Lisää tulossaldoa lauantain Ikäkausi- ja SM-kilpailuista

JULKAISTU: 20.5.2017, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

TULOSTIEDOTE / Lauantai 20.5. Iltapalkintojenjako

Vakio- ja latinalaistanssin Ikäkausimestaruus- ja SM-kilpailut 2017
20.-21.5.2017 Oulun Urheilutalo, Oulu

Lauantaina käydyissä vakio- ja latinalaistanssin Ikäkausimestaruuskilpailuissa juniori 2-ikäluokan 10-tanssin Rising Star -kilpailussa voittoon tanssi kuopiolaispari Urho SaloInkeri Salo, hopeaa nappasi Oulun Telemark Teamin pari Matti LaineMaija Näpänkangas ja pronssille pyörähteli Robin HanssonNea Korkeamäki Helsingistä.

Juniori 1 -ikäluokan latinalaistanssien voiton vei Oulun Telemark Teamia edustava pari Jaakko ViinamäkiTuuli Tolvanen, hopealle kiri Mikke LuttinenJonna Pekkinen Tampereelta ja pronssia otti Elias SaastamoinenEmmiina Alimattila Liedosta.

– Ihan huikeaa oli tanssia kotiyleisön edessä, koko ajan oli mahtava kannustus ja tosi hyvältä tuntui tanssia. Lattareista sujui tänään parhaiten samba ja chacha, tänään jo vakiotanssitkin voittanut Jaakko Viinamäki kommentoi.

Yleisen ikäluokan Rising Star vakiotanssifinaalissa voiton vei Valtteri Palin Eevi Aalto Turusta, toiselle sijalle sijoittui tamperelaispari Arto PajunenAleksandra Skorodskaya Tampereelta ja kolmanneksi tanssi Karri RinneEsteri Talvio Kirkkonummelta. Jo toista kertaa samana päivänä kultaa pokanneet palin ja Aalto olivat päiväänsä todella tyytyväisiä:

– Hyvältä tuntuu! Vakioissa meillä oli enemmän odotuksia, mutta kyllä voitto molemmissa lajeissa tuli yllätyksenä! Aika paljon on harjoiteltu ja hyvältä tuntui kisata, omasta seurasta meillä oli yleisössä iso kannustus. Lattareissa onnistuimme tänään parhaiten paso doblessa ja vakioissa vahvin oli meillä wienin valssi.


Yleinen avoin vakiotanssien rs – palkintojenjako

Lapsi 1 E-D –luokassa Kirkkonummelle matkasi tuplavoitto, kun voittoon tanssi Oliver LindqvistMinea Lepojärvi ja hopeaa nappasivat Arttu AinoaMea Partinen. Pronssille tanssi helsinkiläispari Felix ValtonenNuppu Kantola.

Lapsi 2 E-C –luokassa kultaa pokkasi Stefan KagadiMaria Soitonen Helsingistä, toiselle sijalle pyörähteli Kaapo TusaFay Antikainen Kirkkonummelta ja kolmanneksi kiri Benjamin AhtiHede Kilp Turusta.


Lapsi 2 E-C -luokan palkintojen jako

Samassa tapahtumassa käydyssä seniori 2 –ikäluokan Suomenmestaruus -kilpailussa selvään voittoon tanssivat Juha ja Päivi Rautio Tampereelta. Hopealle ylsivät Henry Hatakka Terhi Virkki-Hatakka Lappeenrannasta ja pronssia pokkasivat DSC Oulua edustavat Esa IdKatariina Lassila-Id.

– Määrätietonen ja kova harjoittelu, hyvä valmennus, sekä tietysti kaunis pari olivat tänään selkeän voiton salaisuus, nauroi Juha Rautio heti palkintojenjaon jälkeen.

– Tänään tanssittiin vain kaksi kierrosta, joten oli haasteellista saada hyvä lämpö päälle. Kuitenkin hyvä lattia, erinomainen musiikki ja kannustava yleisö siivitti hyvään suoritukseen. Valssi tuntui tänään hyvältä ja helpolta, pystyimme tekemään niitä asioita mitä olemme treenanneet. Oulussa on aina kiva tanssia ja tänne oli hyvä päättää kotimainen kisakausi, muutaman viikon päästä vielä Pariisissa kilpailevat Rautiot summasivat mietteitään.


Seniori 2 -sarjan palkintojenjako

Viikonlopun aikana Oulussa kilpaillaan 223 parin ja 23 joukkueen voimin, kun jaossa ovat Ikäkausimestaruudet ja senioreiden Suomen mestaruudet. Lisäksi sunnuntaina kilpaillaan lasten ja junioreiden joukkuekilpailut.

– – – – –

Kaikki tulokset osoitteessa: https://www.stelnet.fi/tulv17/ikm20052017/tulokset/

– – – – –

Kuvat: Sanna Niinivaara