10-tanssin SM kilpailut Tampereella

JULKAISTU: 1.10.2017, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Tampereella, Hervannan vapaa-ajankeskuksessa järjestettiin lauantaina 30.9.2017 kymppitanssin Suomen mestaruuskilpailut, kisojen järjestäjä tanssiurheiluseura Step juhli samalla 40 toimintavuottaan. Talkoilla järjestetyt kisat onnistuivat erittäin hyvin, vaikka päivä oli pitkä.
10-tanssikilpailussa parit tanssivat viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia. SM-tittelit jaettiin ikäsarjoissa juniori 1, juniori 2, nuoriso, champion sekä seniori 1. Lisäksi joukkuekilpailussa jaettiin SM-tittelit aikuisjoukkueille ja juniorijoukkueille.

Kisat alkoivat aamusta, jolloin tanssittiin aikuisjoukkueiden joukkuetanssikilpailun SM kisa. Kisassa viime vuotista mestaruutta puolusti DSC Oulu, joka otti voiton myös tänä vuonna nuoriso- ja senioripareista koostuvalla joukkueellaan.

Jaakko Viinamäki – Tuuli Tolvanen, 10T SM 2017

Seuraavat finaalit tanssittiin juniori 1-sarjassa sekä juniori 2-sarjassa. Molemmissa sarjoissa mestaruus matkasi pohjoisen tanssikaupunkiin Ouluun.
Juniori 1-sarjan voittoon tanssi Oululaista Telemark teamia edustava pari Jaakko Viinamäki – Tuuli Tolvanen. He kertoivat kisan jälkeen, että voitto ja tanssi muutenkin tuntui hyvältä, kisapaikka oli hyvä ja jatkosuunnitelmissa on treenaamista seuraaviin kisoihin, jotka ovat Puolassa järjestettävät pohjois-Euroopan mestaruuskisat. Toiseksi tuli Tamperelaista DanceLine seuraa edustava pari Mikke Luttinen – Jonna Pekkinen ja kolmanneksi Liedon LáTeamia edustava pari Elias Saastamoinen – Emmiina Alimattila.

Olli Seppänen – Peppi Kodis, 10T SM 2017

Juniori 2-sarjan voittoon tanssi Oululaista tanssiurheiluseura DSC Oulua edustava pari Olli Seppänen – Peppi Kodis. Pari on tanssinut vasta pari kuukautta yhdessä ja molemmat olivat kisan jälkeen helpottuneita, koska eivät osanneet arvioida etukäteen, miten ensimmäinen yhteinen kisa sujuu. Kisapaikalla oli heidän mielestään hyvä lattia ja hyvät musiikit. Tulevaisuuden suunnitelmista pari ei osannut sanoa vielä mitään, sen verran yllättyneitä molemmat olivat. Toiseksi tuli Kuopion J&V seuraa edustava pari Lassi Kokkonen – Saaga Bruun ja kolmanneksi Tampereen DanceLinea edustava pari Miko Luttinen – Hanna Pörsti.

Päivällä tanssittiin juniorijoukkueiden joukkuetanssikilpailun SM kisa, siinä voiton otti J&V Kuopio ja DSC Oulun yhdistelmäjoukkue.

Antti Kapanen – Ada Varstala, 10T SM 2017

Nuorisoluokan voitosta käytiin kova kilpailu, jonka voitti Jyväskylän Tepikaa edustava pari Antti Kapanen – Ada Varstala kahden pisteen erolla toiseksi tulleeseen DSC Oulua edustavaan Eetu Lämsään – Emilia Prykäriin. Kolmanneksi sijoittui toinen DSC Oulun pari Jaakko Saaristo – Anne Haataja. Voittajaparilla, joka puolusti viime vuotista mestaruutta, oli kisan jälkeen uskomattoman hyvä fiilis ja he aikovat olla tulevaisuudessakin parhaita. Syksyllä heillä on edessään nuorison 10-tanssin EM- ja MM- kilpailut ja niissä heillä on tavoitteena semifinaaliin pääsy.

Marius Toperczer-Muresan – Claudia Ketonen, 10T SM 2017

Champion luokassa ensimmäiseen 10-tanssin Suomen mestaruuteen tanssi pari Marius Toperczer-Muresan – Claudia Ketonen (DanceWorld, Helsinki). He kertoivat heti tulosten selvittyä olevansa todella onnellisia, mutta erittäin väsyneitä pitkän päivän jälkeen. Tavoitteena heillä on edustaa Suomea ensi vuonna sekä 10-tanssin EM- että MM-kilpailuissa ja päästä niissä finaaliin. Lopuksi pari kommentoi, että vaikka nyt tähdätään 10-tanssikilpailuihin, niin pari haluaa edelleen pitää latinalaistanssinsa tason korkealla. Toiseksi tuli pari Jani Neulaniemi – Saara Sokura (Rolling, Vaasa) ja kolmanneksi pari Joni Ihanus – Kathrine Barck (Tepika, Jyväskylä).

Pasi Rautio – Minttu Pajunen, 10T SM 2017

Seniori 1-luokassa kaksi ensimmäistä paria tanssivat tasatuloksen, jossa ensimmäiseksi tullut pari Pasi Rautio – Minttu Pajunen (Volta, Helsinki) voitti latinalaistanssit ja toiseksi tullut pari Aleksi Volanen – Pauliina Homsy (Blue&White, Helsinki) voitti vakiotanssit. Ero löytyi kuitenkin tuomariäänistä. Kolmanneksi sijoittui Reino Luoto – Tanja Luoto (Buumi Dance Sport, Helsinki). Voittajapari kertoi tehneensä kovasti töitä vuoden verran vakioiden eteen ja nyt se tuotti tulosta He aikovat myös jatkaa vakioiden kehittämistä samalle tasolle latinalaistanssien kanssa.

Kilpailuja oli katsomassa viime vuonna 10-tanssin maailmanmestaruuden voittanut Jaak Vainomaa, joka kommentoi kisoja tässä nauhoitteessa: