Arkistot

Salsakilpailut ovat tehneet debyyttinsä liiton kilpailukalenterissa

JULKAISTU: 25.9.2017, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Salsa, Seuratiedotteet, Tulostiedotteet

Tanssiurheiluliiton kilpailulajivalikoima laajeni sunnuntaina 24.9.2017. Tanssiklubi Masterin organisoimien vakio- ja latinalaistanssien seurakilpailuiden yhteydessä järjestettiin salsan erilliskilpailu ensimmäistä kertaa osana Tanssiurheiluliiton kilpailukalenteria.

Kilpailuun osallistui yhteensä kuusi paria. Erilliskilpailussa mallinnettiin WDSF:n (World Dance Sport Federation) salsaa koskevia kilpailusääntöjä.

Tulokset:

1. Janne Äikiä & Annina Ahlroth
2. Chris Solomon & Zoe Gkika
3. Mark Renssi & Marianna Ahonen
4. Peter Huuhilo & Katja Aho
5. Turo Väätäinen & Sari Laine
6. Matti Heikurainen & Katja Matveinen

                                        
                                        

 

Ville Häyrynen ja Sanna Kakko tanssivat sijalle 38 vakioitten MM-kilpailuissa.

JULKAISTU: 25.9.2017, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Seniori 1 -ikäsarjan vakioitten maailmanmestaruus ratkesi myöhään lauantai-iltana Unkarin Kistelekissä. Kilpailun voitto jäi isäntämaahan parille Balogh Csongor – Szabo Anita ja hopea ripustettiin venäläisparin Dmitry Vorobiev – Oxana Skripnikin kaulaan. Kilpailun kolmanneksi tanssi itävaltalaispari Ronald Pux- Sabine Bux.

Kaikki tulokset: https://www.worlddancesport.org/…/Senior_I-standard…/Ranking#

Blogi: Tieto lisää tuskaa…

JULKAISTU: 22.9.2017, KATEGORIAT: Blogi

… vai lisääkö?

Ideaalissa tilanteessa kaikki tieto on kaikkien saatavilla niks-naks vaan, jostakin yhteisestä tietokannasta, jonka joku on rakentanut (ilmaiseksi tietenkin!), joka toimii kuin unelma ja jota jokainen osaa käyttää sataprosenttisen varmasti, ja joka on ajantasalla 24/7.

Mutta elämä ei valitettavasti toimi näin. Aina jotain puuttuu, aina jokin on vanhaa tietoa tai aina tiedossa on jotain virheellistä. Aina tietoon ei pääse käsiksi. Joudutaan elämään mutu (=musta tuntuu)-tuntumalla.

Tiedän, että seuroissa toimivat vapaaehtoiset ovat jatkuvassa puristuksessa. Paineita tulee urheilijoilta, urheilijoiden taustajoukoilta, satunnaisilta tai säännöllisiltä harrastajilta, tilojen vuokraajalta, kunnalta tai kaupungilta ja myös liitolta.

Aikaakaan ei kenelläkään ole käytettävissä kuin ne samat 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemän päivää viikossa. Siitä samasta kakusta pitää jakaa palkkatyöhön, perheelle, harrastuksille ja ennenkaikkea myös itselle. Lepo ja uni ovat muuten valtavan mukavia ja palauttavia tapoja viettää aikaa!

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia ja toiminnot laajenevat ja jatkuvasti tulee lisää asioita, joita pitäisi hoitaa ja tehdä sekä yksityiselämässä että palkkatyössä että seuratoiminnassa.

Uusia asioita pulpahtelee ihan valtiontasolta saakka, joita pitäisi huomioida, ja usein nämä asiat eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä, jotka kerran lukemalla ovat hoidossa. Esimerkkinä otettakoon vajaan vuoden kuluttua voimaan tuleva EU:n tietosuoja-asetus, josta tulee aiheutumaan sellaiset operaatiot sekä liitolle että seuroille että kaikille yrityksille, etten edes halua tänä perjantaisena iltana sitä ajatellakaan! Mutta silti on pakko, sillä se tulee jokatapauksessa eikä sitä voi ohittaa ummistamalla silmät koko asialta.

Koska tietoa ei ole saatavilla, ei päätöksiä voi tehdä validiin tietoon perustuen. Mutta kuka haluaisi olla mukana sellaisessa organisaatiossa, joka joutuu tekemään päätöksiä mutu-tuntumalla? En minä ainakaan. Kuka haluaisi olla perustelemassa sellaisia päätöksiä jäsenistölle, osakkeenomistajille tai kumppaneille? En minä ainakaan.

Sen takia tietoa pitää hakea ja kysyä. Vaikka tiedetään, että se tulee olemaan siellä toisella puolen vastauslomaketta ehkä hieman epämukavaa, koska se tullee vaatimaan selvittelyjä, eli viemään aikaa. Ja etenkin se, että se tulee viemään aikaa siitä toiselle tärkeästä. Se aika on jostakin toisesta toiminnosta pois. Kun se kakku on sen 24/7 eikä yhtään enempää, ei kenelläkään meistä.

Ei näitä kyselyjä pelkkää ilkeyttä tehdä. Ei minulla ainakaan ole mitään halua aiheuttaa toisille kanssaeläjille aikatauluongelmia eikä määrätä, mihin jokainen omaa aikaansa saa ja joutuu käyttämään. En minäkään tykkää vastata kaikenmaailman kyselyihin, etenkin jos juuri on päällä jokin järjestösäännöistä johtuva deadline tai opiskeluissa on kolme keskeneräistä kotitehtävää, jotka olisi hyvä saada valmiiksi ennen maanantaita tai pitäisi ehtiä käydä vielä kaupassa ja apteekissa ennen Emmerdalea.

Ei tietoa kysytä sen takia, että olisi kiva tietää. Sitä tietoa kysytään, sillä sitä oikeasti tarvitaan ja kaivataan. Jos sitä ei tarvittaisi, voitaisiin jatkaa mutu-tuntumalla ja arvaamalla.

Sen takia pitää yrittää löytää se rako, jolloin kyselyyn vastaa.

Usein ennakkovalmistautuminen auttaa: kyselyn voi usein tulostaa työpöydälle tai paperille ja sen voi selata läpi ja arvioida, kuinka helppoa tai vaikeaa sen täyttäminen tulee olemaan. Jos se on tulostettuna, voi kyselyn ottaa mukaan ja mennä kollegan kanssa kahville. Ja pohtia samalla yhdessä, mitä tietoja puuttuu, mitä on saatavilla ja mihin tarvitsee käyttää vielä kolmatta kollegaa. Tai neljättä. Kyselyissä on usein vastausaikaa ainakin viikon verran. Kyllä siinä ehtii löytää sen oman aikaikkunan tiedon hakemiseen. Jos vain haluaa.

Mutta miksi ei haluaisi, kun kyse on yhteisestä asiasta?

Siitä tilastotiedosta, joka auttaa (yleensä mutkan kautta) jokaikistä toimijaa, joka tässä yhdistyshimmelissä on mukana. Voi olla vaikea kuvitella sitä, miten kerätyt numerot pystysuorassa sarakkeessa voi auttaa sitä pientä muksua, joka tapailee ensimmäistä kertaa rytmiä ihan uusien tuttavuuksien seassa ihan ensimmäisellä tanssitunnillaan. Mutta se auttaa. Se voi auttaa siten, että seuralla on käytössä sellaiset olosuhteet, jotka mahdollistavat harrastusryhmien pitämisen turvallisesti. Se voi auttaa siten, että seurassa on osaamista neuvotella olosuhteista, osaamista ohjata ryhmiä tai osaamista hoitaa seuran päivittäisiä asioita yhdenvertaisesti siten, että siitä hyötyy mahdollisimman moni ellei kaikki seuran harrastajat ja toimijat. Se voi auttaa siten, että seuralla on käytössään jotain kättäpidempää, mihin viitata, kun jonkun äiti tai isä tai siskonserkunkaima tulee kyselemään hankalia kysymyksiä.

Se voi auttaa siten, että kuntien päättäjille saadaan ajantasaista tietoa siitä, mitä ongelmia kunnissa toimivilla seuroilla parhaillaan on käsillä. Se voi auttaa siten, että tiedetään tasan tarkkaan mihin suuntaan harrastajamäärät ovat liikkeellä ja mitkä lajit ovat parhaillaan niitä, jotka tuovat eniten harrastajia seuroihin. Se voi auttaa siten, että pystytään määrittelemään harrastamisen kustannuksia, seuraamaan niiden kehitystä ja tutkimaan, mistä kehitys johtuu.

Ei siis ole kyse pelkästä kyselystä. On kyse tulevaisuudesta ja siitä, millaiseksi haluamme sen muotoutuvan. Haluammeko jatkaa arvailuihin ja noin-määriin perustuvalla mutu-tuntumalla, vai haluammeko vahvaa päätöksentekoa, joka perustuu Oikeisiin Lukuihin, Oikeaan Dataan.

Minä toivon, että jokaisessa seurassa halutaan jälkimmäistä.

Auli Korhonen
toiminnanjohtaja

Kutsut syksyn jäsenkokouksiin

JULKAISTU: 22.9.2017, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Yleinen

Kokouskutsut Tanssiurheiluliiton syksyn jäsenkokouksiin on toimitettu jäsenyhdistyksille perjantaina 22.9.2017. Kokousmateriaalit kerätään myös Jäsenkokoukset -sivulle sitä mukaa kuin ne valmistuvat ja ne toimitetaan jäsenyhdistyksille sääntöjen mukaisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen kokouksen ajankohtaa.

Tervetuloa!

Jäsenkysely 2017 – liiton jäsenyhdistyksille

JULKAISTU: 22.9.2017, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Yleinen

Suomen Tanssiurheiluliitto tarvitsee vuosittain vertailukelpoista kvantitatiivista aineistoa liiton alaisen seuratoiminnan eri osioista. Aineiston avulla liitto pystyy reagoimaan jäsentensä edunvalvontatehtävään osana suomalaista urheilujärjestöjen toimintaympäristöä sekä seuraamaan tanssiurheilun ja -liikunnan seuratoiminnan yleistä kehitystä.

Tilastoja tarvitaan, sillä kuten te kaikki jäsenyhdistykset myös Tanssiurheiluliitto on vuosittain raportointivelvollinen useille eri tahoille toimintansa laajuudesta, laadusta ja vaikuttavuudesta. Tilastot raportoidaan valtionavustuksen haun yhteydessä Opetus- ja kulttuuriministeriölle, eli ne toimivat myös valtionavustuksen yhtenä mittarina.

Odotamme vastauksia jokaiselta liiton 84 jäsenyhdistykseltä. Kyselyn tulokset raportoidaan ja julkaistaan liiton medioissa koontina kaikista vastauksista siten, että yksittäisen seuran vastauksia ei raportista pysty erottamaan.

Kyselyyn vastanneiden seurojen kesken arvotaan osallistumisoikeus yhteen vapaavalintaiseen koulutukseen liiton valmentajakoulutuspuusta seuran kahdelle jäsenelle käytettäväksi vuoden 2018 aikana. Arvonta tapahtuu syyskokouksessa 5.11.2017.

Linkki kyselyyn löytyy seurojen sisäisiltä sivuilta ja on toimitettu jäsenyhdistysten sähköposteihin perjantaina 22.9.2017. Vastaukset 10.10.2017 mennessä.

Avoin tehtävä: Viestintäkoordinaattori

JULKAISTU: 18.9.2017, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

VIESTINTÄKOORDINAATTORI

TOIMENKUVA:

 • Liiton kaikkien tanssilajien tulostiedotus ja siihen liittyvä sisällöntuotanto
 • Yhteyshenkilö kilpailunjärjestäjiin
 • Urheilijahaastattelut kilpailutapahtumissa
 • Liiton verkkosivujen, sosiaalisen median ja muiden verkkojulkaisukanavien ylläpito, koordinointi ja sisällöntuotanto
 • SoMe -kampanjat
 • muut mahdolliset Viestintä- ja markkinointivaliokunnan kanssa yhdessä sovittavat tehtävät

Tehtävästä maksettava korvaus 322 e/kk ja vapaakortti liiton alaisiin tapahtumiin. Toimikausi 2 vuotta, mielellään 1.10. alkaen (aloitus mahdollisimman pian).

Hakemuksista tulee käydä ilmi

 • Nimi ja yhteystiedot
 • Urheilijatausta (kaikki lajit) ja/tai
 • Muu aktiivisuus/toiminta (tanssi)urheilun parissa, jo olemassa olevat verkostot
 • Aikaisin mahdollinen aloitusajankohta

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan 30.9.2017 mennessä liiton toimistoon: toimisto (ät) tanssiurheilu.fi tai postitse Suomen Tanssiurheiluliitto ry, Radiokatu 20, 00240 Helsinki.

Kysymyksiin vastaa Auli Korhonen tai Pirjo Bovellán.

Liittohallituksen päätöksiä 16.9.

JULKAISTU: 18.9.2017, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Liittohallitus kokoontui lauantaina 16.9. ja käsitteli mm. seuraavia asioita:

 • rock’n’swing -lajipäälliköksi valittiin Pirjo Koivula
 • vahvistettiin urheilijavaliokunnan uusiksi jäseniksi Jani Neulaniemi ja Kastanja Rauhala
 • hyväksyttiin Team Elite ry jäsenhakemus
 • laitetaan hakuun viestintäkoordinaattorin tehtävä (erillinen tiedote)
 • merkittiin tiedoksi vielä toistaiseksi testikäytössä ja tarkoituksella alasivulla olevat nostot mediaseurannasta sekä valmisteilla oleva uutiskirje
 • ennakkotietona seuroille: lyhyellä aikavälillä on lähdössä seuroille vastattavaksi kaksi kyselyä: aktiivisten VL seurakilpailutason tuomareiden listaus ja tarvittavien tilastotietojen keruu valtionavustuksen hakua varten
 • merkittiin tiedoksi syyskokousviikonlopun 4.-5.11. aikataulutus materiaalien toimittamisen osalta; kokouskutsut ovat lähdössä seuroille tämän viikon (viikko 38) aikana, järjestetään VL sääntökokous ja varsinainen syyskokous,
 • merkittiin tiedoksi kuuden suomalaisnuoren pääsy Nuorten Olympialaisten karsintojen toiseen vaiheeseen Saksassa järjestettävään Euroopan ja Afrikan maiden karsintakilpailuun.

Kilpailuasiat:

 • hyväksyttiin syksyn RS GP-kilpailuiden kilpailutoimihenkilöt
 • Lisättiin 7.10. Aida osallistumisoikeus E- ja D-luokan pareilla oman ikäsarjan lisäksi yhtä ikäsarjaa ylempään ikäsarjaan samalla taitotasolla lapsi-, juniori- ja nuorisoluokissa.
 • Lisättiin 28.10. TanssiDans erilliskilpailuna lek-luokat sekä pilottikokeiluna erilliskilpailut lasten ja junioreiden chacha ja valssi soolo-kilpailu.
 • Lisättiin 28.10. TanssiDans kilpailuun (Vihdistä 26.8. peruttu) Yleinen Cup C-A.
 • Lisättiin 25.11. B&W GP-kilpailuun erilliskilpailu L2 AvS 3+3, jotka tanssitaan Syllabus-säännöillä, ei luokkanousupisteitä
 • Lisättiin 25.11. B&W GP-kilpailuun erilliskilpailu alle 21v vakiotanssit ja latinalaistanssit, ei luokkanousupisteitä
 • Lisättiin 10.5.2018 J&V seurakilpailu, johon integroidaan mukaan pyörätuolitanssikilpailut
 • Aluekilpailu 27.5.2018 (Nicks) tullee siirtymään, uusi päivämäärä vahvistetaan kalenteriin välittömästi, kun seuralta on saatu kuittaus uudesta kilpailupäivämäärästä.
 • Merkittiin tiedoksi Seniori 2 vakio MM 13.5.2018 (Tsekin Olomouc) päällekkäisyys kotimaan IKM-viikonlopun (ja Seniori 2 vakio SM) kanssa. Seniori 2 SM tanssitetaan IKM:ssä lauantai-aamuna ensimmäisenä, mikäli tällä järjestelyllä Sen2-parit pääsevät vielä lentämään Tsekkeihin osallistuakseen sunnuntaina MM:iin. Muuten VAL miettii tarvittaessa toisenlaisia ratkaisuja.

Seuraava kokous su 1.10.

 

Luca ja Merje yhdeksänneksi ammattilaisten vakio-MM:ssä

Suomen Luca Rossignoli – Merje Styf tanssivat yhdeksänneksi lauantai-iltana Prahassa tanssituissa ammatilaisten vakiotanssien MM-kilpailuissa. Toisen suomalaisparin Sami Vainionpaa – Roosa Stahlberg sijoitus oli 25. Lucan ja Merjen sijoitus oli sama kuin keväällä tanssituissa EM-kilpailuissa ja myös kilpailun kärkisijat menivät Euroopan mestaruuskisojen kärkipareille. Voittoon tanssivat Benedetto Ferruggia – Klaudia Koehler Saksasta, jotka uusivat näin viimevuotisen mestaruutensa: Hopea matkasi Liettuaan parille Donatas Vezelis – Lina Chatkeviciute ja kolmanneksi tanssivat Tanskan Björn Bitsch – Ashli Williamson.

Tulevissa arvokisoissa kärkiparit saavat uuden kovan haastajan omasta kotimaastaan kun viikko sitten Kiinassa tanssituissa amatöörien maailmanmestaruuskisoissa toiseksi tanssinut saksalaispari Simone Segatori – Annette Sudol ilmoittivat kisan päätteeksi siirtyvänsä ammattilaisiksi,

Kaikki tulokset: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Prague-21191/Adult-Standard-48350/Ranking

 

Olympiakomitea tiedottaa: Urheiluseuroille uusi laatuohjelma

JULKAISTU: 15.9.2017, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Olympiakomitea valmistelee yhdessä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa uutta seurojen laatuohjelmaa.  Laatuohjelman tavoitteena on toimia seuratoiminnan kehittämisen välineenä. Ohjelman avulla varmistetaan suomalaisen liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisen seuratoiminnan lupauksen toteutuminen liikkujan ja urheilijan polkujen eri vaiheissa. Seuratoiminnan lupaus seuroille ja liikkujille on ’Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia ja inspiroivia yhteisöjä, joihin kaikki ovat tervetulleita. Seuroilla on osaamista ja toiminta-edellytyksiä lisätä liikettä ja rakentaa urheilijan polkua.’ Samalla vahvistetaan yhdessä tekemistä ja rakennetaan innostavaa toimintakulttuuria.

Laatuohjelman avulla autetaan seuroja kehittymään eri osa-alueilla, joita ovat laadukas lasten urheilu, huippu-urheilu ja aikuisten harrasteliikunta.  Ajatuksena on, että seura voi erikoistua laadukkaaseen lasten urheiluun, huippu-urheiluun tai aikuisten harrasteliikuntaan tai vaikka kaikkiin osa-alueisiin seuran omista tarpeista riippuen.  Tärkeänä näkökulmana kehittämisessä ovat urheilijan ja liikkujan tarpeet.

Eri lajien yhteinen laatuohjelma mahdollistaa yhteisen kehittämisvälineen tekemisen, yhdessä oppimisen ja osaamisen jakamisen, yhteiset toimintatavat, tehostaa resursseja ja vahvistaa eri toimijoiden yhteistyötä. Laatuohjelmalla tehdään seuratoimintaa näkyväksi ja lisätään seuratoiminnan arvostusta yhteiskunnassa.

Mitä laatuohjelma antaa seuroille?

Seuroille laatuohjelma tarjoaa kehittämisen välineen, jossa laatutekijät on pohdittu laajan asiantuntijaryhmän avulla. Ohjelma edistää seurojen yhteistyötä ja tuo esille seuratoiminnan upeat toiminnot näkyviksi ja kannustaa seuroja. Laatuohjelma tarjoaa seuroille erilaisia konkreettisia työkaluja ja palveluja, mahdollisuuden verkostoitumiseen ja ideoiden saamiseen muilta seuroilta ja yhteisen visuaalisen ilmeen.

Laatutekijät perustuvat asiantuntijoiden näkemyksiin

Ohjelmassa tulee olemaan kaikille kolmelle osa-alueille (lapset ja nuoret, huippu-urheilu sekä aikuisten harrasteliikunta) yhteisiä toimintaa kehittäviä laatutekijöitä ja eri osa-alueiden omia laatutekijöitä.  Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät perustuvat laajamittaiseen asiantuntija työryhmän selvitykseen, jossa selvitettiin lasten ja nuorten urheilun laatutekijät.  Selvitystyö on nykyisten Sinettiseurakriteerien pohjana ja näitä laatutekijöitä tullaan hyödyntämään uudessa ohjelmassa lasten ja nuorten urheilun osalta. Aikuisten harrasteliikunnan laatutekijät perustuvat osittain Sports Club for Health eli Urheilen terveyttä –ohjelmaan, joka on eurooppalainen ohjelma, joka korostaa seurojen merkitystä terveyden edistämisessä ja pohjautuu viimeisimpään tutkimustietoon.  Huippu-urheilun laatutekijöitä työstetään yhdessä lajiliittojen kanssa.

Seurojen erityisosaaminen ja hyvät ideat esille

Laatuohjelman tarkoitus ei ole tasapäistää seuroja vaan kannustaa seuroja tuomaan esille omaa erinomaisuuttaan sen lisäksi, että seuran perustoiminta on laadukkaasti hoidettu.  Laadukkaissa seuroissa merkittävä vahvuustekijä on kyky uudistua ja kehittää toimittaa. Laatuohjelmassa halutaan kannustaa seuroja tähän.  Nykyisellään jo seuroissa tehdään paljon erinomaista työtä ja on toinen toistaan upeimpia toimintamalleja, joista kannattaa olla ylpeä ja joista muut seurat voisivat ottaa oppia.   Näitä erinomaisuuksia ei kannata pitää piilossa, vaan niistä voi olla reilusti ylpeä.  Laatuohjelmassa seurat pääsevät jakamaan onnistumisia ja hyviä käytäntöjä sekä hyödyntämään muiden seurojen upeita toimintamalleja. Menestyvät seurat erottuvat muista.

Yhdessä tekeminen on vahvuus

Yhteistyötaidot eri tahojen kanssa ovat vahvuus, jota seuratoiminnassa halutaan lisätä.  Yhdessä toimien niin paikallisesti, valtakunnallisesti, kansainvälisesti, yhteistyökumppaneiden, muiden seurojen koulujen, urheiluakatemioiden yms. kanssa yleensä kaikki voittavat.  Laatuseurassa yhteistyötaitoja arvostetaan ja niissä halutaan kehittyä, siksi yhdessä tekeminen on yksi laatuohjelman valinta.

Tänä vuonna kokeillaan ja ohjelma käynnistyy ensi vuonna

Tämän vuoden aikana kokeillaan laatuohjelman eri osa-alueiden toimivuutta ja kerätään kokemuksia niistä. Ohjelman on tarkoitus kokonaisuudessaan käynnistyä vuoden 2018 alussa. Sinettiseuratoiminta tulee olemaan osa uutta laatujärjestelmää ja siten nykyiset Sinettiseurat pääsevät mukaan uuteen laatuseuraohjelmaan automaattisesti, kun täyttävät Sinettiseurojen laatukriteerit.  Se, mikä tulee olemaan uuden laatuohjelman tunnus on vielä auki, onko se Sinetti vai joku muu.

Toivotamme, että seurat ja lajit näkevät tässä hyvän mahdollisuuden seuratoiminnan kehittämiseen.

Laatuohjelmasta Olympiakomiteassa vastaavat:
Eija Alaja, lapset ja nuoret, eija.alaja@olympiakomitea.fi
Anna Kirjavainen, huippu-urheilu, anna.kirjavainen@olympiakomitea.fi
Ulla Nykänen, aikuisten harrasteliikunta, ulla.nykanen@olympiakomitea.fi

Mikäli sinulla on ideoita, ajatuksia tai kysymyksiä laatuohjelmaan liittyen voit lähettää heille sähköpostia etunimi.sukunimi@olympiakomitea.fi  olemme kiitollisia kaikesta palautteesta.

SEUROILLE

 • Seuratoiminnan kehittämisen väline – entistä parempaa toimintaa
 • Luo yhteisen perustan seuratoiminnan eri osa-alueiden tarkasteluun
 • Edistää yhteistyötä ja verkostoitumista
 • Seuratoiminnan upeat toiminnat näkyviksi – parantaa imagoa
 • Kannustaa seuroja