Anton Kurttila ja Nina Anderson ykkösiä vakiotanssien SM-parketilla

JULKAISTU: 26.2.2017, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Vakiotanssien Suomen mestaruudet ratkottiin Vantaalla Energia-areenalla. Mitaleista oli taistelemassa neljässä eri luokassa lähes 200 paria.

Champion-luokassa käytiin jännittävä ja tasainen kamppailu mitaleista. Suomen mestareiksi kruunattiin edellisvuoden pronssimitalit kirkkaimmiksi kirkastaneet Helsingin TKMasterin Anton Kurttila – Nina Anderson. Hopeaa saavuttivat Tampereen Stepin Ilari Lehtonen – Jaana Jokiranta ja pronssille tanssivat latinalaistanssien Suomen ykköset, Helsingin Dance Worldin Marius Toperczer-Muresan – Claudia Ketonen.

– Olimme alkuviikon Italiassa valmentajiemme luona ja saimme tehtyä hyvän viimeistelyn siellä. Olo oli tänään hyvin luottavainen ja teimme sen, mitä osaamme. Olo on nyt mahtava! kommentoi uusi suomenmestaripari Kurttila ja Anderson.

Anton Kurttila oli useamman vuoden tanssimatta ja piti taukoa, kunnes tapasi parinsa ja nykyisen vaimonsa. Ukrainasta alunperin kotoisin oleva Nina Anderson oli tutkijavaihdossa Slovakiassa, jossa pari tutustui. Andersonin muutettua Suomeen alkoi päämäärätietoinen harjoittelu tavoitteena nousta Suomen ykkösiksi.

– Tavoite saavutettiin jo aiemmin kuin uskoimme! Olemme todella iloisia ja kiitollisia, kertoi pari onnellisena.

Nuoriso-luokassa (16-19 v.) voittajiksi nousi vielä aika tuore pari Tampereen Stepiä edustava Vladislav Iliushenov – Saga Granlund. Viime vuoden pronssin kirkastivat hopeaksi Jyväskylän Tepikan Antti Kapanen –  Ada Varstala. Kolmanneksi nousi vuoden vaihteessa juniori-luokasta nuoriso-luokkaan nousseet DSC Oulun Eetu Lämsä – Emilia Prykäri.

– Ihan huikeat ovat nyt tunnelmat. Olemme tanssineet vasta neljä kuukautta yhdessä. Lähdimme kilpailuun nauttimaan tanssista ja alusta asti kulki hyvin, kommentoivat Granlund ja Iliushenov onnellisina.

Seniori-luokassa Suomen mestareiksi kruunattiin Tampereen Stepin Juha Rautio – Päivi Rautio ennen hopealle tanssineita, järjestävän seuran Vantaan Vakitan paria Ville Häyrynen – Sanna Kakko. Pronssia saavuttivat Helsingin Lumetsin Jari Redsven – Anne Redsven.

Alle 15-vuotiaiden juniori-luokassa voittoon tanssi Tampereen DanceLinen pari Miko Luttinen – Hanna Pörsti. Hopeaa saavutti Kuopion Tanssiseura J&V:n Lassi Kokkonen – Saaga Bruun ja pronssille nousivat Helsingin Tanssiklubi Masterin Mikael Hagelstam – Hannah Kurm.

Champion-luokan ykköspari kisaparketilla. Kuva: Pekka Rautio

Tulokset, finaalit

Vakiotanssien SM-kilpailut
Vantaa, Energia-areena

Champion

1. Anton Kurttila – Nina Anderson, TKMaster / Helsinki
2. Ilari Lehtonen – Jaana Jokiranta, Step / Tampere
3. Marius Toperczer-Muresan – Claudia Ketonen, Dance World / Helsinki
4. Jacopo Casotto – Jenni Heikkilä, Lumets / Helsinki
5. Jani Neulaniemi – Saara Sokula, Rolling / Vaasa
6. Roope Antila – Henni Syväoja, TanssiDans / Kirkkonummi

Nuoriso

1. Vladislav Iliushenov – Saga Granlund, Step / Tampere
2. Antti Kapanen –  Ada Varstala, Tepika / Jyväskylä
3. Eetu Lämsä – Emilia Prykäri, DSC / Oulu
4. Samuli Perämaa – Anne Haataja, DSC / Oulu
5. Elias Pitkänen – Kaisa Alitalo, Lá Team / Lieto
6. Johannes Jänkälä – Ann-Marie Lepik, Aida / Keminmaa

Seniori

1. Juha Rautio – Päivi Rautio, Step / Tampere
2. Ville Häyrynen – Sanna Kakko, Vakita / Vantaa
3. Jari Redsven – Anne Redsven, Lumets / Helsinki
4. Jouko Leppälä – Heljä Leppälä, Step / Tampere
5. Juha Viemerö – Elina Viemerö, Quickstep / Vihti
6. Toni Rauvanto – Irina Rauvanto, TanssiDans / Kirkkonummi

Juniori

1. Miko Luttinen – Hanna Pörsti, DanceLine / Tampere
2. Lassi Kokkonen – Saaga Bruun, Tanssiseura J&V / Kuopio
3. Mikael Hagelstam – Hannah Kurm, Tanssiklubi Master / Helsinki
4. Matti Laine – Maija Näpänkangas, Telemark Team / Oulu
5. Kalle Valasma – Ronja Patronen, Telemark Team / Oulu
6. Urho Salo – Inkeri Salo, Tanssiseura J&V / Kuopio
7. Matias Revo – Peppi Laihia, Bolero / Turku