Joni ja Kathrine sijalle 27 MM-kympissä

Joni Ihanus – Kathrine Barck tanssivat sijalle 27 10-tanssin maailmanmestaruuskisoissa, jotka päättyivät sunnuntai-iltana Ranskan Marseillesissa, samalla lattialla, jolla Juho Päivinen ja Mari Munne ylsivät eilen neljännelle sijalle boogie woogien MM-mittelöissä. Viime vuotisen 10-tanssin maailmanmestariparin Jaak Vainomaan ja Taina Savikurjen päätettyä yhteisen uransa tie korkeimmalle korokkeelle oli avoinna uusille mestareille. Myöskään viime vuotinen pronssimitalipari ei ollut mukana. 2016 finalisteista peräti neljä puuttui lattialta antaen tilaa uusille tulokkaille. Kevään EM-kisat avtoivat jo hieman suuntaa tulevasta — finaalipaikoista viisi meni helmikuun EM-kisojen finalisteille. Uutena tulokkaana tämän vuoden 10-tanssin arvokisoissa ja suoraan MM-finaalissa nähtiin Venäjän Evgeny Sveridonov – Angelina Barkova. 40 tanssitun tanssin jälkeen voiton vei lopulta Saksan ja Euroopan mestari Dumitru Doga – Sarah Ertmer. Toiseksi tuli vain pari pistettä ykköselle jäänyt Kanadan Winson Tam – Anastasia Novikova, joka sai kisan korkeimmat pisteet latinalaistanssiosuudestaan. Vain reilun kahden pisteen päähän kakkosesta tanssi puolestaan Venäjän pari Evgeny Sveridonov – Angelina Barkova.

Kaikki tulokset: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Marseille-20907/Adult-Ten_Dance-49851/Ranking