Arkistot

Dancecore ohjeistus

JULKAISTU: 10.1.2019, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet, Uutiskirje, Yleinen

Maanantaista 7.1.2019 alkaen on Suomen tanssiurheiluliitolla käytössä uusi kilpailijoiden, kilpailujen ja tapahtumien tietojärjestelmä – Datalatu Oy:n toimittama DanceCore.

 • DanceCore löytyy tästä linkistä:

https://dancecore.dancesport.fi

Kaikki oneDancen tiedot on siirretty DanceCoreen. (Jäsenluettelot päivitetään OneDanceen 15.1.2018 mennessä kuitenkin!)

Sen lisäksi, että DanceCoressa on kaikki olemassa oleva tieto tanssijoista, seuroista, organisaatioista ja tapahtumista. DanceCoressa on lukuisia uusia ominaisuuksia.

Uusista ominaisuuksista mainittakoon tässä muutama:

 • Kilpailijalisenssi: Lisenssin oston tieto SuomiSportista siirtyy automaattisesti DanceCoreen. Tämä avaa sen mahdollisuuden, ettei kilpailuihin voi ilmoittautua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

 

 • Kilpailuihin ilmoittautuminen: Kilpailuihin tullaan ilmoittautumaan vain DanceCoren kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistetaan että ilmoittautuva yksikkö kuuluu johonkin seuraan ja jo em lisenssi on voimassa.

HUOM,  Tämä sähköinen ilmoittautuminen tulee käyttöön vasta 2.3. alkaen. Maaliskuun alkuun saakka ilmoittautuminen sähköpostilla niinkuin tähänkin asti.

 • Tulosten siirtyminen: Tulokset siirtyvät automaattisesti tulospalvelun koneelta DanceCoreen.

Uusi järjestelmä tietysti myös toimii aika lailla eri tavalla ns. nappulatekniikaltaan. Alkuun pääsyä helpottamaan on tehty muutama videoklippi, rekisteröitymisestä, kirjautumisesta jne. (video artikkelin lopussa)

Lisää koulutuksia tullaan järjestämään kevään aikana webinaaritallenteena.

Jonkun aikaa vielä toimivat oneDance ja DanceCore rinnakkain, mutta perussääntö on:

 • Ei mitään uutta tietoa oneDanceen vaan DanceCoreen (paitsi jäsenluettelot). Jos jotain on kuitenkin ihan pakko laittaa oneDanceen niin tietoa siitä sähköpostiosoitteeseen: kilpailijakortisto@tanssiurheilu.fi tai anu.lampenius@dancesport.fi.

Tärkeää tietoa seura-adminille:

Seura-adminit kutsutaan Dancecoreen viikon 3 ja 4 aikana. Kutsumisjärjestys menee kilpailukalenterin mukaan, eli ensin kutsutaan ne seura-adminit joilla kilpailut on ensimmäisinä.

Seura-adminit lisäävät seuran jäsenet Dancecoreen. (Tästä tulee tarkempi ohje lähipäivinä ).

Perusohjeet pdf (rekisteröityminen, kirjautuminen, oma profiili ja muokkaa)

Alla pdf-ohje kilpailutietojen päivittämiseen 7.1. alkaen:

DanceCore_kilpailutietojen_päivittäminen_seura.pdf

Alla esittelyvideo:

(jos haluat katsoa videon youtubessa,  klikkaa youtube-painiketta videolinkissä)

Kysymyksiä ja vastauksia

Pitääkö seuran jäsenen nyt itse rekisteröityä Dancecoreen?

Ei tarvitse. Seura-adminit lisäävät seurojen jäsenet Dancecoreen.

Miten seura-admin pääsee kirjautumaan Dancecoreen?

Tanssiurheiluliitto kutsuu seura-adminit kilpailukalenterin mukaisessa järjestyksessä viikon 3-4 aikana.

Miten seura-admin lisää seuransa jäsenet Dancecoreen?

Tästä tulee tarkempi ohje lähipäivinä.

VL kilpailujen haku käynnissä vuosille 2020-2021

Vakio- ja latinalaistanssijaos on avannut seura- ja valtakunnallisten kilpailujen haun vuodelle 2020 ja arvokilpailujen haun vuodelle 2021. Hakemukset liiton toimistoon (toimisto (ät) tanssiurheilu.fi) ja VL-jaoksen puheenjohtajalle (kilpailuvaliokunta.stul (ät) gmail.com)  31.1.2019 mennessä. Huomioi aiempiin vuosiin muuttunut aikataulu! Lisätietoa liitteissä.

Hakuohje

Seura- ja valtakunnallisten kilpailujen hakulomake

WDSF Academy tiedottaa: Tekniikkakirjojen päivitykset julkaistu

We are pleased to have launched an updated version of WDSF Technique Books Edition 2018 with a new cover now on sales at Casa Musica and DSI.

For those who have bought the previous version of the books you may download the updates and additions from the WDSF website under Academy/Technique Books https://www.worlddancesport.org/WDSF/Academy/Technique_Books

Best Regards,

WDSF Academy

Urheiluseuroille on julkaistu kestävän kehityksen opas – KEKE-koutsi

JULKAISTU: 7.1.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Uutiskirje
Kuva: Olympiakomitea

Olympiakomitean verkossa julkaisema KEKE-koutsi on urheiluseuroille suunnattu Kestävän Kehityksen valmentaja opastaa fiksuihin ja ympäristöystävällisiin toimintamalleihin. Me teemme jo fiksusti paljon, tehdään sitä nyt vielä paremmin! KEKE-koutsin helpoilla ja arkeen sopivilla vinkeillä kohennetaan seurojen kuntoa niin fyysisesti kuin taloudellisesti – ja tehdään samalla hyvää ympäristölle. Lähdetään yhdessä kunnonkohotusmatkalle: Hyödyllisemmin, Kestävämmin ja Seurallisemmin!

 

KEKE-koutsi sisältää yli 100 vinkkiä ja käytännön neuvoa liittyen liikkumiseen, varusteisiin, ruokailuun, roskiin ja tapahtumiin sekä olosuhteisiin, hallintoon ja viestintään. Vinkkikorteissa on lisäksi merkitty, mitä hyötyjä kustakin vinkistä on seuralle. Lisäksi sivuilta löytyy seurojen antamia esimerkkejä fiksuista toimintamalleista, juttuja sekä materiaalipankki. Näitä kaikkia voitte käyttää hyväksi ja viestiä omassa toiminnassanne näistä. Ensimmäiseksi voitte testata sivuilta löytyvällä KEKE-koutsin pikatestillä, kuinka ympäristöystävällisesti teidän seuranne toimii ja samalla voitte kerryttää KEKE-pisteitä koko sportille!

Tutustu KEKE-koutsiin täältä: www.olympiakomitea.fi/keke-koutsi

Miksi KEKE-koutsi?

Urheiluseuroissa tehdään jo valtavasti asioita ympäristöä huomioiden. Nyt tarkoitus on kiinnittää näihin asioihin vielä enemmän huomiota ja ottaa fiksut toimintatavat tietoisiksi valinnoiksi seuratoiminnassa. Kyseessä on pieniä arkeen sopivia valintoja, joita voi edistää omassa tahdissa. Merkittävää työtä ympäristövaikutusten minimoimiseksi voi tehdä pienilläkin teoilla, sillä yhteisvaikutukset koko harrastuskentän mittakaavassa ovat huomattavat.  Seura toimii tärkeänä asennekasvattajana lapsille ja nuorille, ja ympäristövastuu kuuluu olennaisena osana vastuulliseen toimintaan kuten esimerkiksi reilun pelin säännöt.

KEKE-koutsin vinkkejä on kerätty urheiluseuroilta ja monet niistä ovat tuttuja. Nyt on tarkoitus innostaa meidät kaikki vielä tarkemmin tekemään vastuullisia valintoja: Esimerkiksi kimppakyydit kannattaa ottaa seuran aktiiviseksi vaihtoehdoksi eikä vain aktiivisten vanhempien toteuttamaksi tavaksi, ja puffassa kannattaa miettiä, miten kertakäyttöastioita voisi vähentää ja roskia minimoida.

 • HYÖDYLLISEMMIN: KEKE-koutsin vinkeistä hyötyvät niin seura, jokainen seuran jäsen kuin ympäristökin. Todellisia win-win-win-vinkkejä siis!
 • KESTÄVÄMMIN: KEKE-koutsi on nimensä mukaisesti Kestävän kehityksen valmentaja. Sen vinkit on luotu auttamaan seuroja tekemään toiminnassaan ekologisesti kestävämpiä valintoja ja tekoja, jotka pienentävät seuratoiminnasta syntyvää hiilijalanjälkeä.
 • SEURALLISEMMIN: Seuratoiminnan sydän on yhteisöllisyys. Siksi KEKE-koutsin vinkit perustuvatkin juuri yhdessä tekemiseen ja asioiden sopimiseen yhdessä aina tilojen käyttämisestä kuljetusten organisoimiseen.

Ilmoita oma seurasi ilmastotalkoisiin

Kerrotaan yhdessä ja ylpeänä, miten meidän lajimme tekee ilmastotekoja: pienetkin asiat ovat kertomisen arvoisia!

 • tehkää KEKE-koutsin pikatesti!
 • ottakaa käyttöönne Meidän seuramme ympäristölupaus: kirjoittakaa mitä te teette ja voitte levittää viestiä somessa ja haastaa muita seuroja mukaan!
 • tutustukaa vinkkeihin ja ottakaa käyttöönne vaikka pari asiaa!
 • viestikää asiasta: kukin seura voi viestiä omalla aikataulullaan vanhempainilloissa, uutiskirjeissä, valmentajatapaamisissa, jne. Materiaalipankista löytyy apua.

Näytetään yhdessä, miten suomalainen urheilukenttä ottaa vastuuta ja iloisesti voi osallistua ilmastotalkoisiin osana omaa toimintaansa!

#fiksuseura #kekekoutsi #ympäristövastuu #winwinwin

WDSF tiedottaa: WDSF World Open -kilpailut

With effect from 1st Jan 2019, AJS JS 3.0 should be used from the round of Semi-Final and Finals in all World Opens.

With effect from 1 Jan 2019, Paso Doble up to 3rd Highlights shall be played mandatorily for all rounds of competitions/Championships using AJS JS 3.0. For example from Quarter Final round in Championships and from Semi-Final Round for World Opens. All other rounds can be at the discretion of the Chairpersons.

Peruutuspeilissä 2018

JULKAISTU: 20.12.2018, KATEGORIAT: Blogi

Vuoteen 2018 on mahtunut huikeaa kilpailumenestystä meillä ja maailmalla, ja Suomen Tanssiurheiluliitto voi ylpeänä olla nostamassa upeaa työtä tekevien seurojen ansioita ja menestystä esiin valtakunnan medioissa. FDO:n lajit kylpivät mitalisateessa, boogie woogiessa tehtiin Suomen historiaa, breaking hyväksyttiin Olympialajiksi ensimmäisenä tanssiurheilulajina ikinä, senioripuolella tuotiin MM-mitaleita jälleen Suomeen, paratanssiurheilijat kantoivat mitaleja kotiin kansainvälisistä kilpailuista ja vakio- ja latinalaistansseissa nuoret niittävät menestystä ja tähtäävät yhä korkeammalle. Näin muutaman taas mainitakseni.

STUL:n jäsenseurat tekevät upeaa työtä tanssin kentällä tuoden liikkumisen ilon lähelle kaiken ikäisiä harrastajia, mahdollistaen tavoitteellisen harjoittelun pitkälle tähtääville tanssiurheilijoille ja tarjoten koko tanssin kirjoa kaikkialla maassamme. Tiedotuksessa on ollut mahtavaa päästä kuulemaan, kuinka osallistujat antavat jatkuvasti positiivista palautetta kaikista kotimaassamme järjestetyistä kilpailuista ja kuinka kilpailun järjestäjät ovat kokeneet kilpailutapahtumat tiukkojen järjestelyrutistusten jälkeen palkitsevina, onnistuneina ja odotuksen arvoisina. Tältä paalupaikalta on ollut ilo seurata, kuinka tanssin parissa toimivat tahot kokevat tanssikansan yhteen kokoavat tapahtumat merkityksellisinä. Usein toistuvat kommentit siitä, kuinka into tehdä lisää kasvaa jokaisen järjestetyn tapahtuman ja kilpailun myötä.

Kilpailutiedottaminen on tärkeä osa uutisointiamme ja sen osalta pyrimme jatkuvasti kehittymään. Vuodelle 2019 kannustamme jäsenseuroja yhä aktiivisemmin ottamaan osaa yhteiseen missioon tuoda ajantasaista tietoa kilpailuistamme yleisön tietoisuuteen! Jäsenseurat voivat edistää tanssin esilletuloa sekä omaa näkyvyyttään toimittamalla digitaaliset kilpailujulisteet tai -flyerit liitolle ennakkoon ja kilpailupäivänä toimittamaan tuloslinkit välittömästi tulosten julkistamisen jälkeen! Jokainen tanssiurheilija voi lisäksi kantaa kortensa kekoon jättämällä tulostiedotuskommenttejaan liiton verkkosivuilla olevan linkin kautta (toimii myös mobiilissa) kaikista kansainvälisistä kilpailuista. Kilpailijoiden antamat urheilijahaastattelut tulostiedotukselle ovat olleet kirsikoina kakun päällä. Toivomme jatkossakin pääsevämme julkaisemaan tanssijoiden kokemuksia kanavissamme!

Sosiaalisen median strategiassamme sisältöjen jakaminen eriytyi vuonna 2018 siten, että Facebookissa julkaistiin tanssiurheilutoimintaan liittyvää uutisointia sekä STUL:n omia ajankohtaisasioita, kun taas Instagram painottui kilpailukokemusten ja tapahtumien tiedottamiseen ja kuvien fiilistelyyn. Kuluneena vuonna tarjosimme myös mahdollisuutta välittää omia kilpailukuvia STUL:n kanavalle jaettavaksi tunnisteella #STULok18 ja kutsuimme kaikki jäsenseurat osallistumaan yhteisölliseen joulukalenteriin, jossa osallistuneita jäsenseuroja on esitelty joulukuun alusta lähtien. Jäsenseurojen esittely jatkuu yhä niin kauan kun osallistuneita seuroja riittää! Jatkossa toivomme, että seurapostiin ilmoitetaan mahdollisesti useampiakin vastaanottajia, jotta seuratiedotteiden sisällöt jalkautuisivat seurojen toimintaan yhä varmemmin. Suosittelemme myös seuraamaan kanaviamme eri alustoilla kokonaisvaltaisen seuraamiskokemuksen saavuttamiseksi.

Pyrimme alkavana vuonna tehostamaan liiton ja seurojen välistä yhteistyötä sekä viestintää eri tapahtumien ja tempausten osalta, jotta jokainen voisi kokea liiton tarjoavan yhtäläisiä mahdollisuuksia tulla esille ja kertoa omasta tekemisestään. Seurojen tarttuessa mahdollisuuksiin ja ohjeistuksiin myös liitto pystyy tarjoamaan yhä relevantimpia sisältöjä ja tuomaan tapahtumia esiin tavalla, jolla seurat haluavatkin näkyä. Ilman seurojen omaa aktiivisuutta jää tulostiedotuksen ja viestinnän volyymista paljon, kuten kuluneena vuonna on saattanut joltain osin huomata. Toimittamattomista tiedoista on haastavaa kertoa eteenpäin. Taustalla on myös valinta pyrkiä aktivoimaan seuroja osallistumaan ja pitämään kiinni omasta osuudestaan tulostiedotuksen mahdollistamisessa sekä hyödyntämään tarjolla olevia paikkoja kertoa toiminnastaan. Viestintäkoordinaattorina olen pyrkinyt pitäytymään monikanavaisesti jokaisen tietoon tuoduissa tulostiedotusohjeissa. Vuoden 2019 tulostiedotusohjeet julkaistaan heti alkuvuodesta. Tulevalle vuodelle tullaan neuvottelemaan myös lisää resursseja tiedotukseen, jotta itse työn tekeminen olisi mahdollista ja liiton viestintä pystyisi vastaamaan kanavien sekä yleisön tarpeisiin ja toiveisiin.

Rock- ja swingtanssiseurat ja -urheilijat ovat olleet huikean aktiivisia omasta toiminnastaan kertomisessa ja kontaktoidut seurat ovat ottaneet urheilijoiden haastattelutehtävän päättäväisesti vastaan, mikä on hienoa. Kaikki yhteistyö jäsenseurojen kanssa on ollut positiivista! Toivottavasti kaikki kilpailuja järjestävät seurat aktivoituvat ilmoittamaan yhteyshenkilönsä vuoden 2019 kilpailutiedotusta varten. Kiitos kaikesta yhteistyöstä, johon tiedotuksen osalta on tänä vuonna lähdetty!
Tehdään tanssiurheilusta yhä näkyvämpää sekä yhteisöllemme että suuremmalle yleisölle vuonna 2019.

Viimeisen blogitekstin tiimoilta, 2018
Rauhallista joulunaikaa ja liikkuvaista uutta, alkavaa vuotta 2019
– Kaisu Tomperi
STUL, viestintäkoordinaattori

koordinaattorin Blogikirjoitukset 2018

Helmikuu: Someurheilijan profiili
Maaliskuu: 5 + 2 vinkkiä hyvään urheiluhaastatteluun
Huhtikuu: Kuuntelemisen tärkeydestä
Toukokuu: Tanssi kilpailun voittajana
Kesäkuu: Lavakausi
Heinäkuu: Miten Instagram muokkaa arvomaailmaa tanssiyhteisössä?
Elokuu: Päivityksiä uuden kauden aloitukseen
Syyskuu: Tavoitteiden asettamisesta
Lokakuu: Muille kertomista vai itsensä muistuttamista
Marraskuu: Tanssin harrastamisessa ja harjoittelussa tärkeintä on tämä hetki
Joulukuu: Peruutuspeilissä 2018


Tanssia ja viestintää tanssiurheilun lajiliiton liikkuvasta toimistosta. Viestintäkoordinaattorin pohdintoja STUL:n blogissa joka kuun 20. päivä / 2018.

Osallistu keskusteluun liiton Facebook-sivulla!

Huippu-urheiluvaliokunnan valmentajakysely

JULKAISTU: 20.12.2018, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Huippu-urheiluvaliokunnan valmentajakysely on nyt avattu sekä suomeksi että englanniksi.

https://link.webropolsurveys.com/S/2597F9C481577460

Kyselyn tarkoituksena on kerätä pohjatietoa mm. 18.1. Tampereella  järjestettävässä valmentajafoorumissa käytävään keskusteluun.

Erityisesti vastauksia kaivataan ylempien tasoluokkien valmentajilta ja ohjaajilta, mutta kaikki vastaukset ovat tervetulleita.

Huippu-urheiluvaliokunta toivoo, että myös seurat informoisivat omia valmentajiaan tästä kyselystä kuten myös valmentajafoorumista.

Kysely on anonyymi ja tietoja käytetään ainoastaan huippu-urheilun valmennuksen kehittämistyön taustamateriaalina. Aineisto on vain huippu-urheiluvaliokunnan ja tarvittaessa koulutusvaliokunnan jäsenten käytössä. Yksittäisten vastaajien tietoja ei raportoida.

STUL survey for coaches and teachers is now open for responses both in Finnish and in English.

https://link.webropolsurveys.com/S/2597F9C481577460

The purpose of the survey is to collect basic information for the discussions in coaches forum to be organized in Tampere Jan. 18th.

Especially we wish to receive responses from the coaches and teachers of top level dancers, but responses from all coaches and teachers are welcome.

The top-sports committee also wishes that dance clubs inform their own coaches and teachers about this survey as well as about the up-coming coaches forum.

The survey is anonymous and information will be used only as background data in the development of coaching. The data will only available to the members of top sports committee,  and education committee if needed. Individual responses will not be reported.