Tanssiurheiluliiton kilpailutoiminta jäädytetään 28.2.2021 saakka

JULKAISTU: 9.1.2021, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliiton liittohallitus on pohtinut 7. – 8.1.2021 keskustelussaan kilpailukauden käynnistämiseen liittyviä terveysriskejä tautitilanne huomioiden.

Olympiakomitean ohjeistus, aluehallintovirastojen ja terveysviranomaisten ohjeet kokoontumisten ja tapahtumien järjestämisen osalta ovat edelleen tiukat. Rajoitukset ovat erilaisia eri sairaanhoitopiirien alueilla ja kaiken kattavaa yhtenäistä tarkastelua on hankala tehdä.  Mm. Helsingin sairaanhoitopiirin alueella on aluehallintoviranomaisen päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta voimassa tällä hetkellä 31.1.2021 saakka, ja Lounais-Suomen AVIn päätös on tehty 10.2.2021 saakka.

Kilpailutapahtumien järjestäjille on annettu selkeät ja seikkaperäiset ohjeet turvallisen tapahtuman tuottamiseksi. Ohjeistusta seuraamallakaan ei voida luonnollisesti täysin taata, että tilaisuus olisi tartuntojen osalta turvallinen. Kilpailujen järjestäminen ilman yleisöä ei ole taloudellisesti seuroille kannattavaa, erityisesti GP- ja SM-kilpailujen kulurakenteenkaan takia.

Tartuntatautitilanteen epävakautta lisää myös tällä hetkellä leviävä virusmuunnos.

Edellä mainittuihin seikkoihin perustuen liittohallitus on päättänyt seuraavaa:

Tartuntataudin (COVID-19) kokonaistilanne huomioiden STUL:n kilpailutoiminta jäädytetään 28.2.2021 asti. Tämä koskee seuraavia kilpailuja:

Vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailu, Danceline Tampere
Vakio- ja latinalaistanssien seurakilpailu, Botafogo Seinäjoki
Latinalaistanssien SM-kilpailu, Telemark Team Oulu
Vakio- ja latinalaistanssien seurakilpailu, Star Helsinki
Vakio- ja latinalaistanssien valtakunnallinen kilpailu ja Seniori Cup, DSC Oulu
Vakio- ja latinalaistanssien valtakunnallinen kilpailu, Spiral Tampere

GP- ja SM-kilpailujen sekä muiden nyt peruuntuneiden kilpailutapahtumien sijoittamisesta uudelleen vastaa vakio- ja latinalaistanssijaos.  Kilpailuja tulee tarjota ensisijaisesti niille seuroille, joilta kilpailutapahtuma nyt siirrettiin. Kilpailukauden pidentämistä seura- ja valtakunnallisten kilpailujen osalta kesäkuulle tulee harkita.