Kilpailujen livestreamluvat

JULKAISTU: 27.8.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

Teosto ottaa käyttöön 1.9.2020 uuden Livestreamluvan, joka tulee ostaa kaikkiin kuluttajille maksullisiin musiikkia sisältäviin striimeihin ja tallenteisiin kaikilla eri alustoilla.

Myös Mediapienluvan ehdot muuttuvat. 1.9.2020 alkaen Mediapienlupa kattaa kuluttajille maksuttomien konserttien ja keikkojen livestriimauksen vain silloin, kun livestriimien arvioitu katsojamäärä on enintään 2000 henkilöä/striimi ja striimaus tapahtuu Teoston lisensoimalla alustalla.

Kuluttajille ilmaisiin musiikkia sisältäviin livestriimeihin ei tarvitse musiikinkäyttölupaa ollenkaan, jos striimaus tapahtuu Teoston lisensoimalla alustalla eikä palveluun jätetä tallennetta myöhempää katselua varten. Teoston lisensoimia alustoja ovat tällä hetkellä YouTube, Facebook ja Instagram.

Lue lisää Teoston sivulta ja katso havainnollistava kuva siitä, mikä lupa Teostolta milloinkin tarvitaan

Gramexin osalta voimassa on toistaiseksi edelleen (varmistettu Gramexista 27.8.2020) koronan aiheuttaman poikkeustilanteen lupalaajennus striimata YouTuben kautta linkitettynä katsottavaksi seuran omalle hallinnoimalle alustalle, kuten kotisivulle. Gramexin osalta tärkeää on, että stream on kohdennettu juuri sille yleisölle ja niille asiakkaille, jotka olisivat muuten paikanpäällä näkemässä ja kuulemassa kilpailutapahtuman. Tanssiurheiluliiton maksaman Gramex-sopimuksen myötä tämä laajennus on jäsenseurojen käytössä, sillä jäsenseuroilla on tallenteiden käyttöoikeus normaalissa seuratoiminnassaan. (Lue lisää liiton Teosto/Gramex -sopimuksesta Olympiakomitean sivulta.)

HUOM! Gramexin lupalaajennus ei kata sosiaalisen median kanavia, se on voimassa vain striimattaessa YouTuben kautta linkitettynä katsottavaksi seuran omalle hallinnoimalle alustalleen.