Latinalaistanssien MM-kilpailut tanssittiin Wienissä

JULKAISTU: 19.11.2017, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Lauantaina Itävallan Wienissä tanssittujen latinalaistanssien MM-kilpailujen kärki ei yllättänyt tuloslistalla, mutta tuloslistan ulkopuolella tapahtui, jotain, mikä sai varmasti yleisönkin herkistymään. Voittoon tanssi Moldovian pari Gabriele Goffredo – Anna Matus. Vuoden 2015 lopusta lähtien pari on ollut kansainvälisissä kilpailuissa käytännöllisesti katsoen voittamaton. Vain kerran heidät on syrjäytetty korkeimmalta korokkeeltä ja sen tekivät kevään EM-kilpailut voittaneet ja nyt toiseksi tanssineet Venäjän  Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno. Eroa kärkiparien välille finaalissa tuli reilut viisi pistettä, joten voitto oli varsin selvä. Kolmanneksi tanssivat Saksaa edustavat Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska, jotka jäivät kolmen pisteen päähän hopeasta. Suomea kilpailuissa edustivat Laszlo Konstantin Kalmar ja Kastanja Rauhala sekä Markus Ranta ja Alisa Heino, jotka karsiutuivat jo ensimmäisellä kierroksella ja sjoittuivat lopulta sijoille 62 ja 71.

Markuksen ja Alisan kommentit jännittävältä kisareissulta:

”Ensimmäiset MM- kilpailumme ovat nyt takana. Olimme omaan tulokseemme pettyneitä, sillä tulos ei ollut odotusten mukainen. Omaa tanssia on vaikea arvioida, sillä kilpailu oli tietysti uudenlainen, erilainen ja vaativa kokemus myös psyykkisesti. Saimme kuitenkin ulkopuolisilta erittäin hyvää palautetta. Halusimme asettaa tavoitteen ja asetimme sen realistisesti yhdessä valmentajamme kanssa. Mutta kuten sanottua, emme päässeet lähellekään tavoitettamme. Pettymyksenkin edellä on tunne siitä, että olemme onnellisia saatuamme mahdollisuuden edustaa Suomea ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa uramme aikana.”

Kaikki tulokset

Niin, ja se yllätys? Kuva kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa: