Juuso Väisäselle MM-pronssia

Kilpa-aerobicin MM-kilpailuiden joukkue- ja yksilösarjojen finaalit käytiin torstai-iltana Leidenin ECC stadionilla Hollannissa.

Suomen maajoukkueen aerobiccarit Tiina Karjalainen-Kihlman ja Juuso Väisänen osallistuivat kilpailuihin naisten ja miesten yksilösarjoissa.

Tiina Karjalainen-Kihlmanin sijoitus oli lopulta 11:s, joka oli hienoinen pettymys hyvän alkukilpailusuorituksen jälkeen. Tiina oli naisten sarjan ainoa kilpailija, jonka suoritus aiheutti runsaasti erimielisyyksiä kilpailun tuomariston keskuudessa. Osa tuomareista sijoitti Tiinan kuuden parhaan joukkoon, osa jopa 14 sijalle. Hän olikin ainoa kilpailija, jonka tuomarisijoitukset vaihtelivat yli 4 sijaa.

Naisten sarjan kolme parasta olivat:

  1. Lissa Van Brande, Belgia
  2. Adela Cìtova, Tsekki
  3. Sandi Heard, Australia

Miesten yksilösarjassa nähtiin niin ikään todellinen trilleri, kun sekä alkukilpailua että semifinaalia lähes kaikin tuomariäänin hallinnut ranskalainen, mutta Sveitsiä edustava David Orta jäi lähes täydellisen suorituksen jälkeen yllättäen sijalle kaksi Ranskan Judicael Lessmannin viedessä voiton. Suomen Juuso Väisänen oli hienolla ja erilaisella esityksellään kilpailun kolmas. Tämä oli Juusolle sekä hieman pettymys, mutta myös hän yllättyi muiden kilpailijoiden tapaan ranskalaisen voitosta. David Orta oli vielä semifinaalin jälkeen yhtä tuomariääntä vaille kaikin tuomariäänin kilpailun ykkönen, mutta tuomarit tekivätkin U-käännöksen kilpailun finaalissa ja Judicael Lessmann vei viime vuoden tapaan kirkkaimman MM-tittelin nimiinsä.

Miesten sarjan lopulliset tulokset:

  1. Judicael Lessmann, Ranska
  2. David Orta, Sveitsi
  3. Juuso Väisänen, Suomi

Kolminkertainen Euroopanmestari ja moninkertainen arvokilpailumitalisti Juuso Väisänen saavutti aiemmin tänä vuonna käydyissä EM-kilpailuissa myös pronssia.