Arkistot

Tanssiurheilijoiden haku Puolustusvoimien urheilukouluun 1.1.2018 mennessä

JULKAISTU: 21.11.2017, KATEGORIAT: Maajoukkuetiedotteet, Seuratiedotteet

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA SANTAHAMINASSA HELSINGISSÄ

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo 6200 urheilijaa 57:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Urheilukoulun talvilajien palveluksenaloitus
Talvilajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen III/18 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 16.4.2018.

Valmennus
Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan sekä lumilajien urheilijat Vuokatti-Ruka akatemian valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja
Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen
Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Huhtikuun saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä kevääseen (mm. alppihiihto, pikaluistelu, kamppailulajit (pl. paini ja judo), jääkiekko, salibandy, kori-, käsi- ja lentopallo, mailapelit (pl. tennis) keilailu, kilpatanssi, e-urheilu jne.) on jätettävä hakemuksensa 1.1.2018 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä 29. -31.1.2018..

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet –> hakemus erikoisjoukkoihin)

Tiedustelut
Valmennuspäällikkö
0299 421815

Osoite
Kaartin jääkärirykmentti/Urheilukoulu, PL 6, 00861 Helsinki

STUL:n kansallinen kongressi 13.-14.1.2018

JULKAISTU: 20.11.2017, KATEGORIAT: Koulutustiedotteet

SUOMEN TANSSIURHEILULIITON VALMENTAJIEN JA TUOMAREIDEN KANSALLINEN KONGRESSI 13.-14.1.2018

Kongressi on suunniteltu tarjoamaan kilpatanssikouluttajille, -valmentajille, -tuomareille, -toimihenkilöille ja -urheilijoille täydelliset ja ajan tasalla olevat tiedot kaikista kilpatanssin osa-alueista. Kansallinen kongressi on loistava tilaisuus vaihtaa kokemuksia ja integroitua kansainväliseen kilpatanssitoimintaan kaikille Suomen kilpatanssin parissa työskenteleville ja harrastaville. Kongressin positiiviset vaikutukset näkyvät ammatillisen kehityksen muodossa, pätevyyden kasvuna, uusien tietojen ja menetelmien omaksumisena.

Kongressin avulla STUL edistää kansallisen tason kehitystä luomalla ja ylläpitämällä korkeita standardeja valmentajien ja toimihenkilöiden koulutuksessa sekä tuo  tiedot ja taidot urheilijoiden saataville.

Kongressiin osallistuminen on erittäin suositeltavaa kaikille STUL:n vak-lat puolen toimihenkilöille mukaan lukien tuomarit, kilpailun johtajat, jury ja kaikki tanssijat. On suositeltavaa, että seurat lähettävät valmentajansa osallistumaan tapahtumaan.

Kongressi pidetään uudessa formaatissa joka sopii erilaisille koulutuksille kohderyhmänä tuomarit, jury, kilpailujohtajat ja sisältäen myös ATK-koulutukset. Kongressissa pidetään kohdennettuja luentoja joita voi valita koulutuohjelmasta sekä kaikille soveltuvia luentoja. Koulutusohjelma julkaistaan pian.

Tämä tapahtuma päivittää tuomareitten, juryn ja kilpailujohtajien lisenssit.

Kongressissa on mukana myös 213 Rytmiikka -koulutus kouluttajana Jari Aaltonen.

Aika: 13-14.1.2018

Paikka:  Ressun peruskoulu  Lapinlahdenkatu 10, 00180 Helsinki

Aikataulu:

13.1. klo 12.45-20.00 (mukaan lukien lounastauko)

14.1. klo 9.00-16.00 (mukaan lukien lounastauko)

Tapahtumaan sisältyy kansallisten ja kansainvälisten  valmentajien ja tuomareitten luentoja. Yksityiskohtainen ohjelma ilmoitetaan pian.

Hinta per henkilö : 180 eur

Ilmoittautuminen: http://onedance.tanssiurheilu.fi/form/?oid=5&GUID=e6d7b58432825272fc56b78582e263e7

Latinalaistanssien MM-kilpailut tanssittiin Wienissä

JULKAISTU: 19.11.2017, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Lauantaina Itävallan Wienissä tanssittujen latinalaistanssien MM-kilpailujen kärki ei yllättänyt tuloslistalla, mutta tuloslistan ulkopuolella tapahtui, jotain, mikä sai varmasti yleisönkin herkistymään. Voittoon tanssi Moldovian pari Gabriele Goffredo – Anna Matus. Vuoden 2015 lopusta lähtien pari on ollut kansainvälisissä kilpailuissa käytännöllisesti katsoen voittamaton. Vain kerran heidät on syrjäytetty korkeimmalta korokkeeltä ja sen tekivät kevään EM-kilpailut voittaneet ja nyt toiseksi tanssineet Venäjän  Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno. Eroa kärkiparien välille finaalissa tuli reilut viisi pistettä, joten voitto oli varsin selvä. Kolmanneksi tanssivat Saksaa edustavat Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska, jotka jäivät kolmen pisteen päähän hopeasta. Suomea kilpailuissa edustivat Laszlo Konstantin Kalmar ja Kastanja Rauhala sekä Markus Ranta ja Alisa Heino, jotka karsiutuivat jo ensimmäisellä kierroksella ja sjoittuivat lopulta sijoille 62 ja 71.

Markuksen ja Alisan kommentit jännittävältä kisareissulta:

”Ensimmäiset MM- kilpailumme ovat nyt takana. Olimme omaan tulokseemme pettyneitä, sillä tulos ei ollut odotusten mukainen. Omaa tanssia on vaikea arvioida, sillä kilpailu oli tietysti uudenlainen, erilainen ja vaativa kokemus myös psyykkisesti. Saimme kuitenkin ulkopuolisilta erittäin hyvää palautetta. Halusimme asettaa tavoitteen ja asetimme sen realistisesti yhdessä valmentajamme kanssa. Mutta kuten sanottua, emme päässeet lähellekään tavoitettamme. Pettymyksenkin edellä on tunne siitä, että olemme onnellisia saatuamme mahdollisuuden edustaa Suomea ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa uramme aikana.”

Kaikki tulokset

Niin, ja se yllätys? Kuva kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa:

 

Seuratuen haku on käynnissä 15.12. klo 16:15 saakka

JULKAISTU: 13.11.2017, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuaika alkaa 13.11.2017, hakuaika päättyy 15.12.2017 klo 16.15.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Avustuksella edistetään valtion vuoden 2018 talousarvioesitykseen sisältyvää ministeriön strategista tavoitetta liikunnan aktiivisesta ja osallistavasta kansalaistoiminnasta, jossa painopisteenä ovat erityisesti lapset ja nuoret.

Tuettavien hankkeiden tulee toteuttaa yhtä tai useampaa seuraavista alatavoitteista:

 • lisätä lasten ja nuorten harrastajamääriä ja/tai –ryhmiä seurassa
 • mahdollistaa liikunnan monipuolinen harrastaminen
 • edistää yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia
 • hillitä harrastamisen kustannuksia ja osallistumismaksuja lasten ja nuorten liikunnassa
 • ehkäistä liikunnasta luopumista eli drop outia pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina
 • lisätä lasten ja nuorten äänen kuulumista seuratoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä
 • edistää liikunnallisen elämäntavan omaksumista ohjatun seuratoiminnan kautta
 • edistää koulupäivän yhteydessä tapahtuvaa liikuntaa seuratoiminnan avulla
 • edistää koko perheen liikkumista (perheliikunta)
 • mahdollistaa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastaminen urheiluseurassa
 • edistää maahanmuuttajalasten kotoutumista liikunnan avulla
 • vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisätä vapaaehtoistoimintaa, sekä lisätä osaamista
 • edistää monipuolista ja laadukasta seuratoimintaa
 • kehittää innovatiivisia ja uudenlaisia toimintamalleja

OKM uutinen: http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/seuratuki-vuodelle-2018-haettavissa
Lue lisää: http://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-
Seuratukea haetaan Seuraverkossa

(teksti: Opetus- ja kulttuuriministeriö)

Timolle ja Katjalle lattareiden MM-hopeaa

Timo Lindfors – Ekaterina Krutovskaya-Kauppinen tanssivat komeasti hopealle seniori 2:ten latinalaistanssien MM-kilpailuissa. Edelle kiilasi vain enspanjalaispari Roberto Hernandez – Beatriz Perez. Petri ja Ulla Järvinen tanssivat samassa kilpailussa niinikään erinomaisesti sijalle kahdeksan. Suomi oli edustettuna tässä viiden kierroksen kilpailussa viiden parin voimin.

”Valmistauduimme kilpailuun huolellisesti ja kiinnitimme erityistä huomiota henkiseen puoleen. Onnistuimme tanssimaan päivän aikana loistavan kilpailun ja pystyimme antamaan kaiken sen, mitä me voimme tarjota tällä hetkellä. Kilpailu oli tiukka kahden kärkiparin osalta ja tällä kertaa tuomaristo asetti paikallisen espanjalaisparin Roberton ja Beatrizin edellemme. Saimme valtavasti lisäenergiaa kilpailun aikana kilpakumppaneiltamme ja yleisöltä. Kilpailun jälkeenkin onnitteluja (ja suruvalitteluja ;o) sateli, joka suunnalta. Olemme erityisen onnellisia siitä, että osaksemme on tullut näin paljon hyviä asioita tanssin parissa vuosien saatossa. Hopea on kuitenkin hieno mitali pitkässä arvokisamenestysputkessamme, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että kulta olisi maistunut vielä paremmalta. Mutta suuri kiitos vielä kerran kaikille kannustajille niin paikan päällä kuin myös niille, jotka seurasivat edesottamuksiamme netin välityksellä.” Timo ja Katja kertovat.

Kaikki tulokset: http://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Bilbao-21305/Senior_II-Latin-51370/Ranking

Nuorten lattari-MM ja Aikuisten 10T Euroopan cup, tulokset

Joni Ihanus – Kathrine Barck 17. kympin Euroopan cupissa

Kärkisijat nappasivat Mstislav Kazakov – Alena Kazakova (Venäjä), Vladislav Kolesnikov – Naja Dolenc (Slovenia) ja Andrea Roccatti – Flaminia Iannone (Italia).

Robin Hogdal ja Sini Ilves edustivat Suomea Nuorten Lattari-MM:ssä Koreassa

Seoulissa tanssittuihin nuorten latinalaistanssien MM-kilpailuihin varasijalta startanneet Robin Hogdal ja Sini Ilves tulivat sijalle 45 kilpailussa, jonka voitto matkasi Venäjälle Semen Khrzhanovskiy – Elizaveta Lykhinan mukana, jotka vain pari viikkoa sitten voittivat myös 10-tanssin maailmanmestaruuden.
”Ensimmäinen arvokisaedustuksemme on takana Seoulin MM-kisojen myötä. Eka kierros oli vähän tahmea, mutta re-dancella onnistuimme ja pystyimme tanssimaan vapautuneesti. Lopullinen sijoituksemme oli 45. Syksy on ollut erittäin haastava Sinin loukkaantumisen takia, minkä takia olemme erittäin tyytyväisiä, että pystyimme tanssimaan ehyen kilpailun.”

Antti ja Ada yhdeksänneksi nuorison 10-tanssin EM-kilpailuissa

Antti Kapanen ja Ada Varstala kilpailivat lauantaina Varsovassa nuorison 10-tanssin euroopanmestaruudesta. Parin lopullinen sijoitus oli 9./28. Suomalaisittain tulos on ennätyksellisen hyvä ja Antti ja Ada olivatkin itse iloisia tuloksestaan. Kisajärjestelyt jäivät kuitenkin harmittamaan paria, sillä kisalattian pieni koko ja epätietoisuus kisan etenemisestä sotkivat tanssia. Ahtaalla lattialla tanssiminen oli haastavaa ja kesken jiven Ada saikin kovan iskun päähänsä. Hetken jo katsomossa luultin Adan menettävän tajuntansa, mutta parin sekunnin katkoksen jälkeen Ada pystyi kuitenkin jatkamaan tanssiaan. Kisa ei siis sujunut ongelmitta, mutta siitäkin huolimatta pari onnistui saavuttamaan tavoitteensa. Tässä kauden pääkisassa tavoitteena oli semifinaaliin eli kahdentoista parhaan joukkoon pääsy. Keväällä pari aikoo keskittyä ulkomailla valmentautumiseen sekä kilpailemiseen.

Tulokset

Pyörätuolitanssin koulutuksia ja tapahtumia

JULKAISTU: 8.11.2017, KATEGORIAT: Koulutustiedotteet, Pyörätuolitanssi

MegaDance -pyörätuolitanssileiri  la 2.12.2017

http://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2017/10/MegaDance-pyörätuolitanssileiri.pdf

MegaDance-kilpailu, su 3.12.2017

http://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2017/10/MegaDance-pyörätuolitanssin-kilpailukutsu-2017.pdf

Pyörätuolitanssin ohjaajakoulutus 1.–3.12.2017

http://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2017/10/Pyörätuolitanssin-ohjaajakoulutus-2017.pdf

Pyörätuolitanssin  luokittelukoulutus 2.–3.12.2017

http://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2017/10/Pyörätuolitanssin-luokittelukoulutus-2017.pdf

 

 

Timo Pyykkönen – Tuuli Harju paratanssiurheilun maailmanrankingin kärjessä

JULKAISTU: 8.11.2017, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssipari Timo Pyykkönen – Tuuli Harju ovat World Para Dance Sport World Ranking -listalla ykkösinä sekä Combi 1 vakiotansseissa että Combi 1 latinalaistansseissa.

(kuvakaappaukset sivulta https://www.paralympic.org/world-rankings/wheelchair-dance-sport)

Lokakuun MM-kilpailuissa pari sijoittui vakiotansseissa kuudenneksi ja latinalaistansseissa sijalle 10.

Tutustu pariin lisää mm. Ylen artikkelin avulla. Tuulin haastattelu vuodelta 2015 Yle Puheessa.

 

Syksyn jäsenkokousviikonloppu kokosi jäsenseurat Helsinkiin

JULKAISTU: 6.11.2017, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Seuratiedotteet, Yleinen

Syksyn jäsenkokousviikonloppu järjestettiin Helsingissä, kenties viimeistä kertaa Olympiakomitean talossa Radiokadulla, 4.-5.11.2017.

Lauantain jäsenkokouksen aiheena olivat vakio- ja latinalaistanssien kilpailusääntömuutokset. Kokouksessa oli edustettuina 14 jäsenyhdistystä. Kokouksen asialistalla oli yksi jäsenyhdistykseltä tullut sääntömuutosesitys, jota ei hyväksytty. Liittohallituksen sääntömuutosesitykset hyväksyttiin yksimielisesti. Esityksissä mukana ollut tekninen muutos pukusääntöjen viittauksiin merkittiin tiedoksi. Järjestösääntömuutos merkittiin tiedoksi ja se siirtyi kevätkokouksen käsiteltäväksi. Kilpailusääntömuutosesitykset astuvat voimaan välittömästi, mikä tarkoittaa etenkin kilpailijoille huomiointia 10-tanssin rankingpisteiden laskentasääntöön. Kokouksen pöytäkirja on jo julkaistu.

Sunnuntaina järjestettiin sääntömääräinen syyskokous, johon osallistui 37 jäsenyhdistystä. Toimintasuunnitelma hyväksyttiin kahdella kokouksessa esiin tulleella lisäyksellä ja talousarvio hyväksyttiin esityksen mukaisena. Liittohallitukseen valittiin vaaleilla seuraavat neljä henkilöä: Merja Satulehto (varajäsen Marjukka Koivuniemi), Pasi Lind (Janne Hänninen), Marko Tolvanen (Ville Silvonen), Pirjo Bovellan (Petri Järvinen). Nykyinen tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers valittiin tarkastamaan myös seuraavan tilivuoden kirjanpito ja hallinto. Liittohallituksen jäsenille, tilintarkastajille ja toimihenkilöille maksettavat palkkiot ja  matkakulujen korvausperusteet hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Seuraavana vuonna valittavan hallituksen jäsenmääräksi hyväksyttiin nykyinen malli (pj+8 jäsentä), aiheesta annettiin hallitukselle ponsi keskustella mahdollisuudesta (ja järjestösääntömuutoksesta) syyskokouksen päättää hallituksen jäsenmäärä juuri ennen vaalia. Jäsenkyselyarvonnan voittajaksi arvottiin Comets. Kokouksen pöytäkirja on jo julkaistu.

Kokousten puheenjohtajana toimi Kasperi Launis, sihteerinä Auli Korhonen ja avustajana Anu Lampenius.