Rock´n´Swing-tanssit valtaavat Herttoniemen

JULKAISTU: 7.4.2017, KATEGORIAT: Rock'n'swing -tanssit

Huomenna lauantaina 8.huhtikuuta Helsingissä, Herttoniemenrannan liikuntahallissa, tanssitaan Suomen Tanssiurheiluliiton rock´n´swing-tanssien GP-kilpailut. Mukana ovat vauhdikkaat juniorit ja muun muassa kansainvälisiä huippupareja. Luvassa on esiintymisen iloa, teknistä taituruutta ja häikäiseviä tanssisuorituksia kello 14:00 alkaen.  

Kilpailupäivän aikana tanssitaan aina yhtä näyttävää boogie woogieta, letkeää lindy hoppia, vauhdikasta buggia, sporttista rock´n´rollia, svengaavaa rockabillyä ja tanssilavoiltakin tuttua fuskua. Paritanssilajien lisäksi kilpaillaan myös joukkueiden rock´roll formaatio -kilpailu. Järjestävänä seurana toimii Rock´n Roll Dance Club Comets ry, Helsinki.

Paluun näihin kisoihin tekee aikuisluokassa oleva kansainvälinen huippupari Tuomas Sillanpää – Reetta Koivuniemi. Heidän lajeina ovat boogie woogie ja bugg.

”Loukkaantumiseni jälkeen oli vähän epävarmuutta, että palataanko vielä yhdessä kilpalavoille. Periaatteessa tämä on comeback”, Koivuniemi naurahtaa.

”Treenit ovat sujuneet jo mukavasti tanssin osalta, joten lauantaina odotan ehjiä suorituksia. Ja tietenkin voitto molemmista lajeista, buggista ja boogiesta.”, Sillanpää lisäsi.

Koivuniemelle ja Sillanpäälle kotiyleisön edessä tanssiminen antaa hyvät liekitykset, vaikka edessä olisi kovatasoinen kilpailu.

”Mahtavaa kilpailla kotiyleisön edessä. Se on ihan parasta.”, Koivuniemi hehkuttaa.

Koivuniemen mukaan tanssiparin päätavoite on onnistua omassa suorituksessa, koska he haluavat tanssia mahdollisimman hyvin omalla tyylillään.

”Olisi erittäin hienoa saada EM- tai MM-mitali. Loppupeleissä suurin tavoite tanssin suhteen on ollut se, että oma tekeminen olisi niin laadukasta ja hyvää, jotta voi tanssittaa ketä tahansa, missä tahansa ja saada se näyttämään hyvältä.”, Sillanpää pohdiskelee tanssiparin tulevaisuuden tavoitteita.

Lauantaina kilpalavoilla nähdään myös uusi aikuispariyhdistelmä Masi Sauren – Anna Tyutyunyuk, jotka pyrkivät kansainväliselle huipulle. Heidän lajina on boogie woogie.

”Me tavattiin ensi kerran Pietarissa tanssileirillä lokakuussa vuonna 2014, jossa toimin valmentajana ja Anna oppilaana. Tanssileirin jälkeen kirjoittelimme toisillemme. Tammikuussa 2015 Anna tuli ensi kertaa Suomeen, ja seuraavana vuonna Anna muutti Helsinkiin. Tällöin aloimme tanssia yhdessä. Ensimmäiset yhteiset kisat olivat Annan syntymäpäivänä 22.10.2016”, Sauren kertoo tanssiparin taustasta.

Boogie valikoitui tanssiparin lajiksi rakkaudesta boogien musiikkiin.

”Musiikit loistaa ja rokkaa niin energisesti! Tämä tanssi ei ole koreografiaa, vaan kaikki tapahtuu aidolla kädellä.”, Sauren ja Tyutyunyuk tunnelmoivat.

Lauantaita tanssipari odottaa innostuneena.

”Jokaisessa kilpailuissa me haluamme olla yhä vaan parempia yleisön ja tuomarien edessä. Lauantaina taso on todella korkea, koska on niin paljon pareja ja monet heistä ovat kilpailleet monta vuotta.”, Sauren ja Tyutyunyuk pohtivat.

Lisätietoa kilpailusta:

http://www.comets.fi/etusivu/kilpailut/gp-kilpailut-8-4-2017/
https://www.facebook.com/events/1822466668004786/