Vakio- ja latinalaistanssijaos tiedottaa vuoden 2017 10GP -kilpailuista

Vakio- ja latinalaistanssien 10T GP-kilpailut järjestetään tänä vuonna uudenlaisena kokeiluna liittohallituksen päätöksellä ja syyskokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaisesti.

2017 jokaisessa GP-kilpailussa tanssitaan tavalliseen tapaan kaikkien GP-ikäsarjojen VL -luokat. Nousu- ja ranking-pisteet määräytyvät niistä sääntöjen mukaan täysin entiseen tapaan. Lisäksi sekä kevään että syksyn molemmissa kansallisissa GP-kilpailussa (Heinola, Hamina, Kuopio ja Helsinki) tanssitaan kahden ikäsarjan 10T -finaali. Vuorossa olevien ikäsarjojen 10T GP-finalistit määräytyvät laskennallisesti VL -kierroksilta 10T-tuloslaskennan ohjeen mukaan. 10T -finaaliin päässeet kymppitanssijat tanssivat todellisen finaalikierroksen, jonka perusteella 10T-rankingpisteet määräytyvät. 10T finaalista ei saa enää uudestaan nousupisteitä. 10T-finaalin ulkopuolelle jääneiden 10-tanssijoiden rankingpisteet 10T-listalle määräytyvät laskennallisen tuloksen perusteella.

Kevään kilpailuissa uudenmallinen 10T on Heinolassa ikäsarjoilla juniori2 ja yleinen sekä Haminassa ikäsarjoilla nuoriso ja seniori. Syksyn ikäsarjat ilmoitetaan myöhemmin, kun WDSF päivittää kalenteriinsa 10T EM ja MM kilpailut kaikille ikäsarjoille.

Kokeilun ja siitä saatavan palautteen perusteella päätetään, jatketaanko kokeilua vielä samanlaisena 2018 vai valitaanko 2018 joku nykyään voimassa olevien sääntöjen mukainen malli, tai mahdollisesti tulevissa jäsenkokouksissa sääntöihin vietävä muu malli.

Lisätietoja Riikka Pentikäinen
riikka.jetv (ät) gmail.com

Kilpailunjohtajille lisätietoja Pirjo Puroharju-Koskinen
pirjo.puroharju-koskinen (ät) pp.inet.fi