Blogi: Tanssivuoden tahdit on taputeltu

JULKAISTU: 19.12.2017, KATEGORIAT: Blogi

Arvoisat jäsenseurat

Tanssivuosi 2017 lähenee loppuaan ja on aika taas hiljentyä joulun viettoon. Vuoteen on mahtunut monenlaista – arkista aherrusta seuroissa, saleilla, toimistossa, kokouksissa – mutta myös riemun kiljahduksia kilpailuissa sekä katkeran suolaisia kyyneleitä, kun kaikki ei mennytkään ihan suunnitellusti.

Sitähän tanssiurheilu on – ylä- ja alamäkiä. Vaikka kilpailu tuntuu joskus raskaalta ja tuloksetkaan eivät tyydytä, iloa ja laadukasta yhdessäoloa voimme silti luoda seuratoiminnan avulla. Toisen työn arvostaminen, jokaisen osallisen kunnioittaminen on eräs keskeisimpiä asioita, joihin kasvatamme oppilaita kouluissa. On siis merkityksellistä, että jatkamme sillä samalla tiellä myös tanssiurheiluseuroissa ja tanssikouluissa, saleilla ja studioissa. Teemme asioita eri tavalla, erilaisin menetelmin ja erilaisin uskomuksin, kuitenkin kaikilla yhteinen päämäärä: tanssin kehittäminen, valmennettavan oppiminen ja tulosten parantaminen. Tulokset voivat olla kilpailusuorituksia tai ne voivat olla henkilökohtaisia saavutuksia, joita mitataan vaan itseä varten.

Laatu lähtee noudatetuista sopimuksista, suunnitelmallisuudesta ja yhteistyöstä. Olemme orpoja yksin. Kaikki seurat tarvitaan, ja kaikilla on aina uutta opittavaa. Seurat suuntautuvat omissa toiminnoissaan kukin vähän eri tavoin. Kukaan ei voi toiselle sanoa, että toinen tekee oikein ja toinen väärin. Maksava asiakas, tanssija, valitsee seuransa ja hänen osallisuuttaan seuran toiminnassa tulee tukea – sekä seuran toimesta, että meidän jokaisen: sitoutuminen ja sitouttaminen on tärkeää, jotta nähdään mihin yhteistyöllä voidaan päästä.

Liittohallitus sai uusia jäseniä vaaleissa marraskuussa. Kiitän kaikkia syyskokoukseen paikalle tulleita ääniä käyttäneitä seuroja. Erityisen jouluhalauksen haluan lähettää pitkäaikaiselle liittohallituksen jäsenelle, liiton varapuheenjohtajalle ja huippu-urheiluvaliokunnan ”GrandOldMamalle” Tiina Jokiselle, joka pyyteettömästi on vuosia huolehtinut HUVin asioista. Kiitos Tiina! Tukesi on ollut tärkeää.

Kiitos myös RS:n pirteälle ja asiantuntevalle Hanna Vammeljoelle, joka yhden 2-vuotiskauden aikana hilasi RS-koulutuksen uusiin sfääreihin. Kiitos Hanna ”TheSwing”– koulutusmarkkinointisi ja aktiivisuutesi on todella tuottanut tulosta ja RS-koulutukset kukoistavat.

Toivotan uudet tekijät tervetulleiksi. Huippu-urheiluvaliokunta saa uuden puheenjohtajan Pasi Lindistä. Pasi osallistuu myös koulutusvaliokunnan työskentelyyn. Merja Satulehto toimii FDO:n linkkinä seuratoimintavaliokunnassa, jonka johtoon siirtyy Pirjo Bovellan. Pirjon aikaisemmin luotsaamaa viestintä- ja markkinointivaliokuntaa on kutsuttu johtamaan Petri Tokola, ja RS-väki on keskuudestaan valinnut Niklas Hagelin johtamaan RS-jaosta.

Liiton 1. varapuheenjohtajan nuijan saa Marko Tolvanen ja 2. varapuheenjohtajana toimii Outi Paavola ”TheRock”.

Vakio- ja latinalaistanssivaliokuntaan pyydetään uusia halukkaita ilmaisemaan mielenkiintonsa – VAL:n tehtävä on liiton uudistetun työjärjestyksen mukaisesti keskeinen vakio- ja latinalaistanssien hallintoa koskevassa päätöksenteossa. Ole siis aktiivinen ja ilmaise halukkuutesi! Hallitus keskustelee ehdokkaista seuraavassa kokouksessaan 13.1. 2018.

Monet esillä olleet asiat ovat saaneet liittohallituksen päättämään Reilun Pelin illan järjestämisestä. Ilta järjestetään tammi-helmikuun taitteessa Helsingissä ja pyrimme järjestämään tilaisuudesta striimin tai ainakin vuorovaikutteisen padlet-seinän, jonne voi kommentoida Reilun Pelin sääntöjen huomioimista. Illan asialistalla tulee olemaan Reilun Pelin sääntöjen avaaminen sekä tanssijan, tuomarin, seuran että katsojan kannalta. Odotan illasta hyvää avausta positiivisemman toimintakulttuurin suuntaan.

Kisakausi alkaa täysillä jo tammikuussa, joten muistakaahan uusia lisenssi. Uusi lisenssiportaali ohjaa meitä jo lähemmäs liiton uusia sähköisiä alustoja. Myös kaikki te WDSF-kilpailuihin osallistuvat parit – ja seurojen valmennusvastaavat – huolehtikaa toisianne muistutellen, että monet WDSF-kortit ovat erääntymässä ja worlddancesport.org –sivuilla ohjataan uudenlaisen mobiilikortin hankintaan.

Kutsun myös seurojen sihteerit talkoisiin parikortiston ajanmukaistamiseksi vuoden vaihteessa. Kadonneet ja lopettaneet parit on hyvä siivota pois kortistosta. Ikäsarja-ajo tapahtuu automaattisesti liiton toimesta.

Kiitos kaikille jäsenseuroille jäsenineen yhteistyöstä tänä vuonna. Olen saanut kymmeniä puheluita ja kanssanne on aina mukava jutella, jatketaan vuoropuhelua ensi vuonna! Kiitos toimistolle, Auli, Raija ja Anu, ahkerasta työstänne seurojen hyväksi. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja kortiston Karille, seurakehittäjä Katriinalle sekä Ranking-Sepolle! Kiitos Kaisulle viestinnässä sekä upeille lajipäälliköille Pirjolle ja Santulle! Kiitos asiantuntijuudesta Hennalle! Kiitos kaikille luottamushenkilöille liitossa ja seuroissa – teette mahtavaa työtä suomalaisen tanssiurheilun hyväksi.

Mutta kaikkien lämpimin jouluhalaus lähtee teille, rakkaat tanssijat. Lajiin ja ikään katsomatta. Teitä varten – yhdessä.

Rauhallista Joulunaikaa kaikkien koteihin, Menestystä ja Onnea alkavalle vuodelle 2018!

Leena Liusvaara
puheenjohtaja
Suomen Tanssiurheiluliitto ry