Onnistunut arvokilpailudebyytti latinalaistanssien EM-kilpailuissa

JULKAISTU: 16.4.2017, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Latinalaisten tanssien Euroopanmestaruuskilpailuissa Espanjan Cambrilsissa lauantaina 15.4. Suomea edusti kaksi tanssiparia: Markus Ranta – Alisa Heino ja Marius Toperczer-Muresan − Claudia Ketonen.

Latinalaistanssien Suomen ykkösparin, Toperczer-Muresan – Ketonen osalta EM-kilpailut loppuivat lyhyeen, sillä he joutuivat keskeyttämään kilpailun jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ketonen ei ollut vielä ehtinyt täysin tervehtyä edellisen viikonlopun kuumeesta.

– Yksinkertaisesti voimat eivät tänään riittäneet. Vaikka kuumetta ei enää olekaan, keho ei ole palautunut, Ketonen harmitteli kilpailun jälkeen.

Ranta ja Heino puolestaan suoriutuivat hyvin ensimmäisestä arvokilpailustaan. Valmistautuminen kisaan oli onnistunut suunnitellusti ja parin tanssi oli vahvaa alusta asti. Ensikertalaiset selviytyivät 69 parin tasokkaassa kilpailussa sijalle 45-46.

– Oli hienoa tanssia Euroopan maiden parhaiden kanssa, tanssimme parhaimman kisan. Nälkä kasvaa syödessä, ja odotammekin jo seuraavia arvokilpailuja, pari totesi kilpailupaikalta.

Euroopanmestaruuden vei venäläispari Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno.

Tulokset 15.4.2017

Latinalaisten tanssien EM

1. Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno (RUS)

2. Gabriele Goffredo – Anna Matus (MDA)

3. Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska (GER)

45.-46. Markus Ranta – Alisa Heino (FIN)

66.-69. Marius Toperczer-Muresan − Claudia Ketonen (FIN)

Kilpailun kaikki tulokset WDSF:n sivuilla.