sokura (Rolling, Vaasa), jotka voittivat pronssin niin ikään myös vakiopuolella. Vakioiden voittajina samassa luokassa palkittiin Anton Kurttila ja Nina Anderson (TKMaster, Helsinki) ja hopeaa voittivat Jacopo Casotto ja Jenni Heikkilä (Lumets, Helsinki).

Nuorten lattareissa kirkkaimman mitallin ansaitsivat tanssillaan TKMasterin Dmitri Borovski ja Alisa Alexandrova (Helsinki). Vakiopuolella kullan pokkasivat DSCOulun Eetu Lämsä ja Emilia Pykäri.

Kilpailun tuloksia pääset tarkastelemaan täältä.