TanssiDans haastaa venyttelemään

JULKAISTU: 5.1.2018, KATEGORIAT: Yleinen

Kaikkihan sen tietävät – venyttely tekee hyvää! Verenkierto lisääntyy, joustavuus paranee, liikeradat laajenevat ja stressi vähenee. Mutta miten saadaan nuoret urheilijat venyttelemään säännöllisesti?

Kirkkonummelaisen tanssiurheiluseuran TanssiDansin valmentajat päättivät elokuun lopulla 2017, kannustaa nuoria tanssijoita venyttelemään. Päätettiin toteuttaa kolmen kuukauden mittainen venyttelykilpailu, johon osallistuivat lapsisarjalaiset. Venyttelyt tehtiin seuran fysioterapeutin Maija Salmisen tekemän ohjelman mukaisesti ja se koostui kuudestatoista eri venyttelyliikkeestä. Kilpailijat ilmoittivat tätä varten perustettuun WhatsApp-ryhmään huoltajien hyväksymät venyttelysuoritukset.

Kilpailuun osallistui yhteensä 25 lapsisarjalaista. Kolmen kuukauden aikana lapsisarjan tanssijat suorittivat yhteensä huikeat 24176 venytystä. Valmentajien antama palaute on ollut erittäin myönteistä. Lihaskireyden vähentyminen ja lihaksiston kimmoisuus ja joustavuus ovat mm. parantaneet tanssiasentoa ja liikeratoja.

TanssiDans haastaa muut Suomen tanssiseurat venyttelemään vähintään 25000 venytyksellä kolmen kuukauden aikana.

TanssiDansin lapsitanssijat ovat ahkeria venyttelijöitä. Venyttelykilpaulun palkinnoksi he saivat pääsyliput Duudsonit Activity Parkkiin!