Uusi lajipäällikkö esittäytyy

SANTTU OTSAMOSTA SUOMEN TANSSIURHEILULIITON VAKIO- JA LATINALAISTANSSIEN LAJIPÄÄLLIKKÖ

Tamperelainen ammattivalmentaja, koreografi ja kansainvälinen kilpailutuomari Santtu Otsamo, 45, on valittu Suomen Tanssiurheiluliiton vakio- ja latinalaistanssien lajipäälliköksi. Otsamo aloittaa tehtävässään 1.4.2017.

Otsamo vastaa lajipäällikkönä erityisesti Suomen Tanssiurheiluliiton vakio- ja latinalaistanssien maajoukkueen toiminnasta ja siihen liittyvistä vastuualueista. Otsamo on myös liiton huippu-urheiluvaliokunnan jäsen ja mukana maajoukkueen kehittämistoimikunnassa. Ensimmäisenä Otsamo keskittyy uuden maajoukkueen valintaan ja joukkueen toiminnan läpinäkyvyyden lisäämiseen sekä tiedottamisen parantamiseen maajoukkuetoiminnasta.

Santtu Otsamo on lähes kaikille tanssiurheilijoille tuttu vakiotanssien ammattivalmentaja. Hän on oman pitkän kilpauransa jälkeen työskennellyt päätoimisena valmentajana ja kansainvälisenä tuomarina. Otsamo tuntee lajin niin maajoukkuevalmennettavan, valmentajan kuin maajoukkuetanssijoiden vanhemmankin näkökulmasta. Hän painottaa kaikessa toiminnassaan yhteistyötä ja eri osapuolien kutsumista yhteisen toiminnan pariin. Otsamolla on myös laajat kansainväliset verkostot.

– Suomessa on tehty ja tehdään valtavan hyvää työtä tanssin eteen. Lajimme on kuitenkin edelleen niin pieni, että meidän ei ole syytä jakautua missään tilanteissa. Ymmärrän, että mielipiteitä on paljon ja niitä on syytä kuunnella, mutta toivon voivani olla kaikkien tanssijoiden käytettävissä ja tavoitettavissa. Minulle saa tulla juttelemaan ja toivonkin kuulevani monien ajatuksia tanssin tulevaisuudesta, Otsamo sanoo.

-On hienoa saada olla kehittämässä tulevaisuuden huipputanssijoita ja tukemassa heitä, jotka toivottavasti pian jo kisaavat kansainvälisessä kärjessä. Suomi on hieno tanssimaa ja olen todella iloinen ja ylpeä saadessani olla mukana lajissa, jota olen rakastanut yhdeksänvuotiaasta saakka, ja jonka parissa olen viettänyt koko ikäni, Otsamo iloitsee.

Hän haluaa olla myös valmentajien tukena ja yhteistyöparina.

– Haluan olla osaltani tekemässä maajoukkueesta toimivaa yhteisöä, jossa keskinäisen kisaamisen sijaan parit voisivat tukea toisiaan ja jossa nautittaisiin ryhmän suomasta voimasta.

Otsamo asuu Tampereella, hän on naimisissa ja hänellä on kaksi pian täysi-ikäistä lasta. Hän on opiskellut Tampereen yliopistolla esimerkiksi kansantaloustiedettä, kansainvälistä markkinointia ja filosofiaa. Lajivalmennuksen ja tuomaroinnin ohella Otsamo on äskettäin kouluttautunut pilatesohjaajaksi. Maajoukkueessa tullaankin tulevina vuosina keskittymään erityisesti fyysiseen harjoitteluun ja psyykkiseen valmentautumiseen, vaikka pääasia onkin yhä tanssi.

– Tärkeää on myös se, että maajoukkuepaikkojen valintakriteerit ovat jokaiselle tanssijalle niin selkeät, että he ymmärtävät, miten joukkueeseen voi päästä ja pyrkiä.

Otsamo jatkaa lajipäällikkötehtävänsä ohella edelleen myös päätyössään ammattivalmentajana ja tuomarina.

Yhteystiedot:
Santtu Otsamo 040-5043823
santtu.otsamo (ät) dancecare.fi