Haku tanssiurheilun yläkoululeiritykseen 2023

JULKAISTU: 1.12.2022, KATEGORIAT: Yläkoululeiri

Ensi vuonna käynnistetään liiton kaikille lajielle tarkoitettu yläkoululeiritoiminta Varalan urheiluopistolla.

• urheilijan ikä 13-15 (16) vuotta, yläkouluikäinen
• ensisijaisesti ei maajoukkueessa oleville urheilijoille
• tavoitteena huippu-urheilijan polulle lähteminen, urheilijana kasvaminen

Hakuaika 30.11.-14.12.2022. Seurat ilmoittavat urheilijansa yksittäisinä urheilijoina tällä hakulomakkeella (avautuu toisella sivustolla). Huippu-urheilujaos valitsee hakijoista 25 urheilijaa, jotka osallistuvat vuoden 2023 neljälle yläkoululeirille. Ilmoitamme yläkoululeiritykseen valituille urheilijoille valinnasta viikolla 52.

1. leiri       ma-to 30.1.-2.2.2023
2. leiri      ma-to 24.4.-27.4.2023
3. leiri      ma-to 25.-28.9.2023
4. leiri      ma-to 20.-23.11.2023

Leirin kokonaishinta/leiriläinen on 298 €/leiri ja se sisältää täysihoidon valmennuksineen.

Tietoa Yläkoululeireistä:

Yksi leirijakso kestää 4 päivää, ma-to.

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiiviillä yhteistyöllä koulujen kanssa opiskelut eivät pääse kärsimään leiritysten takia, leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Elämäntaidot ovat toinen selkeä sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä Suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa.

Urheilullisen puolen kehittämisessä huomioidaan erityisesti motoristen perustaitojen monipuolinen kehittäminen, sekä fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Lajitaitoja opitaan pätevien lajivalmentajien johdolla päivittäin.

Lisätietoa Varalan yläkoululeirityksestä voit lukea Varalan sivuilta