Maailmanmestariparin tiet eroavat – Vainomaa ja Savikurki julkistivat SM-kilpailuissa päätöksensä

Hallitsevat 10-tanssin maailmanmestarit ja moninkertaiset Suomen mestarit Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki ilmoittivat parhaillaan Vantaalla käynnissä olevissa vakiotanssien SM-kilpailuissa päättävänsä yhteisen uransa. Pari kertasi yhteistä taivaltaan ja päätöstä uudesta jatkosta tunteikkaasti.

”Jokaisen tanssiurheilijan unelma on tulla voittajaksi – mestariksi. Tie tavoitteen saavuttamiseksi on usein kuitenkin kapea, tuulinen sekä täynnä yllättäviä käänteitä ja vastuksia. Ne haastavat kehon ja mielen äärirajoille.

Olemme äärettömän onnellisia ja kiitollisia, että yhdeksän vuoden yhteisten tanssien, harjoitusten ja kilpailujen jälkeen onnistuimme saavuttamaan tämän unelman – 14 Suomen mestaruutta, Euroopan mestaruus vuonna 2014 ja vuonna 2016 suurin tavoite – maailmanmestaruus.

Olemme tehneet kovasti töitä ja uhrauksia sekä panostaneet paljon saavuttaaksemme päämäärämme. Nyt kun se on tavoitettu, niin olemme päättäneet lopettaa yhteisen uramme ja jatkaa tavoitteidemme saavuttamista tahoillamme.

Arvostamme toisiamme ja olemme kiitollisia yhteisestä taipaleesta.  Olemme oppineet paljon toisiltamme ja samalla myös itsestämme. Vaikka yhteinen uramme loppuu, tuemme ja autamme toisiamme jatkossakin.

Haluamme esittää erittäin suuret kiitokset vanhemmillemme pyyteettömästä tuesta. Kiitos teille! Suuri panoksenne ja uhrauksenne tekivät unelmiemme saavuttamisen mahdolliseksi.

Arvostamme erittäin paljon suurenmoista tiimiämme. Ainutlaatuinen tietämys, kokemus, ammattitaito ja suuret sydämenne valoivat meihin uskoa vaikeinakin aikoina. Kiitos teille – Sirpa Suutari-Jääskö, Jukka Haapalainen, Harri ja Niina Antikainen sekä Antero Koponen.

Ilman taloudellista tukea tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos pääsponsorillemme IDE House of Brands’ille ja muille taloudellisille tukijoille. Kiitämme Suomen Tanssiurheiluliittoa monen muotoisesta tuesta, sekä seurojamme Step ja Blue and White. On ollut kunnia edustaa teitä ja Suomen Tanssiurheiluliittoa kansainvälisesti.

Lopuksi haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia tanssiurheilun ystäviä kannustuksesta matkan varrella ja äänistä Urheilugaalassa. Olemme osoittaneet, että Suomesta on mahdollista nousta maailmanmestareiksi. Toivomme, että tämä innostaa muitakin uskomaan itseensä, rakastamaan harjoittelua sekä tekemään kovasti töitä, jotta unelmista tulee totta.

Emme poistu parketilta. Tämä on uusi alku. Matkamme jatkuvat. Sydämelliset kiitokset!”

Jaak ja Taina

Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki, parhaat saavutukset:

 

Suomenmestaruudet:

Latinalaistanssi 2015 (1 kpl)
Vakiotanssi 2013-2016 (4 kpl)
10-tanssi 2008-2016 (9 kpl)

Kansainvälinen menestys:

2009 European Union Championships latin – pronssi
2011 European Cup 10-dance – hopeaa
2012 EM 10-tanssi – pronssia
2013 EM 10-tanssi – pronssia
2014 EM 10-tanssi – kultaa
2014 MM 10-tanssi – pronssia
2015 EM 10-tanssi – hopeaa
2015 MM 10-tanssi – pronssia
2016 EM 10-tanssi – hopeaa
2016 MM 10-tanssi – kultaa


Jaak ja Taina saivat lämpimät aplodit ja onnittelut upeasta urastaan SM-kilpailujen yleisöltä.