Arkistot

Tähtiseurapäivät, la 6.10-su 7.10.2018, Marina Congress Center

JULKAISTU: 16.8.2018, KATEGORIAT: Yleinen

Tähtiseurapäivät, la 6.10-su 7.10.2018, Marina Congress Center, Helsinki

Tähtiseura-päivillä on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa huippupuhujineen ja -asiantuntijoineen. Yhteisen ohjelman lisäksi tarjolla on myös lajien omat kokoontumiset sekä Tähtiseurojen iltajuhla. Sunnuntaina järjestetään Ideatori, jonka rinnakkaisista ohjelmaosioista voit valita mieluisesi! Tapahtuma tarjoaa seuroille mahdollisuuden kouluttautumiseen, verkostoitumiseen ja hyvien käytäntöjen vaihtoon.

Ilmoittaudu tapahtumaan 31.8 mennessä, niin pääset mukaan edullisemmalla Early bird-hinnalla ja silloin Suomen Tanssiurheiluliitto maksaa Tähtiseurasta toisen osallistujan osallistumismaksun.  Huom! Myös majoituskiintiö, jossa huonehinnat ovat edullisempia, on voimassa 31.8. asti (lisätietoja alla).

Osallistumismaksu sisältää seminaariohjelman, tarjoilut sekä illallisen lauantaina (ei siis majoittumista).

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/tahtiseurapaivat

Early bird hinnat 31.8.2018 asti

Molemmat päivät 130€/ hlö

Vain lauantai 95€/hlö

Vain sunnuntai 60€/ hlö

HUOM Majoitus! Osallistumismaksu ei sisällä majoitusta. Osallistujalla on mahdollisuus ostaa majoitus Hotel Scandic Grand Marinasta kiintiöhintaan 1hh: 106€/yö, 2hh: 116€/yö, 3hh: 136€/yö. Edullisemmat kiintiöhinnat ovat voimassa 31.8 saakka koskien majoitusta 6.-7.10 välisenä yönä. Varaukset hotellin nettisivujen kautta koodilla BTAH051018.  31.8 jälkeen majoitusta saatavilla kiintiöstä vain, jos huoneita on yhä jäljellä.

Suomen Tanssiurheiluliitolla on lauantaina klo 10-13 omaa ohjelmaa Tähtiseurapäivillä

klo 10:00       Tervetuloa, seurakehittäjä Katriina Lahti

Seuratoimintavaliokunnan (SEU) tehtävä, SEU:n pj Pirjo Bovellán

klo 10:15       Lasten tanssista, Maria Kangasaho

Miten lisätä lapsiharrastajien määrää seuroissa? Esimerkkejä ja keskustelua aiheesta.

klo 11:00       Aikuisten Tähtiseura-laatutekijät, asiantuntija Ulla Nykänen, Olympiakomitea

klo 11.45       vielä avoin (markkinointi)

klo 12.15       Palautekyselyn tulokset ja seurojen hyviä käytäntöjä

klo 13:00       Siirrytään lauantaipäivän yleiseen ohjelmaan

ILMOITTAUTUMINEN BREAK SM / UBJ 2018 TYÖRYHMÄÄN

JULKAISTU: 16.8.2018, KATEGORIAT: Yleinen
 

Kutsun kaikki halukkaat osallistumaan Break SM / UBJ 2018 kisojen järjestelyihin perustettavaan ‘työryhmään’. Haku ryhmään on avoin kaikille, jotka haluavat kehittää suomalaista breaktanssi ja hip hop kulttuuria.

Ilmoittaudu 28.8.2018 klo 20.00 mennessä tästä linkistä https://goo.gl/forms/8ddMvp7Wepyv5zD12

Huom!

 • ilmoittautuminen on alustava ja yhteydenotto otetaan erikseen.
 • ilmoittautuneita 28.8.2018 klo 20.00 mennessä on oltava tarpeeksi, jotta ‘työryhmä’ perustetaan.
 • SBL hallitus valitsee ja asettaa työryhmän. Työryhmä toimii hallituksen ohjauksessa.

Parhain terveisin,

<Alex>

Linkki artikkeliin

Fiksu seura -palkinto haussa nyt-osallistu 16.9.2018 mennessä!

JULKAISTU: 16.8.2018, KATEGORIAT: Yleinen

Rahapalkinto kannustaa jakamaan fiksuja käytäntöjä

Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaan fiksuja toimintatapoja, jotka palvelevat sekä seuraa että ympäristöä. Nyt avautuvassa haussa etsitään käytännön ratkaisuja, joilla pienennetään esimerkiksi harrastajien kulkemiseen, välineisiin ja varusteisiin sekä muihin seura-arjen toimintoihin liittyviä ympäristövaikutuksia – seuralle ja harrastajille hyödyllisellä ja helpolla tavalla. Monesti kyse on pienistä asioista ja oivalluksista. Tavoitteena on kerätä malleja, jotka voisivat toimia muuallakin.

– Esimerkiksi käy varustekierrätys, joka alentaa harrastamisen kustannuksia ja kokeilijoiden kynnystä tutustua lajiin. Millä tavoin seura saa tavaran kiertämään tehokkaasti ja mitä asioita siinä on huomioitava? Parhaat toimintamallit ovat seuratoiminnassa testattuja ja hioutuneita, toteaa erityisasiantuntija Karoliina Ketola Olympiakomiteasta.

Vaikka ympäristövastuullisuuden huomioiminen on kouluissa ja työpaikoilla jo arkipäivää, seuroissa asiasta ei välttämättä ole paljoa puhuttu.

– Seuran arki täyttyy käytännön asioiden pyörittämisestä. Vaikka monessa seurassa haluttaisiin toimia myös ympäristön kannalta fiksusti, arjen toimintatapojen vaikutusta ja niihin sisältyviä mahdollisuuksia ei välttämättä tunnisteta, arvioi Ketola.

Olympiakomitea ja Sitra haluavat tukea ja helpottaa seuroja tässä muutoksessa ja kokoavat toimintamalleja seuran ympäristövastuullisempaan arkeen. Kyselyllä kerätään vinkkejä syksyn aikana rakennettavaan ympäristövastuullisen seuran työkalupakkiin, joka suunnataan kaikille seuroille sovellettavaksi. Tavoitteena on saada kokoon helppojakin ideoita ja vinkkejä, joilla omaa toimintaa voi kehittää fiksuun suuntaan ympäristönäkökulmat huomioiden.

– Fiksut toimintatavat kannattavat muutenkin kuin ympäristön vuoksi – toimivat kuljetusringit lisäävät yhteisöllisyyttä ja säästävät perheiden aikaa. Treenimatkan taittaminen auton sijaan fillarilla lisää tarpeellista omaehtoista liikuntaa, kuvaa Ketola.

Fiksuus kannattaa

– Fiksujen toimintamallien avulla tapahtuva ympäristön huomioiminen on seuroille ennen kaikkea mahdollisuus. Ympäristöä, rahaa ja aikaa säästäviä toimintatapoja arvostetaan ja siitä on ilo kertoa myös sidosryhmille, Ketola huomauttaa. Vaikka kaikkea ei olisi vielä ehditty tehdä ja ajatella, niin olemassa olevasta toiminnasta kannattaa myös kertoa. Kukapa seura ei haluaisi olla fiksu?, Ketola heittää hymyillen.

FIKSU SEURA -PALKINTO
Kerro fiksuista toiminnoista ja tienaa tonni tai pari!

Onko teillä hyvä malli varustekierrätykseen, kyyteihin tai miten olette saaneet harrastajat liikkumaan itse treeneihin?
Tai onko teillä jokin muu seuran arkeen liittyvä ympäristöä huomioiva toimintatapa?
Fiksu seura -haulla pyydetään kertomaan lyhyesti, miten seura toimi aiemmin ja miten muutos fiksumpaan suuntaan saatiin toteutettua. Toimintamalli voi liittyä liikkumiseen, varusteisiin, kulutukseen, ruokailuun, valmennukseen, jätteisiin – tai mihin vain! Kyseessä voi olla iso tai pieni uudistus, tärkeintä on fiksuus ja toimivuus.
Jos idea fiksusta toimintatavasta on vasta syntynyt, käynnistäkää kokeilu ja ilmoittautukaa mukaan!

Kerro ja jaa omat kokemuksenne myös muiden avuksi: laitetaan ideat jakoon, toteutetaan pieniä askelia ja rakennetaan yhdessä maailman ympäristövastuullisin seurakentällinen!

Paras toimintatapa palkitaan 2 000 euron palkinnolla ja kaikkien kriteerit täyttävien ehdotusten välillä arvotaan 1 000 euron kannustuspalkinto.

Osallistu kyselyyn 16.9.2018 mennessä:

Jos olette Tähtiseura, osallistu täältä.

Jos seuranne on muu kuin Tähtiseura, vastaa kyselyyn tästä.

Lisätiedot: Anna Iso-Ahola, vastaava tuottaja, viestintä / Olympiakomitea: anna.iso-ahola(a)olympikomitea.fi, puh. 0400 269 294

Tutustu lisää Fiksun seuran työkalupakki -hankkeeseen täältä.

#olympiakomitea #sitra #fiksuseura #työkalupakki

 

Same-Sex -latinalaistanssien MM-hopea Suomeen

JULKAISTU: 16.8.2018, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

Same-Sex -kilpatanssin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin viime viikolla monilajisen Gay Games 2018 -tapahtuman yhteydessä Pariisissa. Same-Sex -kilpatanssissa on myös arvokilpailuissa mukana eri taitotasot aloittelijoiden D-luokasta lajin kärkeä edustavaan A-luokkaan. Lisäksi kilpailijat jaetaan naisten ja miesten kategorioihin. Suomesta kilpailuun osallistui kolme paria, joista Vilma Heczko ja Jutta Lahtinen saavuttivat hienosti pronssia latinalaistassien D-luokassa ja olivat viidensiä D-luokan vakioissa. Krista Hannonen ja Eevi Lappalainen tanssivat upeasti latinalaistanssien C-luokan voittoon, 10-tanssin finaaliin ja vakiotanssien C-luokan viidensiksi.

Kansainvälisessä kärjessä jo useamman vuoden kilpaillut, Vantaan Kilpatanssijoita edustava, latinalaistanssipari Santra Rinne ja Piia Korpi tavoittelivat maailmanmestaruutta, mutta joutuivat tyytymään MM-hopeaan, jääden vain yhden sijalukupisteen päähän voitosta. ”Kilpailu oli kova ja mukana oli useita todella hyviä pareja. Kierrokset ennen finaalia olivat meille unelmatanssia – vapautunutta ja nautinnollista. Valitettavasti emme saaneet parasta suoritusta toteutettua enää finaalissa, emmekä voi olla tyytyväisiä tanssilliseen, emmekä tulokselliseen suoriutumiseemme siinä. Voitimme hallitsevat Euroopan mestarit, mutta uusi pariyhdistelmä Hollannista ja Venäjältä pääsi edellemme. Arvostamme luonnollisesti myös MM-hopeaa, joka on hieno saavutus, ja haluamme kiittää valmentajaamme Jarmo ”Pate” Nuutista sekä koko tiimiämme. Tavoitteemme on edelleen mestaruus, jonka saavuttamiseksi jatkamme työskentelyä.” Rinne ja Korpi kertovat.

Pari kohtaa MM-kilpailuiden voittajansa seuraavan kerran 30.12. Vantaalla järjestettävissä avoimissa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Vantaan Kilpatanssijat ry:n, yhteistyössä Sateenkaaritanssijat ry:n kanssa, järjestämässä Nordic Open -kilpailussa tanssitaan Same-Sex -kategorioiden lisäksi ns. Mixed -luokassa, jossa parin muodostavat nainen ja mies. Lisätietoa Nordic Open -kilpailusta löytyy: https://nordicopenhelsinki.com/

Pariisin MM-kilpailujen tulokset löytyvät: http://essda.eu/results-2018/

STUL haastaa kaikki tanssijat mukaan #Menkkahaasteeseen

JULKAISTU: 15.8.2018, KATEGORIAT: Kampanja

Suomen Tanssiurheiluliitto haastaa kaikki jäsenseurat osallistumaan #Menkkahaaste -kampanjaan! Kolme menestyneimmin tabua murtanutta ryhmää tai seuraa palkitaan alkuperäisen järjestäjän toimesta 1000€:n palkinnolla. Otetaan yhdessä osaa kampanjan loppukiriin ja murretaan tabuja paremman treeniympäristön puolesta!

Yhä enemmän ammattilais- ja harrastajaliikkumisen piirissä puhutaan ureilijoiden kokonaisvaltaisesta huomioimisesta. Treenaamiseen liittyvä fysiikka helposti kuitenkin ohittaa arjen fysiologiasta keskustelemisen treenipuheessa. Kuukautista puhutaan yhä liian vähän ääneen treeniympyröissä, saleissa ja pukkareissakin, ja tätä tabua murtamaan on esitelty Menkkahaaste! Menkkahaasteen tavoitteena on, että valmentajat ja urheilijat pystyisivät puhumaan kuukautisista samaan tapaan kuin muistakin harjoitteluun ja kilpailuihin vaikuttavista asioista, kuten vammoista tai päänsärystä.

Suomen Tanssiurheiluliitto kannustaa kaikkia jäsenseurojaan sekä muita tanssiryhmiä hyppäämään mukaan Menkkahaasteen loppukiriin – kampanja-aikaa on jäljellä syyskuun (2018) loppuun saakka. Mahdollisuudet voittaa ovat silti kaikkien ulottuvilla, nimittäin osallistuneita ryhmiä on Menkkahaasteen verkkosivujen mukaan tällä hetkellä (14.8.18) vain 22! Osallistuminen käy helposti verkkolomakkeen kautta ja tabujen murtamisen aloittamiseen löytyy verkkosivuilta kompakteja ja informatiivisia materiaaleja. Sieltä löydät kuukautisten pikaoppaan sekä ainutlaatuisen ”Treenivinkkejä kuukautiskierron hyödyntämiseen treenaamisessa” -videopakettin. Lisäksi sivulla on ladattavissa faktaa ja pieniä tehtäviä sisältävä materiaali, joka on tarkoitettu valmentajille käytäväksi läpi yhessä urheilijoiden kanssa.

Toimi näin:

 1. Ilmoita joukkueesi mukaan
 2. Lataa kampanjan materiaalit helpottamaan starttia
 3. Avaa keskustelu treeniksellä ja kerro siitä muille! #menkkahaaste

Näin olet mukana tavoittelemassa 1000€:n palkintoa ja tekemässä treeniympäristöstä mukavampaa!

Huomaa, että ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, miten aiotte edistää menkkatabun murtamista ja miten kuukautiset aiotaan ottaa ryhmässänne, seurassanne tai treeniporukassanne puheeksi. Ensimmäiselle 100 ilmottautuneelle porukalle luvataan verkkosivuilla tuotepaketti, joka auttaa pääsemään alkuun. (Eli vielä seuraaville 78:lle osallistuvalle taholle luvassa starttipaketti!)

Kaikista osallistuneista raati valitsee kymmenen voittajaehdokasta, joista onnetar valitsee kolme voittajaa. STUL:n vinkkinä mainittakoon, että tehokkaimmat tabunmurtajat vaikuttaisivat olevan myös niitä, jotka ahkerimmin kertovat somessa toiminnastaan kampanjan puitteissa. Omasta toiminnasta kertomista helpottamaan voit ladata sivuilta kuvakehyksiä ja tärkeää on muistaa merkkailla mukaan #menkkahaaste!


Kampanjan tarjoamista materiaaleista saa hyvät alkuvauhdit!
Kannusteeksi Suomen Tanssiurheiluliitto tarjoaa kuitenkin vielä oman lisätukensa:

Asettakaa treenisalille kysymysboksi (mikä tahansa suljettava purkki tai laatikko, johon paperi sujahtaa helposti, ajaa asian) ja lataa liitteistä laatikkoon etiketti sekä pikainen kysymyslomake nimettömien vastausten jättämiseen.

Vastataan yhdessä ihan oikeisiin tanssijoiden kysymyksiin ja kootaan mimmien, ja tietenkin myös poikien ja miesten sekä valmentajien tai vaikka vanhempien, ajatuksia ja toiveita, joiden avulla voimme helpottaa kuukautisista puhumista. Lähettäkää kootusti kuvat jätetyistä lomakkeista syyskuun puoliväliin mennessä osoitteeseen tiedotus [at] tanssiurheilu.fi ja koostetaan näistä vinkit kaikille! Lomakkeiden antia voidaan purkaa salilla tai ryhmässä myös muulla hyväksi katsotulla tavalla ja kuviahan ahkerasta osallistumisesta kannattaa jakaa myös muiden nähtäväksi! Lisää mukaan myös tunniste #DanceSportFin ja kaikki #STULok18-merkityt kuvat Suomen Tanssiurheiluliitto jakaa kanvillaan.

Kaikki jäsenseurat saavat haasteen ja yllä esitellyt lisämateriaalit sähköpostitse, seuratiedotteena. Lisäksi minkä tahansa tanssiryhmän, joka haluaa osallistua on mahdollista osallistua näillä lisäeväillä, lataamalla materiaalit tekstin liitteistä. Kysymyksiin tätä osuutta koskien vastataan osoitteesta tiedotus[at]tanssiurheilu.fi


Jotta sitten tiedämme osallistumisestanne ja järjestävä #Menkkahaaste -taho näkee panoksenne, muista kertoa volyymistanne somessa tunnisteella #menkkahaaste! (Huom! Tämä on myös voittoedellytys ja äänestysperuste kampanjan ehdoissa). Lisää logo myös omille sivullenne ja ota haaste vastaan!

Kampanjan verkkosivut löydät täältä.

Menkkahaaste-kampanjan järjestää Oy Essit Finland Ab. Toteutuksesta Suomessa vastaa Kaiku Helsinki.

 

Tästä voit ladata ja tulostaa STUL:n ehdottamat materiaalit:

EtikettiKyselyboksiin

MenkkahaasteKysely

MenkkahaasteSaatekirje

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseuroissa

JULKAISTU: 14.8.2018, KATEGORIAT: Yleinen

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät.

Uusia Tähtiseuroja on nyt 500 ja ne toimivat 40 eri lajissa.  Tähtiseurat jakautuvat osa-alueittain seuraavasti lapset ja nuoret 488, aikuiset 52 seuraa ja huippu-urheilu 16 seuraa.  Ohessa kuvagalleriaa kevään aikana jaetuista Tähtiseuramerkkien jakotilaisuuksista.

Mitä hyötyä Tähtiseuraohjelmasta on seuralle?

 • Yhteinen vahva brändi tuo esille seuran laadukkaan toiminnan
 • Seura saa tukea seuran kehittämiseen, joka mahdollistaa entistä parempaa seuratoimintaa
  • Sähköinen kehittämistyökalu seurojen käyttöön, tietoa, viestintää, hyviä malleja, koulutusta
 • Seuratoiminnan eri osa-alueiden tarkastelu yhtenä kokonaisuutena helpottaa seuran kehittämistyötä
 • Helpottaa yhteistyötä ja verkostoitumista
  • seurojen välillä sekä lajiliittojen että aluejärjestöjen kanssa
 • Mahdollisuus tuoda seuran upeita toimintoja laajemmin näkyväksi ja parantaa seuran imagoa
  • harrastajille, vanhemmille, yhteistyökumppaneille, kunnille…

Tutustu Tähtiseuraohjelmaan tarkemmin

Lisätietoa linkissä

 

Boogie woogien MM-kilpailut

German Open -kilpailun yhteydessä, Saksan Stuttgartissa järjestetyssä boogie woogien MM-kilpailuiissa Juho Päivinen ja Mari Munne tanssivat itsensä finaaliin loppusijoituksen ollessa komea neljäs. Toinen suomalaispari Masi Sauren ja Anna Tyutyunyuk saavuttivat tanssillaan kuudennen sijan ja Samuli KallialaPinja Sarviluoma tulivat kilvassa neljänsiksitoista. Voiton sarjassa vei Ranskan pari Thomas AudonSophie Allaf.

”Kilpailupäivä alkoi vahvasti, mutta jännitys meinasi viedä neljännes- ja semifinaalissa mennessään, eivätkä kierrokset enää yltäneet toivotulle tasolle. Finaaliin kuudennelta sijalta pystyi lähtemään rennolla mielellä ja finaalissa tanssimme ylsi omalle huipputasollemme, mikä näkyi myös tuloksissa. Sekä hidas että nopea menivät finaalissa nappiin!” Kertovat Päivinen ja Munne.

”German open championship on vuoden kohokohta varmasti kaikille boogie woogien tanssijoille; puitteet ovat upeat ja tunnelma hallissa on käsittämättömän hieno, missään muualla ei vastaavaa kannustusta saa! Olimme erittäin tyytyväisiä tunnerikkaan päivän tulokseen. Kilpailu oli ehdottomasti kovatasoisin koskaan käyty ja jatkopaikoista taistelu oli varmasti sekä yleisölle että kilpailijoille ainutlaatuinen kokemus!”

Seuraavaksi Päivinen ja Munne nähdään World Cupissa, Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 25.8., mistä kisakausi jatkuu kotimaan Gp-kilpailuilla ja world cupeilla.

Tulokset Stuttgartista löydät kokonaisuudessaan täältä,

WDSF Open, Stuttgart 7. – 9.8. – Suomella hieno suoritus nuorten latinalaistansseissa!

JULKAISTU: 10.8.2018, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Saksan Stuttgartissa 7. – 9.8. käydyissä WDSF Open -kilpailuissa Suomea nuorisoluokassa edustanut pari Dmitri BorovskiAlisa Alexandrova tanssivat eilen nuorten latinalaistansseissa upeasti sijalle 18! Hyväksytysti kilpailuun osallistuneita pareja oli mukana huikeat 174 kyseisessä sarjassa. Voiton veivät Moldovaan Vladislav Untu ja Polina. Hopeasijalle pääsi Saksan Beca Alin-Andrei – Michelle Nazarenus, ja kolmansiksi tulivat Danila Mazur ja Anastasia Polonskaya Venäjältä.

Tuloksia pääset tarkastelemaan täältä.

Vuoden 2019 rock ‘n’ swing -tanssien SM- ja GP-kilpailut

JULKAISTU: 9.8.2018, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Rock'n'swing -tanssit

Vuoden 2019 rock ‘n’ swing -tanssien SM- ja GP-kilpailut on haettavissa tämän hakulomakkeen kautta 24.8.2018 asti. Hakuajan päätyttyä RS-jaos jakaa vuoden 2019 GP-kilpailut anomusten perusteella. Kilpailujärjestäjien valinnassa huomioidaan aikaisemmin myönnetyt kilpailut sekä hakijan resurssit järjestää laadukas kilpailutapahtuma. Varsinaisen hakuajan jälkeen vapaita kilpailuanomuksia käsitellään aikajärjestyksessä. RS-jaos voi hyväksyä tai hylätä perustellusti anomuksen.

 

Latino Show koreografiaworkshop sunnuntaina 26.8. klo 13-16 Helsingissä!

JULKAISTU: 8.8.2018, KATEGORIAT: Yleinen

Latino Show koreografiaworkshop sunnuntaina 26.8. klo 13-16 Helsingissä!

FDO:n Latino Show -jaosto järjestää paljon toivotun lajin koreografiaworkshopin Balanssi Studioilla sopivasti samana viikonloppuna Tanssi Vieköön -festivaalin kanssa!

Tämä workshop on tarkoitettu kenelle tahansa lajin kilpailuihin koreografian tekemistä kiinnostuneelle – erityisesti niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tämän tyyppisestä työskentelystä. Soveltuu myös kokeneemmille koreografeille avaamaan ehkä uudenlaista lähtökohtaa työskentelyprosessille! Kohderyhmänä on erityisesti tanssiurheiluseurojen valmentajat, niin amatöörit kuin ammattilaiset ja tanssikoulujen ja – yhteisöjen tanssinopettajat.

Workshop jakaantuu kahteen osaan: Luennon omaiseen alkuosioon, jossa käydään läpi lajiesittely ja kilpailusäännöt sekä koreografian laadinnan perusteita.  Käytännön osiossa tutustutaan tilankäyttöön sekä joihinkin selkeisiin ja helppoihin tapoihin käyttää erilaisia kuvioita ja muotoja koreografiassa. Lisäksi tutustutaan showelementtien käyttöön
Latino Show koreografiassa, tehdään helppoja parinosto -harjoitteita ja annetaan vinkkejä eri tasojen käyttöön.

Latino Show on kilpailulajina kovassa nousussa ja mielenkiinto myös kansainvälisiin lajin kilpailun tuntuu kasvavan koko ajan. Tämän workshopin myötä halutaan madaltaa kynnystä kilpailutoimintaan osallistumiselle erityisesti tanssiurheiluseuroissa ja tanssiurheiluun keskittyneissä tanssikouluissa ja -klubeissa, joiden harrastajakunnalle laji tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia ja nimenomaan mahdollisuuden harrastaa tavoitteellisesti ja kilpailuihin tähdäten – myös ilman omaa tanssiparia.

Workshopin vetäjinä toimivat Merja Satulehto ja Marjukka Koivuniemi. Molemmat ovat vahvan tanssiurheilutaustan omaavia ammattilaisia ja pitkän linjan tanssin moniosaajia. Molemmilla on vankka kokemus Performing Arts – lajien (show, jazz, nykytanssi) ja latino show:n parissa niin tanssijoina, tanssiopettajina, koreografeina ja tanssituomareina.

FDO:n jäsenet: Sitovat ilmoittautumiset Latino Show koreografiaworkshopiin 12.8. mennessä: www.fdo.fi/kurssit
Hinta: 38,- / jäsenet ja 50,- / ei-jäsenet

Ei FDO:n jäsenten laskutustiedot kerätään paikan päällä. Heidän sitovat ilmoittautumiset 12.8. mennessä toimisto(at)fdo.fi, jotta

varmistamme kurssin toteutumisen.

Lämpimästi tervetuloa!

Henkilön FDO - Finnish Dance Organization ry kuva.