Arkistot

FISAF Sport Aerobics MM-hopeaa Suomeen

JULKAISTU: 19.10.2018, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Sports aerobic, Tulostiedotteet
kuva: Eventphotography.eu

Moninkertainen arvokilpailumitalisti Juuso Väisänen onnistui hienosti Alankomaiden Leidenissä 17.-18.10.2018 järjestetyissä FISAF Sport Aerobics MM-kilpailuissa. Semifinaalista toiselta sijalta finaaliin startannut Väisänen sijoittui myös lopputuloksissa MM-hopealle heti ranskalaisen Judiceal Lessmannin jälkeen.

”Hävisin yhdellä tuomariäänellä voiton, mikä oli jo toinen kerta ranskalaista mestaria vastaan. Jonkin verran tietysti harmittaa, että aina minulle jää se toinen sija, mutta täytyy tietysti olla tyytyväinen että tärkeimmät kisat menivät taas hyvin ja pystyin löytämään kauden aikana paljon uusia asioita, jotka helpottivat koreografian ja vaikeusliikkeiden suorittamisessa.

Kilpailuihin valmistautuminen on nyt jo kokeneemmalla iällä vähän erilaista, kun on omat työkuviot, perhe-elämä kahden pienen lapsen kanssa, sekä pienet rakennuspuuhat juuri valmistuneen omakotitalon kanssa. Näihin asioihin peilaten olen kuitenkin pystynyt kilpailemaan edelleen korkealla tasolla todella vaativassa lajissa, johon kuuluu fyysinen harjoittelu sisältäen voima, nopeus, kestävyys ja liikkuvuus, koreografia ja palauttavat harjoitukset. Tämän päälle tulee vielä koreografian ja kilpailumusiikin tekeminen sekä kilpailupuvun suunnittelu. Joten pitkä ja vaativa projekti on aina hieno päättää hyvään kilpailuun ja tulos on sitten kuitenkin kiinni tässä arvostelulajissa tuomareiden mielipiteestä omaa ja kilpailukumppaneiden kilpailusuoritusta kohtaan.”

Juuso Väisäsen arvokilpailumitalisarja sai näin ollen jälleen upean lisäyksen. 2000-luvun puolivälistä lähtien kestomenestyjänä tunnettu Väisänen sai kokoelmiinsa jo yhdeksännen MM-mitalin. Lisäksi häneltä löytyy EM-tasolta kahdeksan mitalia, joista kolme kultaista.

 

 

Maailmanmestaruus Suomeen Seniori 2 -latinalaistansseissa

Suomeen on saatu eilen sunnuntaina jälleen tanssiurheilun maailmanmestareita!

Seniori 2 -latinalaistanssien maailmanmestaruuskilpailuissa Puolan Elblagissa voittoon tanssivat upeat Timo Lindfors – Ekaterina Krutovskaja-Kauppinen.

Viimevuotinen MM-hopea kirkastui ansiokkaasti kultaiseksi ja pari pääsi tuulettamaan maailmanmestareina korkeimmalle korokkeelle jo viidettä kertaa uransa aikana! Parin kilpailuhistoriasta löytyy myös kolme muuta palkintokorokesijoitusta arvokilpailuista. Erittäin lämpimät onnittelut parille ja parin taustajoukoille!

Kilpailussa mukana ollut toinen suomalaispari, Petri ja Ulla Järvinen, tanssivat tiensä semifinaaliin saakka sijoittuen kilpailussa hienosti 12:ksi.

Tuloksiin: https://www.worlddancesport.org/…/Senior_II-Latin-5…/Ranking

FDO:n lajeissa viikonloppua vietettiin mitalisateessa

Suomen Tanssiurheiluliiton suurimman jäsenseura FDO, Finnish Dance Organizationin alaisuudessa olevien lajien parissa Suomen maajoukkueet nauttivat tänä viikonloppuna mitalisateesta.

Pietarissa, Venäjällä tanssittiin 11. – 14.10. jazz-tanssin ja modernin tanssin euroopanmestaruuskilpailut sekä showtanssin maailman cup, joissa suomalaiset voittivat yhteensä 17 mitalia! Samanaikaisesti Ruotsin Örebrossa käydyistä discotanssin maailmanmestaruuskilpailuista sekä production maailman cupista Suomeen tuotiin kolme mitalia lisää.

Suomalaisia nähtiin lisäksi Venäjällä kymmenen parhaan joukossa runsaasti ja discotanssin MM-kilpailuihin osallistui huikea määrä suomalaisia tanssiurheilijoita. FDO:lle vuodesta 2018 vaikuttaisi tulevan kaikkien aikojen menestyksekkäin mitalivuosi. Yhteenvetoa kuluneesta vuodesta FDO:n lajien osalta päivitetään myös STUL:n sivuille nyt loppuvuodesta. Kilpailutuloksia voit seurata ajantasaisesti esimerkiksi FDO:n Facebook-sivulta

Tässä vielä kaikki viikonlopun mitalistit sijoituksensa kanssa:

Anina Janatuinen: EM jazz, soolo, lapset, tytöt: Pronssia.
Yasmin Janatuinen: EM moderni, soolo, naiset: Pronssia
Alex Komulainen: EM moderni, soolo, miehet: Kultaa.

Ina Haavisto ja Nea Mäntylä: EM moderni, duo, juniorit: Hopeaa
Olivia Kaskinen ja Matleena Karvonen: EM moderni, duo, juniorit: Pronssia.

DSF Elukat: EM moderni, pienryhmä, juniorit: Kultaa
DCA Team Aqua: EM moderni, pienryhmä, juniorit: Pronssia.
Catharsis: EM moderni, pienryhmä, aikuiset: Pronssia.

DCA Team Butterfly: EM moderni, muodostelma, juniorit: Kultaa
DCA ENCORE: EM moderni, muodostelma, aikuiset 2: Hopeaa.

Alex Komulainen: EM jazz, soolo, miehet: Kultaa.

Ines Viinikkala ja Siivi Saukkola: EM jazz, duo, juniorit: Hopeaa
Aino Aura ja Mimosa Höglund: EM jazz, duo, juniorit: Pronssia

DCA Ensemble: EM jazz, pienryhmä, juniorit: Kultaa
DCA Seven: EM jazz, pienryhmä, juniorit: Hopeaa.
DCA Encore: EM jazz, pienryhmä, aikuiset2: Kultaa

FIRST STEP: World Cup, show, pienryhmä: Pronssia.

Oona Vannesluoma: MM disco dance, freestyle, junior, tytöt: Pronssia.

Matilda Salo ja Ellen Virtanen: MM disco dance, duo juniorit: pronssia.

Nummelan Tanssiopiston Prodateam: World Cup Production: kultaa.

Suomen maajoukkueiden osallisitujat sekä mitalistit löytyvät listattuina FDO:n sivuilta: Pietari, Örebro,
ja viralliset tulokset päivittyvät International Dance Organizationin kisasivuille pian.

Vauhdikkaan kisaviikonlopun toisen päivän tuloksia

Kotkan Hyrrät järjestivät tänä viikonloppuna 20. SM-tason kilpailunsa isännöimällä 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi
10-tanssin suomenmestaruuskilpailut 2018. 
Tänään, sunnuntaina, toisena kisapäivänä tanssittiin junioreiden joukkuesarja sekä nuorten ja champion-luokan vakio- ja latinalaistanssiosuudet. 

Champions-luokan avoimen sarjan voittivat tanssillaan Marius Toperczer-Muresan ja Claudia Ketonen. Hopealla palkittiin Antti Kapanen ja Ada Varstala ja kolmannelle korokkeelle astelivat Jaakko Saaristo ja Anne Haataja.

Jyväskylän Tepikaa edustavien Kapasen ja Varstalan edustaja kertoi parin tämänpäiväisen kisasuorituksen olleen paras mahdollinen ja niin latinalaistanssien kuin vakioidenkin menneen nappiin. ”Kilpailun tulos on erittäin hyvä juuri nuorisoluokasta aikuisiin siirtyneelle parille. Henkilökohtaiset tavoitteet parilla ovat kuitenkin vieläkin korkeammalla. Toisaalta 19-vuotias Kapanen ja 17-vuotias Varstala olivat todella ilahduttava ja teknisesti taitava ilmestys lattialla, joten tämä lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. On harvinaista, että pari saavuttaa jo tässä ikävaiheessa SM-hopeaa Champissa. Ulkomailla tehty kova työ alkaa tuottaa hyvää tulosta.” hopeaparin edustaja kommentoi.

Nuorisopuolella kultamitalein palkittiin Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri, hopeisilla Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson, ja pronssia voittivat Elias Pitkänen ja Kaisa Alitalo.

Junioreiden joukkuesarjan kaikki kolme osallistujaryhmää kantoivat mitalit kotiin, Danceline Tampereen pokatessa kultaa, Cavalier / Hyrrät hopeaa ja Tanssidans Kirkkonummi pronssia. 

Kisapäivän tulokset löytyvät tämän linkin takaa ja
koko viikonlopun tuloksiin pääset tästä.

Slovakiassa tanssittiin viikonlopun aikana lisäksi paratanssiurheilun maailman cup, missä Suomen edustuspari, Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju, voittivat tanssillaan latinalaistanssien pronssia! Pari kertoo kilpailutapahtuman Kosicessa olleen onnistunut ja yleisön eläytyneen hyvin mukaan.

Pronssimitalistit kommentoivat saavutustaan seuraavasti: ”Lattareista kolmas oli ihan odotusten mukainen, freestylen nelonen poikkesi aiemmasta mitaliputkesta ja aivan omasta syystä. Koreografia ei sujunut odotusten mukaisesti ja takkuili liikaa. Kilpailun kakkonen voitettiin vielä kuukausi sitten mikä kertoo notkahduksesta.” Mitalipari nähdään seuraavankerran kuukauden kuluttua Puolassa, euroopanmestaruuskilpailuissa.

Tulokset päivittyvät tarkasteltavaksi World Para Dance Sport’n sivuille pian.

Boogie woogien maailman cup tuomisina USA:sta mitalit ja finaalisijoitus!

Juho Päivinen ja Mari Munne palkittiin hopeamitalein Miamissa yöllä Suomen aikaa käydyssä boogie woogien World Cupissa, USA:ssa, Floridan osavaltiossa! Toinen suomalaispari, Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma, tanssi niin ikään finaalijoukossa saavuttaen suorituksellaan seitsemännen sijan. Molemmat parit kehuivat kilpailun puitteita ja tunnelmaa kilpailuhallissa, jonne urheilijat kokivat itsensä tervetulleiksi.

Kallialalle ja Sarviluomalle Miamin ja USA:n ainutlaatuinen kilpailukokemus oli samalla ensimmäinen finaalisijoitus, jota pari kommentoi seuraavasti: ”Tanssi kulki yllättävänkin mukavasti pitkän sairastelukauden jälkeen. Parantamisen varaa ehdottomasti löytyy, mutta olemme todella tyytyväisiä finaalipaikasta. Tämä oli meidän ensimmäinen World Cup finaalimme ja nautimme finaalikierrosten tansseista.”

Hopeamitalistit olivat ansaitusti tyytyväisiä omaan suoritukseensa ja kertoivat saaneensa finaaliin rennot ja teknisesti vahvat suoritukset, mikä näkyi lopulta selkeästi myös tuomaripisteissä. ”Tuntui hyvältä voittaa selvällä piste-erolla MM-kilpailussa elokuussa meidän ohi pronssille kiilannut pari!” totesivat Päivinen ja Munne vielä kommenteissaan. Suomalaisparin ohittivat tämän lauantain kilpailussa vain Norjan Sondre Olsen Bye ja Tatiana Georgiieevska ja taakseen Suomen pari jätti mitalisijoissa aiemmin potentiaalisiksi haastajikseen mainitut pronssivoittajat Pontus Spelmansin ja Sara Victorinin Ruotsista.

STUL onnittelee osana kovinta kärkeä tanssinutta finaaliparia sekä kärkikahinoissa pärjänneitä mitalisteja! Seuraavan kerran nämä urheilijat nähdään ensi viikonloppuna 20.10. Valkeakoskella käytävissä rock- ja swingtanssien GP-kilpailuissa. Päivinen ja Munne osallistuvat lisäksi lokakuun viimeisenä viikonloppuna Moskovassa pidettäviin World Cup -osakilpailuihin.

Miamin boogie woogien yhdistetyt tulokset löydät täältä.

Vauhdikkaan kisaviikonlopun ensimmäisen päivän tuloksia

Kotkan Hyrrät järjestävät tänä viikonloppuna 20. SM-tason kilpailunsa isännöimällä 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi
10-tanssin suomenmestaruuskilpailut 2018. 

Lauantaina kilpailtiin lapsi- ja juniorisarjat, avoin senior 1 sekä aikuisten joukkuesarja, jossa voiton vei DSC Oulu, hopealle tanssivat Kotkan hyrrät ja kolmas osallistuva ryhmä, Vakita Vantaa, palkittiin pronssilla. Huomenna jatketaan junioreiden joukkuesarjalla sekä nuorten ja champion-luokan vakio- ja latinalaistanssikilpailuilla. Kilpailun ennakkotiedotteen löydät STUL:n uutisista ja kisainfoon voit tutustua SM-kisasivustolta. Päivän tuloslistoja pääset tarkastelemaan tästä linkistä.

 

KILPAILUN HUIPPUHETKIÄ ON HUOMENNAKIN MAHDOLLISTA SEURATA LIVESTREAMAUKSEN KAUTTA: 
https://www.youtube.com/watch?v=1SxNif5f-7c&feature=youtu.be

 

Italiassa, Vigevanossa, avattiin tänään puolestaan kaksipäiväiset aikuistensarjan kansainväliset avoimet kilpailut. Ensimmäisenä päivänä tanssittiin vakiotanssit ja parketilla nähtiin kolme suomalaisparia. Kultaisen mitalin voittivat Italian Francesco Galuppo ja Debora Pacini. Hopealle suoriutuivat Vadim ShurinAnastasia Meshkova, Latvia. Ja pronssilla palkittiin David Odstrcil ja Tara Bohak Tšekeistä. Kilpailun parhaat suomalaiset Jacopo Casotto ja Jenni Heikkilä tanssivat loistavasti aina neljännelle kierrokselle saakka, asettuen jaetulle sijalle 14. – 16. Eevertti Overmark ja Milja Annele Vainikka sijoittuivat paikalle 35. Joffrey Tarraden ja Anni Routilan ollessa seuraavalla sijalla 36. Lauantain tulokset löydät täältäHuomenna tanssittaviin latinalaistanssikilpailuihin ei osallistu suomalaisurheilijoita.

Myös Bilbaossa, Espanjassa, järjestettyihin latinalaistanssien World Openeihin osallistuneiden aikuisten sarjan suomalaisparien päivän tanssitaival on selvillä. Otto Hanski ja Sinikka Riskila saavuttivat tänään tanssillaan sijan 54. toisen suomalaisurheilijaparin, Hannu Kolehmaisen ja Pirjo Kaskisolan, sijoittuessa jaetulle 58. – 60. Tulokset Bilbaosta päivittyivät yön aikana ja kultaiset mitalit vei Venäjän Timur Yusupov ja Sofia Kharina ja hopeiset saivat kaulaansa Marek Bures ja Anastasiia Iermolenko. Pronssille tanssivat Artur Balandin ja Anna Salita, Saksa.

Suomalaisia nähdään tanssimassa tänä lauantaina lisäksi USA:n puolella, kun Miamissa, Floridan osavaltiossa järjestetään rock’n’rollin pääsarjan freestylen maailman cup sekä boogie woogien maailman cup. Suomen urheilijaparit Juho Päivinen ja Mari Munne sekä Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma tanssivat juuri startatussa (klo 14 paikallista aikaa) boogie woogien maailman cupissa useiden muiden eurooppalaiskilpailijoiden rinnalla. Ruotsista osallistujalistan mukaan kilpailemassa on kuusi paria, mukaan lukien Pontus Spelmans ja Sara Victorin, jotka Päivinen ja Munne mainitsivat haastajakseen STUL:lle antamassaan haastattelussa Moskovan maailman cupin jälkeen toukokuussa 2018. Kanadasta kilpaan osallistuu kaksi tanssiparia muiden edustaessa Euroopan maita. Yhteensä osallistujavia pareja sarjassa on 16.

Lue boogie woogien maailmancupin tulostiedote STUL:n uutisista!
Boogie woogie -kilpailun yhdistetyt tulokset päivitetty tulossivulle.

Ennakkotiedote: 10-tanssien SM-kisat Kotkassa 13.-14. lokakuuta 2018

Ennakkotiedote
Tanssiklubi Kotkan Hyrrät 

10-tanssien SM-kisat Kotkassa 13.-14. lokakuuta 2018 

Yli 80 tanssiparia ympäri maata on ilmoittautunut tämänvuotisiin 10-tanssien SM-kisoihin, joita tanssitaan Karhuvuoren Steveco-Areenalla ensi viikonloppuna. Kilpailut järjestää tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Tanssiklubi Kotkan Hyrrät. Hyrrille nämä ovat järjestyksessään 20. seuran järjestämät SM-tasoiset tanssikilpailut.

SM-kisoissa tanssitaan kilpaa sekä lapsi-, juniori-, nuoriso- että yleisessä ja seniorisarjoissa. Nimi 10-tanssit tulee tanssittavista tanssilajeista. Vakiotansseista parit tanssivat hidasta eli englantilaista valssia, tangoa, wienervalssia, foxtrottia sekä quickstepiä. Latinalaisrytmejä edustavat samba, cha cha, rumba, paso doble ja jive. Parikilpailujen lisäksi Karhuvuoressa tanssitaan myös joukkueiden SM-titteleistä.

Yleisö on tervetullut seuraamaan näyttäviä ja vauhdikkaita kisoja sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10.30 alkaen. Päivien ohjelma löytyy kisojen nettisivuilta osoitteesta kymppitanssiensm2018.julkaisee.fi. Sivuilta löytyy myös linkki livestriimattuun lähetykseen kisojen parhaista paloista.

Viikonloppuna parketilla nähdään useita lahjakkaita tanssipareja Kotkan ja Haminan tanssiseuroista. Minja Piispanen ja Aarre Halinen edustavat Kotkan Hyrrien nuorta tanssijakaartia.


Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kisoja lauantaina ja sunnuntaina 13.-14.10.2018. Esittämällä Steveco-Areenan lipunmyynnissä lehdistökorttinne saatte tarvittavat kulkuluvat.

Lisätiedot:
Tiina Päivärinta, puheenjohtaja Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry, puh. 040 546 5157
Haastattelupyynnöt sekä tulos- ja muut materiaalipalvelut: Martti Linna, 10-tanssien SM-kisojen 2018 mediavastaava, puh. 040 579 3085

Liitteenä olevat kuvat vapaasti käytettävissä kisoja koskevissa jutuissa (mainittava kuvan oikeudet: Kotkan Hyrrät):
Pari_32, 35 tai 56


Lehdistotiedote_SM_tanssit_Kotkan_Hyrrat_8_10_18

Kunnossa Kaiken Ikää -hanke Easy Dance Club

JULKAISTU: 9.10.2018, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliitto ry käynnisti elokuussa 2018 kaikille jäsenseuroilleen avoimen haun, jossa seurat pääsivät tekemään oma ehdotuksensa liikuntaohjelmasta. Ohjelma on tarkoitus levittää hankevuoden jälkeen kaikille jäsenseuroille täydentämään näiden palvelutarjontaa ja edistämään jäsenhankintaa.

Ohjelma oli suunniteltu toteutuvan KKI -hankkeena, joten kohderyhmäksi oli nimetty liikuntaharrastustaan aloittavat aikuiset.  Liitto sitoutui hankkeeseen tukemalla seuraa taloudellisesti hankkeeseen kuuluvalla seuran omavastuuosuudella.

Tehtävänantona oli, että seurat suunnittelevat, tuotteistavat ja palvelumuotoilevat ohjelman sekä tekevät siitä KKI -hankehaun syyskuussa 2018. Ohjelma on tarkoitus toteuttaa vuoden 2019 aikana, jonka jälkeen liitto on sitoutunut ohjelman juurruttamiseen ja jalkaannuttamiseen eri puolille Suomea.  Tämän vuoksi hankkeessa painotettiin erityisesti sen helppoa monistettavuutta, markkinointia ja järjestämistä.

Liiton hallitus sai käsittelyynsä määräaikaan mennessä kolme hakemusta, joista kaikki tunnistetiedot oli poistettu. Hallitus valitsi kuopiolaisen Tanssiseura J&V:n ehdotuksen yhteistyöhankkeeksi.

KKI -haussa hankkeen nimeksi tuli Easy Dance Club (EDC).  Kyseessä on uudenlainen tanssimuoto, jonka juuret ovat Englannissa. Sieltä se on levinnyt Sequence Dance Clubin nimellä erityisesti brittiläisen kansainyhteisön maihin.

Kyseessä on paritanssin muoto, jota tanssitaan ryhmämuodostelmassa. Tanssimuotoa voisi verrata vaikkapa lukiolaisten vanhojen tansseihin. Ohjelmassa käytetään tuttuja ja helppoja askelkuvioita eri tansseista. ESC ei ole kuitenkaan vakio- tai latinalaistanssia. Siksi ohjelma sopii erityisen hyvin vasta-alkajille, sillä pääosassa ovat yhteisöllisyys, liike, ilo ja tanssin riemu, ei tanssitekniikka.

Nimiyhdistelmä ”Club” viittaakin siihen, että ohjelmistossa voi käyttää yhtä hyvin suomalaisille tuttuja perinteisempiä tansseja. Ohjelmaa voi vapaasti kehitellä ryhmän toiveiden ja taitojen mukaisesti. Jatkuvuus taataan sillä, että ohjelma etenee progressiivisesti vaikeusastetta ja tanssien määrää lisäämällä kaudesta toiseen. Edistyneemmät voivat osallistua myös tapahtumiin ja tanssinäytöksiin. Tai jopa jatkaa tanssilajien alkeisryhmiin. Harrastusmuoto sopii hyvin myös vakio- ja latinalaistanssissa tai lasten ryhmissä olevien lasten vanhemmille.

Tanssimuoto sopii kaikille, lapsista ja koululaisista ikäihmisiin.  Parin voi muodostaa myös samaa sukupuolta olevat harrastajat. Tässä kohderyhmänä ovat kuitenkin vähän liikkuvat tai vasta liikuntaharrastustaan aloittavat työikäiset, joilla säännöllinen ja monipuolinen liikunta halutaan juurruttaa pysyvästi osaksi harrastajan arkipäivää. Terveysvaikutusta täydentää tietoiskuin toteutettava terveyskasvatuksellinen osuus.

Ohjaajalla itsellään on hyvä olla ainakin jonkinasteinen vakio- ja latinalaistanssitausta sekä ohjaajakokemusta.

Lisätietoa hankkeesta: Katriina Lahti GSM +358 50 595 5358

Tanssiurheilun startti nuorten olympialaisissa, Buenos Airesissa

JULKAISTU: 7.10.2018, KATEGORIAT: Yleinen

Nuorten olympialaiskilpailuihin tänä vuonna lisätyistä uusista lajeista yksi puhuttuttaneimpia lienee breaking, jonka urbaanit lähtökohdat ja nuorisokulttuurin imago istuvat kuitenkin nuorten olympialaisten lajilistaukseen täydellisesti. Breakingin lisääminen nuorten olympialaisten 2018 ohjelmaan oli osa Kansainvälisen Olympiakomitean ”Agenda 2020” -ohjelmaa, jolla pyritään edistämään nuorille suunnattua urheilutoimintaa sekä tavoittelemaan nuorempaa yleisöä. Tanssiurheilulajeista breaking on ensimmäinen olympialajiksi hyväksytty tanssilaji.

Break dance -piireissä breakingia kutsutaan mielummin termeillä b-girling tai b-boying, joiden mukaan myös olympialaisten sarjat on nimetty. WDSF:n puheenjohtajan, Lukas Hinderinmukaan tanssiurheilun pääsy olympialajiksi on pitkäaikaisen unelman täyttymys, jolla päästään näyttämään urheilukansalle tanssiurheilun laaja-alaisuutta sekä tuomaan esille tanssin paikkaa urheilumaailmassa. B-girlingin ja b-boyingin mukanaolo nuorten Olympialaisissa opettaa toivottavasti myös urheiluyleisölle tapaa katsoa tanssilajia uudella tavalla. New Yorkin kaduilta neljäkymmentä vuotta sitten alkunsa saanut tanssityyli voidaan nykyisin nähdä myös säännöstöön mukautuvana urheilulajina, jota valvovat lajiliitto ja WDSF. Buenos Airesissa breakingista nähdään kolme eri sarjaa; b-boying, b-girling ja Mixed group, joihin osallistuu 12 b-girliä ja 12 b-boyta 18 eri maasta. Sarjoista kaksi ensimmäistä kisataan ensimmäisten kilpailupäivien aikana 7. ja 8. lokakuuta. Ryhmäkilpailut nähdään 10. ja 11. päivä.

Kuva kuvakaappauksena Olympic.org-sivuston artikkelista: Big beats, back spins and battles. (Linkki alla)

Suomalaistanssija nuorten urheilijoiden oikeana kätenä

Kansainvälinen olympiakomitea on ennakkoon nimennyt 54 menestynyttä urheilijaa urheilun roolimalleiksi nuorten olympialaisiin. Roolimallien tehtävä on tukea, ohjastaa ja inspiroida esimerkillään nuoria urheilijoita sekä mentoroida tulevia huippu-urheilijoita uransa tässä vaiheessa. Kukin nimetty ARM (Athletic Role Model) osallistuu lajinsa kilpailutapahtumaan ja mahdollisuuksien mukaan myös harjoitussessioihin. Buenos Airesissa roolimallit viettävät aikaa myös kilpailualueen kohtaamispaikoilla sekä osallistuvat yleisöllisiin lajinäytöksiin ja erilaisiin Learn & Share -tilaisuuksiin paikallisten nuorten kanssa. Tanssiurheilun roolimalleina nähdään b-girl Anniina AT Tikka (FIN) sekä b-boy Moises Moy Rivas (USA). Asema Olympialaisten ARM:na on mahtava tilaisuus päästä antamaan yhteisölle takaisin siitä, mitä yhteisö ja tanssiurheilu ovat antaneet näille kovatasoisille urheilijoille sekä inspiroimaan nuoria maailmanlaajuisesti.

Suomalainen b-girl Anniina ”AT” Tikka on tehnyt kansainvälistä uraa jo pitkään ja kertoi aiemmin olevansa hyvin otettu nimityksestään roolimalliksi. AT toivoo yhä useampien löytävän breakingin Olympialaisiin kohdistuvan huomion ansioista ja samalla mahdollisuuden päästä kilpailemaan tällaisella tasolla inspiroivan harrastajia. Työskentelyn nuorten kanssa breikkari näkee merkittävänä, sillä he ovat lajin tulevaisuus. Tikka nähdään myös tuomaroimassa nuorten olympialaiskisoja, mikä varmasti osaltaan toteuttaa Tikan ajatusta rohkaista naisia b-girlingin pariin näyttämällä, millaisiin rooleihin omalla tekemisellään voi päästä. Tuomaristossa nähdään huikea kattaus skenen ammattilaisia, kun b-girl AT:n lisäksi battleja tuomaroivat Moy, Storm, Crazy Legs, Mounir, Narumi, and Renegade. Olympiarinkien MC:nä kuullaan Mario Bee ja levylautasia pyörittämässä DJ Fleg ja DJ Lean Rock.

Tanssiurheilu / breaking Olympialaisten ohjelmassa: aikataulu, breaking.
Katso finaalit livenä 8. ja 11.10.: https://www.olympicchannel.com/en/live/

Lue Anniina Tikan haastattelu ARM:i nimeämisen jälkeen WDSF:lle täältä.
Lue myös Olympialaisten ennakkojuttu ”Big beats. back spins and battles

// Kaisu Tomperi


Artikkelin lähteinä: