Arkistot

Hyvät käytännöt jakoon

JULKAISTU: 28.4.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Seura- ja ohjaustoiminnan ei tarvitse pysähtyä, vaikka salit ovat kiinni ja fyysistä kontaktointia tulee välttää. Useat jäsenseuramme ovat jo aktivoineet jäsenistöään erilaisilla hienoilla onlineharjoitteilla, -kampanjoilla ja -treeneillä, ja lisää hyviä ideoita tulee ilmi joka päivä!

Keräämme nyt hyvät ideat jakoon kaikille jäsenillemme. Jos teillä on toteutuksessa jokin hyvä keino pitää jäsenet liikkeellä ja haluatte jakaa sen läpi Suomen, laittakaa lyhyt, parin rivin kuvaus toiminnasta (mahdollisine somelinkkeineen) liiton toimistolle (toimisto@tanssiurheilu.fi), niin jaamme ideat verkkosivullamme.

Jatketaan yhdessä tanssin ilon ja positiivisuuden jakamista kaikille, poikkeusoloista huolimatta!

**

Swing Team, Tampere

Junnuryhmiä kontaktoitu WA kautta, valmentajat lähettäneet sitä kautta videoita koti reeneihin, mitä voi tehdä joko vanhemman kanssa tai yksin. Ryhmässä yrittetty pitää yhteyttä yllä ja pyydetty nuoria lähettämään omia videoita.

FB ryhmässä pidetty yhteyttä yllä esim. esttämällä harrastajille haasteita laittaa pikku video pätkä tanssista, jokusia rohkeita lähtenytkin mukaan.

Olemme myös aktiivisesti jakaneet ryhmässä liiton jakamia videoita sekä hauskoja esim. peilin kanssa yksin tehtäviä harjoitteita.

Jäsenet listalle lähetetty viestejä tasaisin välein ettei unohdu tämä ihana harrastus ja kokohettu ihmisten mieliä tulevaisuuteen katsoen.

**

TanssiDans, Kirkkonummi:

Kevään valmennussuunnitelma toteutetaan etävalmennuksena lastentanssista aina maajoukkuepareihin sekä harrastajatanssijoihin asti. Näin tavoitteet toteutuvat vaikkakin uudella tavalla ja jäsenistölle saadaan positiivista mieltä tanssin monista ulottuvuuksista. Näin kaikista pidetään huolta.

Tanssijat saavat mahdollisuuden kehittyä ja valmentajat jatkaa valmentamista ja ohjaamista.

Seuraava pdf-tiedosto avautuu uuteen välilehteen: TanssiDans poikkeustilanteen treenit

**

Lumets, Helsinki

Olemme tehneet omille oppilaillemme Lumetsilta sekä myös muista seuroista ohjeet kotiharjoitteluun. Jaamme ohjeet Whats upin kautta.

Lumets poikkeustilanteen treenit

**

Tanssiseura Rocking Flames

Laji : Rock’n roll

Olemme olleet aikalailla päivittäin yhteydessä meidän valmennettavien kanssa whatsapilla. Rupesimme Lauran kanssa pitään koko seuralle instagramissa livetreenejä 2-3 krt/vko mitä pystyy myös vanhemmatkin tekemään lastensa kanssa (rokkia, lihaskuntoa, peruskuntoa, venyttelyä sekä myös pelkkiä keskusteluja liittyen esim. Ravintoon jne).

Otamme yhteyden Skypellä eri joukkueisiimme niin että kaikki näkee toisensa, siellä pystytään keskusteleen, nauraan ja mitä nyt kaikkee päähän tulee…Sitten kun saamme kaikille lapsille Skype yhteyden niin pystymme tekemään myös ohjelmaa joukkueiden kanssa ilman kontaktia 👍🏼

Satu/skidi rokin ohjaaja Tanja myös aktiivisena lähettää omia babyshark- ym. kotijumppavideoita lapsille ketä hän ohjaa.

Täällä pidetään toimintaa yllä näin ja nyt mennään näin 👍🏼 tämä on kyllä uusi juttu mut päivä kerrallaan ja sopeudutaan asioihin. 😁

**

Boogie Tour

Videointi:
– lähetetään valmentajalla esim Whats App -palvelussa
– pari tanssii kisavedon tai jokin etukäteen sovitus kuvion/pätkän koreografiasta, valmentaja antaa kirjallisen palautteen
-pari tanssii kisavedon tai jokin etukäteen sovitus kuvion/pätkän koreografiasta, valmentaja antaa suullisen palautteen niin että ollaan puhelinyhteydessä ja viedo on molemmilla käytössä
– yksilö tanssii sovitusti jotain tiettyä teknistä asiaa, palaute joko kirjallinen tai suullinen
– valmentaja tanssii videolle, antaa kirjalliste ja /tai suulliset ohjeet jostakin harjoitteesta tai koreografiasta ja tanssijat harjoittelee sitä kotona, tanssija videoi lopputuoksen ja lähettää valmentajalle. Arviointi edellä mainituilla tavoilla

Oheishajoittelu:
– valmentaja laatii oheisharjoitteluohjelman, toteutuksesta kirjallinen/suullinen raportti ja seuranta esim älykellon ja ladattavan app:n avulla
– voi sisältää liikkuvuus, ketteryys, kunto, lihaskunto jne ohjeita

Mentaaliharjoitteet:
– valmentajan laatiman ohjelman mukaisetsi, toteutuksesta kirjallinen/suullinen raportti
Psyykkinen valmennus:
– esim whats app:n tms välityksellä

Alaikäisten kilpailuilmoittautuminen toimii / Vantaan GP:n ilmoittautumisaikaa jatketaan

JULKAISTU: 23.8.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

Alaikäisten kilpailijoiden ilmoittautuminen onnistuu nyt Dancecoren kautta. Ennen ilmoittautumista kilpailijan tiedot on oltava rekisteröitynä Dancecoressa. Lisätietoja alaikäisen kilpailijan rekisteröitymiseen löytyy täältä:

https://www.dancesport.fi/toiminta/kilpailutoiminta/dancecore-ohjeet/

Huollettavan lisääminen käyttäjälle ohje pdf 

Koskien vanhempien linkkiä alaikäisiin lapsiin, tällä hetkellä on mahdollista vain yksi alaikäinen/huoltaja.

Mutta ilmoittutumiset näkyvät nyt kuitenkin parin molempien osapuolten huoltajilla.

Ongelmatapauksissa ota yhteys dancecore@dancesport.fi (vastaamme ma-pe klo 9 – 15)

Vantaan GP-kilpailun ilmoittautumisaikaa jatketaan torstaihin 29.8. saakka.

Liittohallituksen päätöksiä 7.-8.8.2020

JULKAISTU: 10.8.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Liittohallitus kokoontui perinteisille syyskauden avaaville kaksipäiväisille suunnittelupäiville. Päivien aikana käytiin myös normaali päätöskokous, jonka tärkeimmät kohdat alla:

 • Laadittiin ohjeet kilpailu- ja seuratoiminnalle elokuusta alkaen. Ohjeet on julkaistu täällä (kilpailutoiminta) ja täällä (seuratoiminta). Liittohallitus korostaa, että COVID-19 on edelleen keskuudessamme, ja vastuullinen sekä turvallinen toimiminen kaikissa eri tilanteissa on jokaisen yksilön vastuulla.
 • Edelleen voimassaolevan koronatilanteen myötä hallitus päätti seuraavista tukitoimista liiton kaikkien lajien kilpailunjärjestäjille ja kilpailijoille:
  • Syyskaudella 2020 järjestettävistä kilpailuista ei peritä kilpailijamäärään perustuvia kilpailulupamaksuja kilpailuja järjestäviltä seuroilta. Tämä ei kuitenkaan vapauta kilpailunjärjestäjiä ilmoittamasta kilpailijamääriä liittoon vuositilastointia varten, eli kilpailijamäärät ilmoitetaan normaalisti liittoon heti kilpailun jälkeen.
  • GP- ja SM-kilpailuita tänä vuonna järjestäviä seuroja pyydetään toimittamaan liiton toimistoon kilpailujen talousarviot sekä kilpailujen jälkeen tuloslaskelmat (=toteumat) liiton loppuvuonna 2020 käytävää kokonaistaloustarkastelua ja mahdollisesti myönnettäviä tukitoimia varten.
  • Kevätkauden kilpailutoiminnan keskeytymisen myötä aiheuttamaa mahdollista motivaatiopulaa paikkaamaan päätettiin kannustaa kilpailevia pareja siten, että elokuun loppuun mennessä seuroilta tulleiden hakemusten perusteella myönnetään kilpailuyksiköille 10 lisänousupistettä, tai maksimissaan seuraavaan luokkanousuun saakka tarvittava nousupistemäärä. Seurat toimittavat liiton toimistoon kootusti yhden hakemuksen kaikista kilpailuyksiköistään, joille nousupisteitä haetaan. Hakemus edellyttää valmentajan hyväksyntää. Aikaraja on elokuun loppuun mennessä, jonka jälkeen nousupisteet kertyvät jälleen normaalisti.
 • Päätettiin vakio- ja latinalaistanssien syksyn kolmessa GP-kilpailussa järjestää Prechampionship-luokan kokeilu. Ohjeistus hyväksyttiin lisättäväksi GP-kilpailuiden kilpailukutsuille. Lue kokeilusta ja ohjeista täältä.
 • Tarkennettiin vakio- ja latinalaistanssien syksyn kolmen GP-kilpailun seniori 3˗5 -ikäsarjojen kokeilukilpailujen ohjeistusta. Lue kokeilusta ja ohjeista täältä.
 • Vakio- ja latinalaistanssien GP- ja SM-kilpailuihin kutsutuilta kansainvälisiltä tuomareilta edellytetään vahvistus siitä, ettei ole tulossa tai kahden viikon sisään ennen Suomeen saapumista oleskellut maissa, joista tullessa olisi Suomessa noudatettava kahden viikon karanteenisuositusta. Kilpailusäännön kohdan 9.3 mukaisesti Vakio- ja latinalaistanssijaoksella on oikeus käyttää harkintaansa ja myöntää poikkeuslupia mm. lyhyellä varoitusajalla tulleissa peruutuksissa tai force majeure -tilanteissa.
 • Liiton uudeksi jäseneksi hyväksyttiin Team HSDS ry.
 • Päivitettiin Seura työnantajana -ohjeistus liiton materiaalipankkiin seurojen toimintaohjeisiin.
 • Päätettiin lähteä mukaan huippu-urheilun tähtiseuraohjelmaan.

Seuraava kokous 30.8. klo 11:30.

Jäsenyhdistyksiä muistutetaan pelkin etäyhteyksin järjestettävästä kevätkokouksesta, johon edellytetään a) ilmoittautumista keskiviikkoon 12.8.2020 klo 16 mennessä verkkolomakkeella sekä b) valtakirjan toimittamista liiton toimistoon samalla aikataululla.  Kokouskutsu ja ilmoittautumisohjeet täältä.

PreChampionship-kokeilu syksyn kolmeen vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailuun

JULKAISTU: 10.8.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Prechamp vakiot ja Prechamp lattarit syksyn kolmessa vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailuissa kokeiluna.

Prechampionship-luokkaan saavat osallistua yleisen luokan E-C-luokan parit sekä nuoriso- ja senioriluokkien E-C-luokan parit. Pari voi osallistua vain toiseen tai molempiin lajeihin (vakiot/lattarit).  Prechampionship-kisan pari ei saa osallistua varsinaiseen GP-luokkaan.

Kilpailuissa tanssitaan kaikki viisi tanssia, ja sallittuja ovat E-C-luokkien koreografiat. Halutessaan esim. D-luokkalainen voi tanssia myös C-luokan kuvioilla. Puvuissa kuitenkin noudatetaan vähintään D-luokan sääntöjä, eli E-luokan parillakin tulee olla ns. kilpatanssiasu.

Kokeilu tarjoaa alaluokan pareille mahdollisuuden tutustua isojen kisojen tunnelmaan ja haasteisiin ja tuottaa lisäksi luokkanousupisteitä. Luokkanousupisteet määräytyvät normaalisti: piste jokaiselta tanssitulta karsintakierrokselta sekä finaalista voittajalle 7 pistettä, toiseksi tulleelle 5 pistettä, kolmannelle 4 pistettä jne.

Kokeiluluokan ikä- ja taitotasoskaala on laaja. Kilpailijoiden tuleekin ymmärtää, että tässä luokassa haetaan kokemusta ja haasteita, ei mestaruuksia.  Yhdistämällä eri luokkien pareja samaan kilpailuun saadaan kaikkia pareja palveleva etu: haastava ja monivaiheinen kilpailu.

Lyhyesti:

Osallistumisoikeus:  nuorisoluokan, yleisen luokan ja senioriluokan E-, D- ja C-luokan parit

Säännöt:  C-luokan tanssit ja kuviot sallittuja (mutta voi tanssia E-luokan kuvioillakin)

Puvut: Vähintään D-luokan puvut

Nousupisteet: Lasketaan normaalisti omia taitoluokkia huomioimatta.  Siis piste joka karsinnasta ja lisäksi finalisteille finaalipisteet normikäytännön mukaan.    Pari voi osallistua myös vain toiseen lajiin (vak./lat.).
Jos omassa sarjassa edellytetään 6 tai 8 tanssia ja pari osallistuu vain toiseen lajiin, nousupisteet puolitetaan (vähintään 1 piste kuitenkin).

Miksi Prechamp?

 • Saadaan motivoituneille, kehittymishaluisille, innokkaille pareille ohituskaista yläluokkiin.
 • Ei tarvitse junnata vuosikausia keräämässä pisteitä kahden parin kisoissa.
 • Saadaan kunnollisia kisoja, joissa on myös karsintoja.
 • Edesauttaa parien kehittymistä, kun joutuu kamppailemaan finaalipaikasta ja pitää tanssia monta kierrosta.
 • Tarjotaan innokkaimmille je kehityshaluisimmille pareille näköalapaikka: pääsevät seuraamaan Suomen parasta tanssia ja saavat näin tavoitteita itselleen.
 • Tarjotaan alempien luokkien pareille ulkomaiset tuomarit.
 • Saadaan GP-kisoihin lisää maksavia osallistujia.  Lisäksi varmaan myös maksavia katsojia.

Lue myös Seniori-ikäsarjoja koskevasta syksyn kokeilusta täältä.

Tanssiurheiluliiton ohjeet kilpailutoimintaan 1.8.2020 alkaen

JULKAISTU: 10.8.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

Tanssiurheilun kilpailutoiminta käynnistyy uudelleen syyskaudella 2020 uudessa tilanteessa. COVID-19 on edelleen keskuudessamme ja vaikuttaa tapahtumien käytännön turva- ja muihin järjestelyihin. Jatkossakin tärkeintä on ehkäistä taudin tarttumista, huolehtia hyvästä hygieniasta, välttää tarpeettomia lähikontakteja sekä järjestää tilat tavallista väljemmin. Aluehallintovirastot seuraavat yleisötapahtumien viranomaisohjeistusten ja suositusten noudattamista.

Ohjeita noudattamalla vähennetään koronaviruksen leviämis- ja tartuntariskiä. Ohjeet toimivat tukena, kun paikallisesti haetaan parhaita tapoja järjestää tanssiurheilun kilpailutapahtumia.

Yhteenvetona:

 • Kilpailupaikalle ei saa tulla sairaana eikä hengitystie- tai vatsaoireisena. Tämä koskee kilpailijoita, toimihenkilöitä, talkoolaisia, yleisöä ja kaikkia kilpailutapahtumaan liittyviä. Oireettomana on oltava vähintään 24 h ennen tapahtumaa osallistuakseen siihen.
 • Hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä tehostettu siivous korostuu.
 • Tilat on hyvä järjestää tavallista väljemmin.
 • Tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään.
 • Toimintaa rytmittämällä ja porrastamalla pyritään siihen, että samassa tilassa on mahdollisimman vähän henkilöitä.
 • Turvaetäisyydellä tarkoitetaan 1˗2 metrin välistystä.

Kilpailunjärjestäjä on vastuussa toteuttaa alla olevia ohjeita parhaansa mukaan. Ohjeiden noudattamista kilpailupaikalla valvoo kilpailunjohtaja. Ohjeiden noudattaminen sen sijaan on jokaisen kilpailupaikalle tulevan vastuulla.

Ilmoittautuminen ja lipunmyynti

 • Vain sähköinen ilmoittautuminen kilpailuun sallitaan, maksut hoidetaan joko ilmoittautuessa tai kontaktittomalla lähimaksulla.
 • Lipunmyynti järjestetään ensisijaisesti ennakkomyyntinä sähköisenä. Maksut hoidetaan lippua ostettaessa sähköisesti tai kontaktittomalla lähimaksulla.
 • Kilpailupaikalle järjestetään riittävä määrä numeronhaku-/rekisteröintipisteitä, jotka sijaitsevat turvallisella etäisyydellä toisistaan.
 • Kilpailunjärjestäjä varmistaa, että urheilijat ja yleisö jonottavat pitäen yllä turvaetäisyyksiä.
 • Kilpailupaikalle ei saa tulla sairaana eikä hengitystieoireisena. Kilpailunjärjestäjällä on oikeus ohjata tällaisia oireita esittävä henkilö pois kilpailupaikalta.
 • Asiakaskontaktissa oleva henkilökunta käyttää maskeja tai vaihtoehtoisesti asiakkaan ja henkilökunnan edustajan välille asennetaan pleksit.

Pukuhuoneet

 • Kilpailunjärjestäjä tekee kaikki mahdolliset toimenpiteet, joilla vältetään urheilijoiden turhia kokoontumisia pukuhuoneisiin. Mm. aikataulun porrastaminen.
 • Urheilijoita ei lasketa pukuhuoneisiin kahta tuntia ensimmäistä starttia aikaisemmin. Mikäli urheilijat tulevat aikaisemmin, heidän on siirryttävä urheilijoille määrättyihin katsomotiloihin, jotka ovat erillään muusta yleisöstä. Urheilijat ohjeistetaan kilpailukutsun yhteydessä.
 • Kilpailunjohtaja ja kilpailunjärjestäjän edustajat pyytävät urheilijoita siirtymään pois pukuhuonetiloista heti palkintojenjaon jälkeen.
 • Pukuhuoneet siivotaan ja pinnat desinfioidaan ennen ja jälkeen kilpailupäivän, ja mikäli mahdollista ainakin kerran kilpailupäivän aikana. Käsihuuhdetta on oltava saatavilla jokaisessa pukuhuoneessa.
 • Urheilijoiden WC-tilat siivotaan ja desinfioidaan ennen ja jälkeen kilpailupäivän sekä ainakin kerran kilpailupäivän aikana. WC-tiloissa on oltava koko päivän ajan riittävästi saippuaa ja kertakäyttökäsipyyhkeitä.

Kilpailutuomareiden ja -toimihenkilöiden tilat

 • Kilpailutuomareiden ja -toimihenkilöiden alueella olevat pinnat desinfioidaan ennen ja jälkeen kilpailupäivän sekä ainakin kerran kilpailupäivän aikana.
 • Kilpailunjärjestäjä huolehtii riittävistä turvaetäisyyksistä istumapaikkojen välillä.
 • Kilpailunjärjestäjä huolehtii tarjoiluiden hygieniasta.
 • Riittävästi käsihuuhdetta on esteettä saatavilla kilpailutuomareille ja -toimihenkilöille.
 • Kilpailutuomareiden ja -toimihenkilöiden WC-tilat siivotaan ja desinfioidaan ennen ja jälkeen kilpailupäivän sekä ainakin kerran kilpailupäivän aikana. WC-tiloissa on oltava koko päivän ajan riittävästi saippuaa ja kertakäyttökäsipyyhkeitä.
 • Kilpailutuomareita ei velvoiteta käyttämään maskeja tuomaroinnin aikana, mutta pitävät yllä keskinäisiä turvaetäisyyksiä.
 • Kilpailupaikalle ei saa tulla sairaana eikä hengitystieoireisena, ja tämä koskee myös kilpailutuomareita ja -toimihenkilöitä. Kilpailunjärjestäjällä on oikeus ohjata tällaisia oireita esittävä henkilö pois kilpailupaikalta.

Tulosten julkistaminen

 • Kokoontumisten välttämiseksi tuloksia ei julkaista ilmoitustauluilla. Kierroskohtaiset tulokset näytetään screenillä ja kuulutetaan.

Mahdolliset eräjaot

 • Kilpailunjohtaja päättää erien koot nähtyään kilpailulattian ja sen ympäröivät tilat.

Kilpailulattialle saapuminen ja sieltä poistuminen

 • Kilpailunjärjestäjä varmistaa, että lattialle siirtyminen on eri puolella lattiaa kuin lattialta poistuminen.
 • Kilpailutoimihenkilöt ja henkilökunnan edustajat opastavat urheilijoita pitämään riittävät turvaetäisyydet siirtyessään lattialle ja lattialta pois.
 • Avajaismarssia ei suoriteta, jotta vältetään ylimääräiset kokoontumiset lattian laidalla ja takahuoneissa.

Kilpailulattia ja sen ympärys

 • Kilpailunjärjestäjä huolehtii, että kokoontumisia tanssilattian ympärillä vältetään.
 • Mahdolliset pöytäpaikat järjestetään riittävällä etäisyydellä toisistaan.

Palkintojenjako

 • Palkintojenjako suoritetaan välittömästi finaalin jälkeen.
 • Parit eivät poistu lattialta ja siirtyvät riittävillä turvaetäisyyksillä line-upiin odottamaan palkintojenjakoa.
 • Palkintokoroketta ei käytetä, ellei korokkeet ole vähintään 2 metriä leveitä.
 • Palkintojenjaossa parit ovat vähintään 1,5 metrin etäisyydellä toisistaan.
 • Suukottelu, halailu ja kättely ei ole sallittua.
 • Mitaleita ei pujoteta kaulaan, vaan ojennetaan urheilijoiden käteen mahdollisimman etäältä.
 • Pokaalit ojennetaan mahdollisimman etäältä.
 • Mahdollista kiitostanssia seuraavat urheilijat pitävät riittävää etäisyyttä toisistaan.

Avajais- ym. puheet

 • Puheet pidetään yksitellen, koskematta mikrofoniin.
 • Mikrofonia ei siirretä kädestä toiseen, ellei käytetä hansikkaita.

Yleisötilat

 • Yleisötilojen ja sallitun yleisömäärän osalta noudatetaan Suomen hallituksen ja Aluehallintoviraston ohjeita ja määräyksiä. Tapahtuman yleisömäärään ei lasketa kuuluvaksi yleisöstä erillään olevia kilpailevia urheilijoita, johtoa, tuomareita ja toimitsijoita.
 • Yleisötilat järjestetään siten, että riittävien turvaetäisyyksien noudattaminen on mahdollista.
 • Käsihuuhdetta on saatavilla yleisölle jokaisessa yleisötilassa.
 • Kilpailupaikalle ei saa tulla sairaana eikä hengitystieoireisena, ja tämä koskee myös yleisöä ja tukijoita. Kilpailunjärjestäjällä on oikeus ohjata tällaisia oireita esittävä henkilö pois kilpailupaikalta.
 • Jos kilpailuun liittyy ravintolatoimintaa, kilpailunjärjestäjän on lisäksi huomioitava tartuntatautilain ja sen nojalla annetun asetuksen mukaiset ravintoloiden toiminnan velvoitteet. Ravintoloissa esimerkiksi jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka, ja asiakaspaikat täytyy sijoittaa riittävän väljästi toisiinsa nähden.
 • Yleisö-WC -tilat siivotaan ja desinfioidaan ennen ja jälkeen kilpailupäivän sekä ainakin kerran kilpailupäivän aikana. WC-tiloissa on oltava koko päivän ajan riittävästi saippuaa ja kertakäyttökäsipyyhkeitä.

Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja koskee kaikkea Tanssiurheiluliiton kilpailutoimintaa. Tanssiurheiluliitto varaa oikeuden päivittää ohjeistusta valtakunnallisen koronavirustilanteen ja viranomaisohjeistusten muuttuessa tiukempaan tai sallivampaan muotoon.

Tanssiurheiluliitto korostaa jokaisen toimijan vastuullisuutta kilpailutoiminnassa.

Ohjeet seuratoimintaan

Tanssiurheiluliiton ohjeistus seuratoimintaan 1.8.2020 alkaen

JULKAISTU: 10.8.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliitto ry noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Aluehallintoviraston, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, ulkoministeriön ja Suomen Olympiakomitean linjauksia.

Lisätietoa (linkit avautuvat toisella verkkosivustolla):
Valtioneuvosto
THL
Aluehallintovirasto
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Suomen Olympiakomitea 

Ohjeita noudattamalla vähennetään koronaviruksen leviämis- ja tartuntariskiä. Ohjeet toimivat tukena, kun paikallisesti haetaan parhaita tapoja järjestää tanssiurheilun seuratoimintaa.

Yhteenvetona:

 • Harjoituspaikalle ei saa tulla sairaana eikä hengitystie- tai vatsaoireisena. Tämä koskee kaikkia harjoitustapahtumaan liittyviä. Oireettomana on oltava vähintään 24 h ennen tapahtumaa osallistuakseen siihen.
 • Hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä tehostettu siivous korostuu.
 • Tilat on hyvä järjestää tavallista väljemmin.
 • Tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään.
 • Toimintaa rytmittämällä ja porrastamalla pyritään siihen, että samassa tilassa on mahdollisimman vähän henkilöitä.
 • Turvaetäisyydellä tarkoitetaan 1˗2 metrin välistystä.

Kokoonnuttaessa on noudatettava turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.

Harjoitustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

Seuran hallituksen huolellisuusvelvoite sisältää mm. sen, että seuran tulee huolehtia, että treenikäyttöön avattavalla salilla on helposti saatavilla riittävästi siivoustarvikkeita ja -aineita sekä käsisaippuaa ja -desinfiointiainetta, ja että roskakorien tyhjennys on vähintään päivittäistä. WC-tiloissa on oltava riittävästi saippuaa ja kertakäyttökäsipyyhkeitä.

Jotta tieto ja osaaminen riittävän huolellisesta käsihygieniasta on käytettävissä jokaisella harjoittelusalilla ja kilpailupaikoilla, kehotamme seuroja tulostamaan käsienpesuohjeet salien pukuhuoneisiin ja wc-tiloihin sekä mahdollisiin kahvi- tai taukotiloihin. Valmentajia pyydetään erityisesti muistuttamaan ryhmissä harrastavia käsihygieniasta ja oikeasta tavasta yskiä ja aivastaa. Tämä suojaa kaikkia virustartuntoja vastaan. Liikkeellä on myös kausi-influenssaa. Hygieniaohjeita on noudatettava myös pienemmissä tilaisuuksissa.

Tulostettavat julisteet THL:n sivulla (linkit avautuvat toiseen verkkopalveluun):
Pese kädet oikein
Yski oikein

Maassamme ei enää ole voimassa ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen ja riskitekijät huomioiden. Kaikkien on tärkeää noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi.

Liittohallitus kehottaa seuroja pohtimaan tapahtumien ja -leirien järjestämistä erityisesti lapsiryhmille. Lasten paluu ryhmän toimintaan on tärkeää ja samalla sitouttaa takaisin lajiin pitkähkön tauon jälkeen.

Koulujen ja liikuntapaikkojen antamia ohjeistuksia on noudatettava.

Vastuullinen käyttäytyminen treeneissä

 • Pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä.
 • Harjoituspaikalle ei tulla tai jäädä oleskelemaan – tanssijoita ohjeistetaan saapumaan harjoituspaikalle oman harjoitusaikansa mukaan ja poistumaan alueelta harjoituksen päätyttyä. Tarvittaessa harjoitusaluetta tulee rajata ja ihmisten kulkua ohjata.
 • Jos harjoitellaan sisällä, lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa viemällä mahdollisuuksien mukaan alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt ulos.
 • Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.
 • Ei sairaana, nuhaisena, yskivänä, väsyneenä treeneihin. Koronavirus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Mikäli valmentaja/ohjaaja havaitsee sairaan henkilön ryhmässä tai harjoituksessa, hänet tulee ohjata välittömästi pois harjoitustiloista.

Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on ehdottomasti noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta.

 • Juomapulloja, hikipyyhkeitä, nenäliinoja, meikkejä ei lainata.
 • Suositaan omia harjoitusvälineitä.
 • Yhteiset harjoitusvälineet puhdistetaan desinfiointiliinoilla ennen ja jälkeen käytön.
 • Käsien pesu ja käsidesi ennen ja jälkeen treenin.
 • Siivous ja kosketuspintojen pyyhkiminen on jokaisen harrastajan ja toimijan vastuulla. WC-tiloissa on oltava koko päivän ajan riittävästi saippuaa ja kertakäyttökäsipyyhkeitä.
 • THL:n printatut aivastamis- ja yskimisohjeet sekä käsihygieniaohjeet tulee olla salilla kaikkien selkeästi nähtävänä.
 • Valmentajan/ohjaajan tulee valvoa ja muistuttaa käsihygieniasta.
 • Valmentajat/ohjaajat sekä kaikki urheilijat keskenään noudattavat etäisyyksiä ja turvallisia välejä aina kun se on mahdollista.
 • Ryhmäharjoittelu ja valmennukset toteutetaan ensisijaisesti saman pienryhmän kanssa sekoittamatta ryhmiä. Parilajeissa harjoittelu tapahtuu vakiopareilla.

Matkustaminen toiselle paikkakunnalle valmentamaan/valmennuksiin on sallittua, mutta ei suositeltavaa.

On myös suositeltavaa, että sama valmentaja/ohjaaja työskentelee saman ryhmän kanssa ja turhia ohjaajavaihdoksia ei tehdä. Seurojen ja urheilijoiden kehotetaan seuraamaan ulkoministeriön tiedotteita liittyen matkustamiseen ulkomaille.

Juhlien, näytösten ja kilpailuiden osalta on noudatettava kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.

 

Suomen Tanssiurheiluliitto ry korostaa jokaisen toimijan ja harrastajan omaa vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia omassa toiminnassaan ja siten omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Mitä vastuullisemmin koko tanssiurheiluyhteisö toimii ja pystyy omalla toiminnallaan ehkäisemään tautitilanteen leviämistä, sitä nopeammin pääsemme avaamaan normaalia harjoitus- ja kilpailutoimintaa.

Tanssiurheiluliitto varaa oikeuden päivittää ohjeistusta valtakunnallisen koronavirustilanteen ja viranomaisohjeistusten muuttuessa tiukempaan tai sallivampaan muotoon.

Edelliset päivitykset:
21.5.2020
12.5.2020
31.3.2020
16.3.2020
12.3.2020
4.3.2020
2.3.2020

Ohjeet kilpailutoimintaan

Haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä

JULKAISTU: 5.8.2020, KATEGORIAT: Maajoukkuetiedotteet, Seuratiedotteet

Talvilajien haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä. Tanssiurheilu kuuluu kesälajien joukkoon, mutta kilpailukauden ja varusmiespalveluksen parhaan mahdollisen yhteensovittamisen takia tanssiurheilijat kulkevat talvilajien mukana Urheilukoulussa. 

Urheilukoulun III/21 saapumiserän haku päättyy 31.8.2020. Pääsykokeet järjestämme Santahaminassa 28.-30.9.2020 (varapäivä 6.10.2020). Valinnat julkaisemme viikolla 46 ja varusmiespalvelus valituilla alkaa 12.4.2021.

Ohessa pdf-tiedote ko. saapumiserän hakuun liittyen.

 

WDSF Sports Commission tiedottaa 31.7.2020 – Senioreiden kilpailut peruttu

JULKAISTU: 31.7.2020, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Vakio- ja latinalaistanssit

WDSF Sports Commission on tiedottanut tänään illansuussa 31.7.2020 peruvansa kaikki senioreiden kilpailut loppuvuodelta. Alla ote kansallisille liitoille toimitetusta viestistä:

Due to the current situation in the world regarding the pandemic COVID-19 which you are all very aware of, we take this opportunity to inform you that, unfortunately, due to the higher health risk to Senior athletes, all WDSF Senior Championships, and competitions scheduled to take place from September to December this year, will be cancelled until further notice. 

We believe that you all know very well that this was a difficult decision but as a responsible Sports Federation WDSF had no choice and ensure that we eliminated the risks and protected the health of all our Senior athletes.

Päivitys 5.8.2020: Lisätietoa tulossa! (linkki avautuu toisella sivustolla) https://www.worlddancesport.org/News/

 

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

JULKAISTU: 25.6.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään sunnuntaina 16.8.2020 klo 13 alkaen osoitteessa: Sporttitalo, Sininen aula, Valimotie 10, Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi hallituksen muutosesitykset liiton sääntöihin ja liiton kurinpitomääräyksiin sekä liittyminen Suomen Paralympiakomitea ry:n jäseneksi. Lisäksi käsitellään esitys nykyisen vakio- ja latinalaistanssien tuomarivalintatyöryhmän toimikauden jatkamisesta tulevaan syyskokoukseen saakka.

Tanssiurheiluliiton hallituksen 24.5.2020 päätöksellä kokous järjestetään etäyhteyksin. Äänestysjärjestys julkaistaan liittohallituksen 7. – 9.8.2020 suunnittelukokouksen jälkeen.

Kokousmateriaalit ovat ladattuna liiton verkkosivulle https://www.dancesport.fi/tietoa-liitosta/jasenkokoukset/

**

Yhdistyslain 17§:n mukaan yhdistyksen virallinen kokous voidaan pitää etäkokouksena vain, jos siitä on maininta yhdistyksen säännöissä.

Eduskunta on 30.4.2020 hyväksynyt väliaikaisen lain, jolla voidaan väliaikaisesti poiketa yhdistyslain määräyksistä koronapandemian leviämisen rajoittamiseksi:

 • Sääntöjen estämättä yhdistyksen kevätkokous voidaan pitää 30.9.2020 mennessä.
 • Yhdistyksen hallituksen päätöksellä etäosallistumien yhdistyksen kokoukseen on mahdollista, vaikka etäosallistumismahdollisuutta ei ole mainittu säännöissä ja vaikka yhdistys ei ole hyväksynyt etäosallistumista sääntelevää äänestys- ja vaalijärjestystä.
 • Hallitus voi päättää, että 30.9.2020 mennessä järjestettävään yhdistyksen kokoukseen osallistumisen edellytyksenä on ilmoittautuminen yhdistyksen kokoukseen viimeistään tiettynä päivänä, joka voi olla aikaisintaan viikko ennen kokousta.
 • Kokouskutsuaika lasketaan viimeisestä ilmoittautumispäivästä.

(Lue lisää, linkki avautuu toisella verkkosivustolla: Laki väliaikaisesta poikkeamisesta yhdistyslaista)

**

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n säännöissä ei ole mainittu etäosallistumismahdollisuutta. Jotta täytämme yhdistyslain velvoitteet, olemme varanneet kokoukselle virallisen fyysisen paikan Sporttitalolla.

Koska haluamme kuitenkin huolehtia mahdollisimman hyvin kaikkien meidän terveydestämme tänä poikkeuksellisena epidemia-aikana, kannustamme jokaista kokoukseen osallistuvaa jäsenyhdistystä käyttämään etäosallistumismahdollisuutta.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n sääntöjen mukaan jäsenyhdistys voi asettaa useita kokousedustajia käyttämään äänivaltaansa sekä valtuuttamaan toisen jäsenyhdistyksen käyttämään ääniään. Etäkokouksen sujuvoittamiseksi suosittelemme kuitenkin, että kukin yhdistys valtuuttaisi vain yhden kokousedustajan käyttämään kaikkia ääniään. Viralliseksi kokousedustajaksi kannattaa valita henkilö, joka osaa käyttää Teams-etäkokousyhteyttä.

**

Virallinen jäsenyhdistyksen kokousosallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista keskiviikkoon 12.8.2020 klo 16 mennessä toisella verkkosivustolla avautuvalla ilmoittautumislomakkeella, sekä valtakirjan toimittamista 12.8.2020 klo 16 mennessä osoitteeseen toimisto@tanssiurheilu.fi.

Linkki etäkokoukseen toimitetaan suoraan virallisille kokousedustajille sähköpostitse em. ennakkoilmoittautumislomakkeella mainittuun osoitteeseen Teams-kokouskutsuna noin tunti ennen kokouksen alkua, jolloin käynnistyy myös valtakirjojen tarkastus.

 

Helsingissä, kesäkuun 25. päivänä 2020

SUOMEN TANSSIURHEILULIITTO RY

Liittohallitus

Teosto tiedottaa: Lupalaajennukset päättyvät 31.7.2020

JULKAISTU: 22.6.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen hallituksen asettamien koronarajoitteiden vähitellen poistuessa käytöstä myös Teoston musiikkilupiin sovitut poikkeukset päättyvät.

Koronatilanteen kokoontumisrajoitusten aikana tapahtumien musiikinesitysluvat ovat poikkeuksellisesti kattaneet myös tapahtumien striimauksen eli esittämisen verkossa. Lupalaajennukset ovat voimassa 31.7.2020 saakka.

1.8.2020 alkaen striimattuihin tapahtumiin tarvitaan erillinen musiikinkäyttölupa. Lupa tarvitaan sekä ilmaisiin että maksullisiin livestriimeihin.

Lue lisää Teoston sivulta ja Olympiakomitean sivulta.

Oman Elämänsä Urheilija -valmentajaoppaat julkaistu

JULKAISTU: 22.6.2020, KATEGORIAT: Koulutustiedotteet, Seuratiedotteet

Valmentajat, valmennustiimin jäsenet ja urheilijan lähipiiri ovat avainasemassa erilaisten urheilijan ongelmien ja haasteiden havaitsemisessa. Yksi näistä on syömishäiriöoireilu.

Häiriintynyt syöminen ja syömishäiriöt ovat iso ongelma urheilussa. Syömishäiriöiden vakavuutta ei kuitenkaan urheilumaailmassa aina osata huomioida. Mitä nopeammin syömishäiriöoireilu tunnistetaan ja siihen puututaan, sitä paremmin ja nopeammin ongelma saadaan yleensä selätettyä.

Tämän vuoksi Oman Elämänsä Urheilija -projekti pyrkii vahvasti tavoittamaan valmentajia ja auttamaan heitä kohtaamaan urheilijoiden haasteita ja ymmärtämään heitä entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tekee yhteistyötä Oman Elämänsä Urheilija -projektin kanssa.

#Seurasydän kutsuu mukaan syyskuussa – Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 29.9.

JULKAISTU: 17.6.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Syksyllä Seurasydän nousee jälleen liputtamaan seuratoimintaa ja sitä yhteisöllisyyttä jota olemme kaikki kaivanneet. Syksyllä on aika tavoittaa nykyinen seuraväki ja kutsua mukaan myös uudet seurasydämet.Seurapaitapäivää juhlitaan jälleen tiistaina 29.9  Liity seuraan!

Kevät on ollut koronan vuoksi poikkeuksellisen haasteellista aikaa urheiluseuroille.  Harjoitukset, kilpailutoiminta, ottelut, turnaukset ja valmennus ovat olleet keskeytyksissä tai niitä on järjestetty poikkeuksellisilla tavoilla.​ Etäharjoituksista ja pienryhmistä huolimatta kaikkia seuran jäseniä ei ole tavoitettu. Kaikki urheilijat eivät ole löytäneet mukaan toimintaan, eivätkä kannattajat ole päässeet katsomoihin kannustamaan suosikkejaan.

Liity seuraan – juuri sellaisena kuin olet 

Poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen seuratoiminta käynnistyy uudelleen syksyllä. Yhteisöllisyys on yksi suomalaisen seuratoiminnan kantavista  voimista ja tänä vuonna ehkä tärkeämpää kuin koskaan. Seuroja on Suomessa tällä hetkellä yli 9000, joista tanssiurheiluseuroja lähes 80  – valinnanvaraa siis riittää!  Liity seuraan – juuri sellaisena kuin olet!​

Seurasydän on seurojen kampanja, jonka me kaikki luomme yhdessä mm. käyttämällä omissa sosiaalisen median kanavissa #seurasydän-tunnistetta. Seurasydän näkyy urheiluseurojen ulkopuolelle seuran ja sen jäsenten kautta. Seurasydäntä voivat kasvattaa niin juniorit, liikkujat, talkoolaiset, fanit, huippu-urheilijat, lajiliitot kuin kumppaniyritykset.

Seuratoiminta tutuksi harrastusviikolla 

Yhdistysten ja koulujen yhteistä valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään myös syyskuussa (7.-13.9).  Harrastusviikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustuttaa uusia lapsia ja nuoria seuratoimintaan.  Harrastusviikko tukee hienosti seurasydän-kampanjaa: harrastusviikko kutsuu lapset ja nuoret kokeilemaan seuran toimintaa ja seurasydän syttyy, kun innostavasta kokeilusta tulee mieluisa harrastus. Valmiit kutsupohjat löytyvät seurasydän-aineistoista elokuun alussa.

#Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 29.9.2020 

Syksy huipentuu yhteiseen Seurapaitapäivään tiistaina 29.9., jolloin kaikkia kannustetaan pukemaan töihin, kouluun ja menoihin oman seuran pelipaita, verkkarit tai fanipaita – tai muuten vaan sonnustautumaan seuran väreihin. Haastetaan nykyiset ja entiset jäsenet mukaan. Jaetaan kuvia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #seurapaitapäivä #seurannimi #liityseuraan

Seurasydän -kampanjan aineistot käyttöön elokuun alussa 

Olympiakomitea tarjoaa kaikkien käyttöön aineistoja, joita voitte vapaasti hyödyntää. Mukana on sekä valmiita aineistoja että seuran omaan käyttöön muokattavia aineistoja. Kaikki uudet materiaalit ovat ladattavissa seurasydämen aineistopankista Olympiakomitean sivuilta elokuun alusta alkaen.

 • Seurasydän-kehys valokuviin
 • Somekuvat seuraviesteillä
 • Seurasydän ja seurapaitapäivä –videot
 • Instagram Stories –template seuroille
 • Instagram Stories –template harrastajille
 • Olympiaedustajien Seurasydän-tarinat videoina
 • Julkkisten #Seurasydän minidokumentit  Yle Areenassa (linkki avautuu toisella sivustolla)

Olympiakomitea, lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt ja urheiluseurat haluavat yhdessä liputtaa seuratoimintaa #seurasydän-kampanjan avulla . Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään. ​ Kampanja huipentuu #seurapaitapäivään tiistaina 29.9.2020. Kutsumme ihan jokaisen teistä mukaan!

Lisätietoja ja aineistot Olympiakomitean sivulla: www.seurasydän.fi