Arkistot

Puolustusvoimien Urheilukoulun info valmentajille ti 9.4.2019

JULKAISTU: 20.3.2019, KATEGORIAT: Koulutustiedotteet, Seuratiedotteet

Puolustusvoimien Urheilukoulu kutsuu lajiliittojen valmentajat perinteiseen
lajiliitto-infoon Santahaminaan tiistaina 9.4.2019 klo 13.00-15.00.

Tilaisuudessa tietoa Puolustusvoimien Urheilukoulun toiminnasta 2019-2020, kokemuksia toiminnasta Kaartin jääkärirykmentissä sekä tietoa akatemiayhteistyöstä pääkaupunkiseudulla.

Ohjelma: Kutsu_Puolustusvoimien_Urheilukoulu_valmentajat_042019

Ilmoittautumiset tilaisuuteen perjantaihin 5.4 klo 12.00 mennessä
Jari Karinkannalle: jari.karinkanta@mil.fi, p. 02 9942 1815
Laita viestiin nimi, syntymäaika ja ajoneuvon rekisteritunnus, niin pääset sisälle Santahaminaan.

Absolute Judging System 3.1. -arviointimenetelmä käytössä ensimmäistä kertaa

JULKAISTU: 20.3.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Absolute Judging System 3.1. -arviointimenetelmä (AJS) on tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa käytössä kotimaisissa vakio- ja latinalaistanssikilpailuissa. TanssiDansin sunnuntaina 24.3. järjestämissä seurakilpailuissa testataan arviointimenetelmää, jota jo käytetään ulkomailla osassa kansainvälisistä arvokilpailuista.

AJS-pisteytysmenetelmässä kaikki kilpailijat saavat erikseen pisteet rytmisistä taidoistaan, koreografiastaan ja esittämisestään (MM/CP) sekä teknisestä osaamisestaan ja parityöskentelystään (TQ/PS).

Tuomareita on kaikkiaan kuusi, joista kolme antavat pisteet (1-10) parin osaamisesta ensimmäisellä osa-alueella (MM/CP) ja kolme tuomaria jälkimmäisellä (TQ/PS). Saman osa-alueen tuomarien pisteistä lasketaan keskiarvo ja liitetään toisen kolmikon keskiarvopisteisiin. Näin eniten pisteitä saaneet parit pääsevät jatkoon ja finaalissa eniten pisteitä saanut voittaa. Myös tasapeli on mahdollinen.

Nykyisellään vakio- ja latinalaiskilpailuissa käytössä olevia rasteja ja sijalukuja ei käytetä tässä pisteytysjärjestelmässä, ja näin ollen tuomarit eivät vertaa pareja keskenään vaan antavat pareille pisteitä heidän osaamisestaan.

Pilotissa kerätään kokemuksia arviointimenetelmästä tuomareilta, kisan toimihenkilöiltä, kilpailijoilta, kilpailijoiden huoltajilta ja yleisöltä. Palautetta hyödynnetään Suomen Tanssiurheiluliitossa kilpailu- ja arvostelujärjestelmän kehittämiseksi.

Lue lisää TanssiDansin seurakilpailusta

 

Kunnossa kaiken ikää -tuen haku 31.3.2019 saakka

JULKAISTU: 19.3.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea terveysliikunnan järjestämiseen hanketukihaun kautta.

Hanketukea jaetaan paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketuella voi esimerkiksi kouluttaa ohjaajia tai perustaa uusia liikuntaryhmiä, joissa järjestetään matalan kynnyksen liikuntatoimintaa aikaisemmin vain vähän tai ei lainkaan liikkuneille henkilöille.

Kevään KKI-haku päättyy 31.3.

Hanketuen hakuajat ovat 1.–31.3. sekä 1.–30.9. Maaliskuun hakukierroksella tukea haetaan käytettäväksi ajalle 1.6.-31.12.2019.

Tuen myöntämisen kriteerit, hakuohjeet ja hakulomake löytyvät KKI-ohjelman verkkosivuilta:
www.kkiohjelma.fi/hanketuki/kki-hanketuki

Vuoden 2018 KKI-hankkeena Easy Dance Club

Vuoden 2018 KKI-hanketukihaun yhteydessä STUL järjesti jäsenseuroilleen avoimen haun, jossa seurat pääsivät tekemään oman ehdotuksensa liikuntaohjelmasta, joka hankevuoden jälkeen levitetään jäsenseuroille täydentämään näiden palvelutarjontaa ja edistämään jäsenhankintaa. Kohderyhmänä oli KKI-hankkeen mukaisesti liikuntaharrastustaan aloittavat aikuiset.

Hallitus valitsi kuopiolaisen Tanssiseura J&V:n ehdotuksen yhteistyöhankkeeksi. Easy Dance Club (EDC) on uudenlainen tanssimuoto: Kyseessä on paritanssin muoto, jota tanssitaan ryhmämuodostelmassa.Ohjelmassa käytetään tuttuja ja helppoja askelkuvioita eri tansseista. ESC ei ole kuitenkaan vakio- tai latinalaistanssia. Siksi ohjelma sopii erityisen hyvin vasta-alkajille, sillä pääosassa ovat yhteisöllisyys, liike, ilo ja tanssin riemu, ei tanssitekniikka.

Lue lisää Easy Dance Clubista

Ilmoittautumiset 2019 WDSF World Championship Senior I Standard

JULKAISTU: 18.3.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

WDSF World Championship Seniori I Standard -kilpailut eli pidetään Berliinissä, Saksassa lauantaina 20.4.2019. Suomen edustajille seniori I vakiotanssien MM-kilpailu on avoin.

Katso kilpailun lisätiedot kutsusta.

Ilmoittaudu STUL:n toimistoon pe 29.3. klo 12..00 mennessä toimisto (ät) tanssiurheilu.fi. Ilmoittautumiset kilpailuun lähetetään kootusti STUL:n toimistolta.

Tuplavoittajat ja triplamitalistit rock’n’swing-tanssien GP-kisoissa Tampereella 16.3.2019

JULKAISTU: 16.3.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Tulostiedotteet

Rock’n’swing -tanssien Grand Prix -kiertue vei kisaajat lauantaina 16.3.2019 Tampereelle Tanssiseura Spiralin huomaan. Tanssijat kaappasivat yleisön mukaansa tunnelmasta toiseen, ja kisapäivän päätteeksi parhaita suorituksia juhlittiin palkintokorokkeella.  Kisoissa nähtiin tuplavoittajat ja triplamitalistit: Juho Päivinen – Mari Munne voittivat buggin ja boogie woogien yleisen A -luokan, ja Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma nousivat mitalikorokkeelle buggin, boogien woogien sekä fuskun yleisessä A-luokassa.

Buggin yleisessä A -luokassa Juho Päivinen – Mari Munne (Bolero) sekä Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma (Tanssiseura Swing Team) uusivat ensimmäisen GP-osakilpailun sijoituksensa: Päivinen – Munne voittoon, Kalliala – Sarviluoma hopealle. Pronssilla edellisen GP-kilpailun neloset Heikki Säteri – Salla Nuutinen (Rock’n’roll Dance Club Comets).

Boogie woogien suoritus teki Juho Päivisestä ja Mari Munnesta päivän tuplavoittajia; parille kultaa yleinen A -luokassa. Toisena boogie woogiessa edellisen Grand Prix -kisan ykköset Mari Saurén – Anna Tyutyunyuk (Rock’n’roll Dance Club Comets). Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma uusivat edelliskisan pronssisijoituksensa.

Kalliala – Sarviluoman mitali kirkastui kultaiseksi fuskussa. Toisena edellisen GP-kilpailun kolmoset Olli Rasi – Saana Perälä (Tanssiseura Swing Team), kolmantena Timo Huhtinen – Pirkko Hirvelä (Rock’n’roll Dance Club Comets).

Huhtinen – Hirvelä puolestaan tanssivat rockabillyssä voittoon, ja edelliskisan tavoin hopealle sijoittuivat Olli Henttonen – Anni Henttonen (Tanssiseura Swing Team) ja pronssille Riku Lähdemäki – Saija Karvonen (Tanssiseura Baunssi).

Rock’n’rollin naisformaatio-sarjan kahdesta osallistujasta voiton vei Rock Queens (Tanssiseura Rocking Flames).

Lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille näissä kilpailun pääsarjoissa sekä muiden tanssien, ikäluokkien ja taitotasojen kilpailusarjoissa!

Koko kilpailun tulokset

Rock’n’swing-tanssijoilla edessä arvokisaputki

Rock’n’swing-lajien kilpailukalenteri pursuilee huhtikuulle: GP-kiertueen kolmas osakilpailu käydään Kotkassa 14.4., huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ratkotaan pohjoismaiset mestaruudet Helsingissä, ja heti seuraavana viikonloppuna selvitetään rock’n’swing-tanssien suomenmestarit.

Liiton kevätjäsenkokous 28.4.2019

JULKAISTU: 15.3.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Tiedoksi Suomen Tanssiurheiluliiton jäsenyhdistyksille kevään jäsenkokouspäivä su 28.4.2019. Kokoukset järjestetään Sporttitalossa Helsingissä. Päivään sisältyy kolme jäsenkokousta:

  • vakio- ja latinalaistanssien kilpailusääntömuutoksia käsittelevä jäsenkokous klo 10.00
  • rock’n’swing -tanssien kilpailusääntömuutoksia käsittelevä jäsenkokous klo 11.30
  • sääntömääräinen kevätkokous klo 13.00

Valtakirjojen palautus liiton sääntöjen mukaisesti viimeistään puoli tuntia ennen kokouksen alkua.

Kevätkokousten kutsut on toimitettu jäsenille perjantaina 15.3.2019, ja ne ovat nähtävissä myös liiton sivuilla. Kokousmateriaaleja täydennetään samalle sivulle sitä mukaa kuin ne valmistuvat, sääntöjen mukaisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen kokouspäivää.

Tarjoiluihin varautuaksemme pyydämme ilmoittautumisia kokousmateriaalien yhteydessä olevan linkin kautta.

Lämpimästi tervetuloa!

In memoriam, Asko Raukovaara

JULKAISTU: 13.3.2019, KATEGORIAT: Yleinen

Suomen Tanssiurheiluliitto ry vastaanotti suru-uutisen Oulusta tiistaina 12.3.2019. Valmentaja ja vuosikymmenten aktiivinen seuratoimija, suomalaisen tanssiurheilun Grand Old Man, Asko Raukovaara on poissa.

Asko Raukovaara loi yhdessä puolisonsa Salmen kanssa Pohjois-Suomen tanssiurheilun nollapisteestä ja hänen työnsä ansiosta myös muu Suomi sai kipinän aloittaa toimintaansa määrätietoisemmin.

Telemark Team ry:n päävalmentajana sen perustamisesta, vuodesta 1965 lähtien toiminut Asko Raukovaara teki Suomea ja Oulua tunnetuksi myös maailmalla tanssiurheilun saralla. Hänen valmentamansa tanssiurheilijat saivat menestystä sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Ensimmäinen suomalaisen tanssiurheilun menestysaalto maailmalla oli pitkälti juuri Raukovaarojen ansiota. Asko Raukovaaran määrätietoinen uurastus innosti nuoria tanssiurheilun pariin Oulussa ja ympäri Suomen.

Asko Raukovaara toimi Telemark Team ry:n puheenjohtajana useiden vuosien ajan vuodesta 1967 lähtien. Hän oli mukana perustamassa Suomen Valtakunnallista Tanssiliittoa vuonna 1968, jonka puheenjohtajaksi hänet myös valittiin liiton ensimmäiselle vuodelle. Raukovaaran rooli STUL ry:n toiminnan alkuvuosina oli merkittävä – ja vielä viime vuosiin saakka Asko jaksoi lähettää viestejä, kannustusta ja kehittämisideoita. Asko jätti myös viimeisinä aikoinaan haasteen kaikille suomalaisille tanssiurheiluseuroille: järjestäkää tanssiurheilutapahtuma ”Tanssii Valtuuston Kanssa” paikkakunnallanne, ja tehkää lajiamme tunnetuksi!

Asko Raukovaara toimi 1980-luvulla Tanssiurheilun Keskusliiton Ryhmä -85 juniorivalmentajana. Asko Raukovaaralle myönnettiin Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kultainen ansiomerkki vuonna 2005.

Asko ja Salme Raukovaaralle vuonna 2011 myönnetty Oulu-mitali numero 37 annettiin yhteisesti molemmille heidän elämäntyöstään tanssiurheilun, tanssitaiteen ja tanssinopetuksen hyväksi. Vuonna 2015 Asko sai vaimonsa Salmen kanssa Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa elämäntyöpalkinnon.

Salme ja Asko Raukovaara v. 2015 saatuaan Tanssi-Finlandia –tunnustuksen Helsinki Open -kilpailuorganisaation myöntämänä.
© Heikki ja Vieno Ketonen

Asko Raukovaaran poismeno jättää suuren aukon kotimaiseen tanssiurheilumaailmaan. Jääköön Askon perintö meille malliksi seuratyöstä ja valmennuksesta, jossa tavoitteet ovat kirkkaat ja sydän on mukana – sekä sillanrakentamisesta joskus erimieliselläkin lajikentällä. Askon taito tuoda ihmiset yhteen ja rakentaa luottamusta jääköön myös meille kaikille muistoksi hänestä.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry kunnioittaa Asko Raukovaaran muistoa esittäen samalla syvän osanottonsa Asko Raukovaaran perheelle ja muille läheisille.

Rock’n’swing-tanssijat kohtaavat Tampereella GP-mittelöissä la 16.3.

JULKAISTU: 12.3.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Yleinen

Rock’n’swing-tanssien arvokisakausi jatkuu lauantaina Tampereella tanssiseura Spiralin järjestämässä Grand Prix -kilpailussa.

Lajeina nähdään tutut boogie woogie, bugg, rock’n’roll ja lindy hop. Lisäksi erilliskilpailuna fusku, rockabilly ja rock’n’roll.

Kilpailut käydään Tanssiseura Spiralin tiloissa (Tesomankatu 33, Tampere). Kisa alkaa klo 12.00. Ensin ovat vuorossa fusku, bugg ja rock’n’roll, ja myöhemmin iltapäivällä boogie woogie ja rockabilly.

Tapahtumaan voi ostaa lipun ovelta: aikuiset 10 e, alle 15-vuotiaat 5 e.

Tulokset julkaistaan kilpailun jälkeen Tanssiseura Spiralin www-sivuilla

Rock’n’swing-tanssijoilla edessä arvokisaputki

Rock’n’swing-lajien kilpailukalenteri pursuilee huhtikuulle: GP-kiertueen kolmas osakilpailu käydään Kotkassa 14.4., huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ratkotaan pohjoismaiset mestaruudet Helsingissä, ja heti seuraavana viikonloppuna selvitetään rock’n’swing-tanssien suomenmestarit. Ehtiikö siinä välissä kisakengätkään kuivahtaa!

 Lue lisää kilpailusta:

DanceCore-ohjeet päivitetty

JULKAISTU: 12.3.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

DanceCore-ohjeet on päivitetty ja koottu  yhdelle sivulle. Lisäksi olemme koonneet useimmin kysytyt kysymykset vastauksineen järjestelmän käytöstä ja toimintaperiaatteista.

https://www.dancesport.fi/toiminta/kilpailutoiminta/dancecore-ohjeet/

Sivustolta löytyy seuraavat ohjeet:

  • Rekisteröityminen ja kirjautuminen
  • Jäsenrekisterin ylläpito
  • Seuran jäsentietojen tuonti Excel-tiedostona
  • Kilpailutietojen päivittäminen

Jos kaipaat tukea järjestelmän käyttöön tai sinulla on kehitysehdotuksia järjestelmään tai sen ohjeisiin, ole yhteydessä
dancecore (ät) dancesport.fi