Maailman parhaat tanssiurheilijat kohtaavat Helsingissä 17.-19.3.2017

JULKAISTU: 15.3.2017, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Helsingin Messukeskus tulee viikonloppuna täyttymään säihkeestä, kimalteesta ja esteettisesti kauniista todellisista huippu-urheilusuorituksista, kun järjestyksessään viides Finnish Open Dance Sport Championships käynnistyy perjantaina 17.3.2017.

Yli 1500 tanssiurheilijaa ympäri maailman saapuu keväiseen Helsinkiin mittelemään taitojaan Messukeskuksen parketille. Mukana ovat myös maailman-, maanosien- ja eri maiden mestarit. Helsingistä tulee kilpailuviikonlopun ajaksi maailman tanssiurheilumedian huomion kohde ja vakio- ja latinalaistanssien kansainvälinen pääkaupunki.

Kolmipäiväisen kilpailutapahtuman kohokohdat aloittavat perjantaina pyörätuolitanssin SM-kilpailut.

Lauantaina kansainvälinen maailmantähtiä vilisevä WDSF Grand Slam -kiertueen vakiotanssien osakilpailu tulee olemaan kovatasoinen. Mukava ovat myös kotimaisen rankingin ykköset Nina Anderson ja Anton Kurttila. Parivaljakko uskoo, että edessä on hieno kilpailu, jossa kohtaavat maailman parhaat tanssijat.

”Tulokseen voimme vaikuttaa vain oman suorituksen kautta, joten lähdemme tekemään parhaan mahdollisen suorituksen ja nauttimaan mahtavasta ilmapiiristä maailman parhaiden vakiotanssijoiden kanssa”, Anderson ja Kurttila kommentoivat.

Andersonille ja Kurttilalle suoritusvarmuuden saaminen on viime hetken avainsana.

”Tekniikkaan ei viimepäivinä enää pysty hirveästi vaikuttamaan, joten pyrimme saamaan suoritusvarmuutta kilpailuja varten, jotta pystymme tekemään lattialla sen minkä osaamme.”, Anderson ja Kurttila totesivat.

Sunnuntaina nähdään kuuma WDSF Grand Slam -kiertueen latinalaistanssien osakilpailu. Suomalaisista kärkitanssijoista mukana ovat muun muassa Alisa Heino ja Markus Ranta sekä Oona Oinas ja Dumitru Cernei.

”Odotamme, että pääsemme kisaamaan kotisuomessa kovatasoisimpaan kisaan maailmassa. Odotamme itseltämme ja kisakumppaneiltamme kovia suorituksia. Haluamme näyttää, mitä työtä olemme tehneet harjoitussalissa”, Heino ja Ranta kommentoivat.

”Odotamme viikonlopulta hienoa tunnelmaa, hyvää musiikkia ja tanssimista kärkiparien kanssa samalla lattialla”, Oinas ja Cernei tunnelmoivat.

Molemmilla tanssipareilla tavoitteet ovat korkealla, mutta ennen kaikkea he aikovat nauttia tanssimisesta.

”Olla suomalaisista paras ja yltää omissa suorituksissamme maksimiin”, Heino ja Ranta totesivat tavoitteistaan.

”Sunnuntaina teemme parhaamme kisalattialla, nautimme tanssista ja katsotaan miten käy!”, Oinas ja Cernei naurahtivat.

Tanssijat keskittyvät viime hetkillä pieniin viilauksiin ja itse tunnelman luomiseen.

”Edellinen viikko on ollut maksimitreeniä, esimerkiksi noin kymmenen tuntia kisatreeniä practisen merkeissä. Viikonloppu meni leirillä. Olemme keskittyneet tanssimaan ainoastaan yhdessä. Lookin viimeistely ja palautuminen ovat viimeisten päivien avainsanoja”, Heino ja Ranta paljastavat.

”Meillä ei ole mitään tiettyä ”valmistautumisrutiinia”, vaan treenaamme niin kuin joka päivä, mutta enemmän keskitymme ulosantiin ja esiintymiseen”, Oinas ja Cernei pohtivat.

Kilpailutapahtumia, nähtävää ja koettavaa riittää ihan perjantaista sunnuntaihin, aamusta iltaan. Finnish Open Dance Sport Championships 2017 on hyväksytty virallisesti mukaan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -tapahtumaohjelmistoon. Yle televisioi viikonlopun parhaat palat Suomen jakeluun, jonka lisäksi kilpailut televisioidaan yli 25 maahan kansainvälisen tanssiurheiluliiton, World Dance Sport Federation:n (WDSF) toimesta. WDSF tuottaa myös tapahtumanaikaista kuva- ja videomateriaalia omien medioidensa kautta kansainväliselle yleisölle.

Tanssiurheilijoille suomalaisuus ja kotimaata edustaminen ovat tärkeitä asioita.

”Suomea on aina hienoa edustaa kansainvälisissä kilpailuissa. Varsinkin tänä juhlavuonna ja vielä erityisesti, kun pääsemme tanssimaan kotiyleisön edessä yhdessä maailman kovatasoisemmista vakiotanssikilpailuista”, Nina Anderson ja Anton Kurttila tunnelmoivat.

”Uskomme, että Suomessa on vapaus ja helpommat lähtökohdat lähteä tavoittelemaan unelmia. Turvallinen ympäristö ja vahvat arvot perheissä, jotka tukevat terveellisiä elämäntapoja ja urheilijan valitsemaa elämänpolkua”, Alisa Heino ja Markus Ranta pohtivat.

”Olen todella ylpeä suomalaisuudestani. Yhdessä Dumitrun kanssa meillä on kunnia edustaa Suomea kansainvälisillä kilpaparketeilla, kuten nyt tulevana viikonloppuna WDSF Grand Slam -kilpailussa Helsingissä!”, Oona Oinas totesi.

Lisätietoa kilpailutapahtumasta sekä maistiaisia vuosien 2015-2016 osakilpailusta: https://www.finlandopen.fi/