Arkistot

Alaikäisten kilpailuilmoittautuminen toimii / Vantaan GP:n ilmoittautumisaikaa jatketaan

JULKAISTU: 23.8.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

Alaikäisten kilpailijoiden ilmoittautuminen onnistuu nyt Dancecoren kautta. Ennen ilmoittautumista kilpailijan tiedot on oltava rekisteröitynä Dancecoressa.  Lisätietoja alaikäisen kilpailijan rekisteröitymiseen löytyy täältä:

https://www.dancesport.fi/toiminta/kilpailutoiminta/dancecore-ohjeet/

Huollettavan lisääminen käyttäjälle ohje pdf 

Koskien vanhempien linkkiä alaikäisiin lapsiin, tällä hetkellä on mahdollista vain yksi alaikäinen/huoltaja.

Mutta ilmoittutumiset näkyvät nyt kuitenkin parin molempien osapuolten huoltajilla.

Ongelmatapauksissa ota yhteys dancecore@dancesport.fi (vastaamme ma-pe klo 9-15)

Vantaan GP-kilpailun ilmoittautumisaikaa jatketaan torstaihin 29.8. saakka.

Harju-Pyykkönen ensimmäistä kertaa mukana Aasian World Cup -kilpailussa

JULKAISTU: 24.9.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Paratanssiurheilu, Tulostiedotteet

Kouvolan Terpsikerhoa edustava maajoukkuepari Tuuli Harju-Timo Pyykkönen hakivat pyörätuolitanssin maailman cupin pisteitä tavallista kauempaa viime viikonloppuna. Pari matkusti ensimmäistä kertaa kilpailemaan Aasiaan, Beigangiin Taiwaniin. Aasian kilpailussa saa pisteiden lisäksi hieman etukäteistietoa kilpakumppaneista tulevia MM-kilpailuja ajatellen, sillä Aasiasta löytyvät monet maailman tämänhetkiset huippuparit.                                    

– Tiedettiin kyllä, että hyvin pitää tanssia, jos mielii pärjätä, Tuuli Harju toteaa.
– Taiwaniin tehty kilpailumatka oli kovin erilainen tuttuihin Euroopan kisareissuihin verrattuna, Timo Pyykkönen kertoo.  Näin pitkä matka vaatii paljon järjestelyjä, mutta onneksi uskallettiin lähteä matkaan. Kisat menivät odotusten mukaisesti, vaikka ihan ei ollutkaan tiedossa, mitä tuleman pitää. Kulttuuri ja olosuhteet olivat ihan uusia kokemuksia. 

Vakiotansseissa pari tanssi vakuuttavasti hopealle Korean parin jälkeen ja Freestylessä lopulta pronssia sähläysten jälkeen.                

– Freestylessä tanssitila oli todella kapea ja lattia oli lisäksi kalteva, joten siitä alkoi sählääminen. Kun musiikkikin alkoi soida ennen kuin oltiin valmiina, oli siinä sählinkiä kerrakseen. Olisi ollut kyllä kiva harjoitella kerran etukäteen, mutta nyt siihen ei saatu tilaisuutta, Pyykkönen harmittelee.

Latinalaistansseissa pari tanssi finaalissa sijalle 5.

– Kilpailu tuntui olevan merkittävä tapahtuma Taiwanissa. Oli karnevaalia ja paraateja sekä ilotulitteita läpi yön. Myös Taiwanin presidentti osallistui kilpailujen avajaistapahtumaan.

Harju-Pyykkösellä on edessä vielä lokakuun alun Puolan maailmancupin osakilpailu ennen MM-kilpailuja Saksassa marraskuussa. Puolaan ovat ennakkotietojen perusteella tulossa myös kovat Ukrainan ja ValkoVenäjän parit, jotka käyvät kilpailuissa harvakseltaan. Maailman para dance ranking näyttää kehittyvän suotuisasti Kouvolan Terpsikerhon ja Suomen Pyörätuolitanssiliiton combi 1 -luokan ykkösparin kohdalla aivan listan kärkeen.

Teksti: Merja Naroma

Uusi henkilö liiton toimistossa

JULKAISTU: 23.9.2019, KATEGORIAT: Yleinen

Liiton toimiston tehtävät tullaan päivittämään pian nettisivulle ”tietoa liitosta -> hallinto ja toimihenkilöt -> toimisto”.

Hei,

Olen aloittanut Suomen Tanssiurheiluliitto Ry:n uutena talous- ja hallintosihteerinä. Tehtävä on näillä näkymin määräaikainen vuoden 2019 loppuun.

Olen toiminut ennen tätä tehtävää monenlaisissa toimistotöissä, esim. elektroniikkateollisuudessa materiaalihallinnon parissa, teollisuudessa vientisihteerinä, kaupan alalla myyntisihteerinä sekä maanrakennusalalla toimistosihteerinä, jolloin hoidin myös palkkahallintoa. Asiakaspalvelukokemusta on kertynyt esimerkiksi apteekista sekä kirjastosta.

Vuoden 2019 alkupuolen olin taloushallinnon harjoittelijana Suomen Lentopalloliitto Ry:ssä ja kesäkuussa valmistuin merkonomiksi. Sporttitalo tuli tutuksi ja erittäin mieluisaksi työympäristöksi.

Urheilun ja liikunnan tukeminen sopii arvomaailmaani täydellisesti. Olen harrastanut nuorempana balettia ja itämaista tanssia ja tällä hetkellä harrastan fitnessurheilua. Liikunta ja tanssin ilo on minulle tärkeä energian lähde.

Odotan innolla päästä käsiksi uusiin tehtäviini. Saan nähdä aitiopaikalta mitä kaikkea tanssiurheilun maailma pitää sisällään ja pääsen itsekin kehittymään tehtävien mukana!

Parhain terveisin,

Aija Nyberg

Talous- ja hallintosihteeri

Suomen Tanssiurheiluliitto ry

aija.nyberg(at)dancesport.fi

050-3817543

Suomalaispari sijalle 20 nuorison 10-tanssin EM-kilpailussa Slovakiassa

JULKAISTU: 22.9.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Eetu Lämsä – Emilia Prykäri, Bratislava 21.9.2019 (kuva WDSF:n luvalla © Helmut Roland)

Oululaiset, omaa ikäsarjaansa kansallisesti hallitsevat suomenmestarit Eetu Lämsä – Emilia Prykäri osallistuivat myöhään lauantai-iltana päättyneeseen nuorisoikäsarjan 10-tanssin euroopanmestaruuskilpailuun Bratislavassa, Slovakiassa.

Viimeistä vuottaan nuorisossa kilpaileva pari pääsi toiselle kierrokselle ja saavutti lopputuloksissa sijan 20. Parilla on seuraavaksi edessään 10-tanssin suomenmestaruuskilpailut, jotka käydään Espoossa lauantaina 5.10.

Euroopanmestaruuden uusivat hallitsevat euroopan- ja maailmanmestarit, ja myös viimeistä vuottaan nuorisoikäsarjassa kilpailevat Vladislav Untu – Polina Baryshnikova Moldovasta. Venäjän pari Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk sai hopeaa ja Tsekin pari Jakub Bruck – Marina Makarenko pronssia. Kilpailussa oli mukana 32 paria.

Uusi organisaation kehittämistyöryhmä

JULKAISTU: 16.9.2019, KATEGORIAT: Yleinen

Liittohallitus on kokouksessaan 14.9.2019 päättänyt organisaation kehittämistyöryhmän perustamisesta. 

Työryhmään kutsutaan edustaja/edustajia kaikista lajeista. Työryhmän tehtäväksi on annettu kuvantaa uudenlaisen monilajisen katto-organisaation malli, jossa liittohallituksen roolia ohjataan kohti talous- ja strategiasuunnittelua ja lajiosastoille annetaan yhä itsenäisempi rooli oman toiminnan kehittämisestä. Katto-organisaatioajatteluun liittyy myös organisaation läpikulkevat yhteiset jaokset tai valiokunnat, sekä niille jaettavat tehtävät. Suunnitteluvaiheen jälkeen liittohallitus jatkojalostaa esitystä vuosikokoukselle päätettäväksi. Toiminta-aikaa on vuosi 2020.

Ryhmä kutsutaan koolle syyskauden 2019 aikana. Koollekutsujana toimii liiton puheenjohtaja. Mikäli tunnet mielenkiintoa työryhmätyöskentelyä kohtaan, ilmianna itsesi sähköpostilla liusvaaraleena@gmail.com

Kehittämisterveisin,

Leena Liusvaara

puheenjohtaja. STUL ry

Liittohallituksen päätöksiä 14.9.

JULKAISTU: 16.9.2019, KATEGORIAT: Yleinen

Liittohallituksen kokouksessa 14.9.2019 päätettiin muun muassa seuraavista asioista:

– HUV:n ja KOU:n yhteistyötä edistettiin maajoukkueleirin ja koulutuksen yhdistämisellä. Lisätietoja Pasi Lindiltä ja Harri Antikaiselta.

– VL tuomaripolku hyväksyttiin  sääntökokoukselle esitettäväksi.

– Vahvistettiin tuomarivalintatyöryhmän toimintatapa VL tuomaripaneelien hyväksyttämiseksi VAL:ssa.

– Hyväksyttiin  SM-kilpailujen osallistumisoikeutta  koskeva sääntömuutosesitys  edelleen esitettäväksi sääntökokoukselle.

– Hyväksyttiin arvokilpailut  kalenteroitaviksi vuoden 2021 osalta. Lisätietoja kalenterin julkaisemisen jälkeen Marko Tolvaselta.

– Valittiin lajipäälliköt Santtu Otsamo (VL) ja Pirjo Koivula (RS) tehtäviinsä. Kummallekin pesti on jatkoa edelliseen.

– Hyväksyttiin toimintatapaohjeita seurojen käyttöön. Ohjekirjasto tulee liiton sivulle -> ”Hyödyllisiä materiaaleja” Lisätietoja seurakehittäjä Katriina Lahdelta.

Erinomaista syyskauden alkua kaikille,

Leena Liusvaara

puheenjohtaja, STUL ry

 

 

Harju-Pyykköselle mitalivärisuora Pietarin World Cup -kilpailusta

JULKAISTU: 9.9.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Paratanssiurheilu
Tuuli Harju-Timo Pyykkönen Pietari 8.9.2019

Kouvolalainen pyörätuolitanssipari Tuuli Harju-Timo Pyykkönen toivat tuliaisina Pietarissa 6.-8.9.2019 järjestetystä Para Dance Sport World Cup – Continents Cup -kilpailusta mitalivärisuoran.

Perjantain latinalaistanssikilpailussa pari ylsi hienosti pronssille vahvojen venäläisparien joukossa.

Lauantaina tanssittiin Freestyle -kilpailu, jonka Harju-Pyykkönen voittivat.
– Freestylessa ei voi koskaan tietää etukäteen, miten oma suoritus puree tuomareihin. Oli kyllä jännittävä tunne, kun palkintojenjaossa omaa nimeä ei vaan kuulu ja sitten tulee se ykkössija, Pyykkönen kommentoi tanssin jälkeen.  

Sunnuntaina oli vuorossa parin etukäteen ajatellen vahvin laji eli vakiotanssikilpailu. Kilpailussa oli mukana myös vahva Korean pari, jota Harju-Pyykkönen eivät ole aikaisemmin voittaneet. Ja kulta meni tälläkin kertaa Koreaan Harju-Pyykkösen napatessa hienosti hopeaa.
– Mitalit jokaisessa lajissa, niin pitää olla tyytyväinen tämänhetkiseen tanssikuntoon, pari kommentoi. – Mutta eihän tässä lepäilemään jäädä, vaan nyt harjoitellaan tiukasti, jotta saadaan hiottua vielä tarkemmaksi ajoitukset ja tanssiasennot sekä aksentit kohdilleen seuraaviin koitoksiin.

Venäjän osakilpailu on pyörätuolitanssijoiden keskuudessa arvostettu ja korkeatasoinen kilpailu, johon osallistutaan myös Aasian maista, joista tulevat myös useat arvokisamitalistit tällä hetkellä.
– Venäjällä on tanssiurheilussa vahva edustus huipputasolla, niin myös pyörätuolitanssissa. Tämä kilpailu antoi meille osviittaa, missä mennään ennen joulukuun MM-kilpailuja Saksassa, Harju kertoi. 

Parin ohjelmassa on vielä ennen päätähtäintä kilpailumatkat Puolaan ja ensi kertaa myös Aasiaan.
– Taipein kisassa syyskuun lopulla jaetaan meille erittäin tärkeitä maailman ranking -pisteitä, joten kaukaa ne on lähdettävä hakemaan, jotta noustaan taas ranking-listalla kärkisijoille. Korkealla ranking-sijoituksella on tärkeä merkitys myös yhteistyökumppaneille ja sitä kautta merkitsee meille parempia mahdollisuuksia menestyä, etenkin kun EM- ja MM-kilpailut kisataan vuorovuosin, Harju kertoo.
– Ja onhan hyvä rankingsijoitus pieni pelote myös kanssakilpailijoille, Pyykkönen lisää.

Teksti Merja Naroma
Kuva Tuuli Harju