Arkistot

Olympiakomitea tarvitsee uutta johtajuutta ja koko liikuntakentän huomioimista

JULKAISTU: 22.10.2020, KATEGORIAT: Mediatiedotteet

Olympiakomitea tarvitsee uutta johtajuutta ja koko liikuntakentän huomioimista

Olympiakomitean johtajavalinta käy kuumana. SSS otsikoi kisan olevan ”kahden kauppa” (SSS 19.10.), jonka jälkeen  Mika Anttonen on luopunut leikistä. Kauppaa käyvät kuitenkin hyvinkin tasaisesti kaikki ehdokkaat – lajin suuruudella kun ei äänestyksessä ole äänimäärän suhteen niin suurta merkitystä, sillä Olympiakomitean jäsenyhdistyksillä on kullakin ääniä 1 tai 2 – riippuen onko laji olympialaisissa tai ei. Kaksi pikkuruista jäsenjärjestöä ovat yhtä mahtavia kuin yksi suuri.

Olympiakomitean saatua sateenvarjonsa alle koko suomalaisen urheilun kentän vuoden 2017 organisaatiofuusiossa, sen johtajalta tarvitaan näkemystä koko laajan urheilun lajikirjon, liikunnallisen elämäntavan sekä huippu-urheilun osalta. Urheilukentän tunteminen samoin kuin strateginen ja tulevaisuusorientoitunut johtajuus ovat merkittävässä roolissa, jotta suomalainen liikuntakulttuuri, rahoitus, tulostavoitteet ja lajien tasapuolinen kohtelu saavat ansaitsemansa huomion ja tuen.

Olympiakomitean johtajuus on kokopäivätyötä; se ei ole pelkkä luottamustehtävä, jonka kautta voi jäähdytellä tai hakea lisää volyymia CV:hensä. Se ei voi olla puoluepolitiikkaa tai hyvä veli -verkostoja. Se on isompi asia, jossa yhdistyvät kestävä johtajuus, eettiset arvot ja halu palvella kokoaikaisesti urheilun ja liikunnan kenttää. Tehtävään tarvitaan kokemusta, osaamista ja verkostoja sekä urheiluorganisaatioiden että yhteiskunnan eri toimintojen osalta. Johtajan visio ja ymmärrys urheilurahoituksen kestävästä kehityksestä sekä Veikkauksen ja OKM:n rahoituselementtien osuudesta ovat iso asia: yhteiskunnan kokonaistilanne ja viimeiset rahoitusratkaisuissa tehdyt päätökset vaikuttavat urheilumenestyksen tavoitteisiin sekä seuratoiminnan ja liikuntayhteisöjen toimintojen mahdollisuuksiin.

Talvi- ja palloilulajit ovat meille kaikille tuttuja, mutta suomalaisen urheilukentän rikkaus on sen moninaisuudessa. Pienet ja keskisuuret lajit ovat usean liikkujan ja urheilijan valinta, joko osan uraa, tai uran maaliin saattamiseen saakka. Jokainen liikuntalaji ja liikunnan lajiliitto on siis yhtä merkityksellinen yhteiskunnallisessa kontekstissa,  ja se saa antaa myös äänensä Olympiakomitean johtajavaalissa.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tukee Taitoluisteluliiton ja Paralympiakomitean rinnalla Olympiakomitean johtajavalinnassa TkT Susanna Rahkamoa, jonka kokemus urheilun, lajiliittotoiminnan, kansainvälisen urheiluorganisaatiotyön sekä strategian suunnittelun ja toimeenpanon kentillä on juuri sitä, mitä suomalainen urheilukenttä tarvitsee. Se tarvitsee johtajuuden muutosta kestävän, eettisen johtajuuden suuntaan – pois kahden kaupoista ja ennakkoasetelmista, on sitten kyse vaalista tai tehtävän toteuttamisesta. Urheilussa pelkästään suuruus ei vaikuta, merkittävyys ja osallisuus vaikuttavat.

Leena Liusvaara
Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n puheenjohtaja, Salo

Auli Korhonen
Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n toiminnanjohtaja, Helsinki

Lisätietoa Rock’n’swing -tanssien GP-kilpailuun 31.10.2020

JULKAISTU: 21.10.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Rock'n'swing -tanssit

Päivitetty 21.10.2020:

Lapsia ja junioreita kilpailuun kuljettava vanhempi/vanhemmat pääsevät seuraamaan kilpailua kilpailupaikalle. Järjestäjän toive on että vanhempien määrä kilpailupaikalla pysyy mahdollisimman pienenä.

Seurojen tulee koota lista lapsia kuljettavista vanhemmista. Listalla tulee näkyä paikalle tulevan vanhemman nimi ja puhelinnumero. Lista tulee toimittaa osoitteeseen outipaavola (ät) gmail.com viimeistään 29.10.2020.

Kaikkia paikalla olevia ei-kilpailijoita velvoitetaan käyttämään maskia ja huolehtimaan käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.

Lasten ja junioreiden osuus kilpailupäivänä alkaa klo 10.00. Palkinnot jaetaan heti kilpailusuoritusten jälkeen.  Kun palkinnot on jaettu sekä lapsien/junioreiden että vanhempien odotetaan poistuvan kilpailutiloista.

Kilpailusta tehdään maksullinen livestream -lähetys, josta voi seurata päivän kilpailusuorituksia.

Terveisin Rock’n’ Swing jaosto

**

Julkaistu 14.10.2020:

Kilpailupäivä tullaan jakamaan kolmeen osioon. Tällä pyritään vähentämään yhtäaikaisesti kilpailupaikalla olevien henkilöiden määrää. Kilpailijoita pyydetään saapumaan paikalle vasta lähellä omaa suoritusaikaa. Tarkempi aikataulu julkaistaan n viikkoa ennen kilpailupäivää

Alustavasti ryhmäjako tulee olemaan seuraava:

  1. Lapset ja juniorit D- ja C-luokat
  2. Yleinen ja seniorit D- ja C-luokat
  3. GP-luokat Yleinen, Juniori 2 ja seniorit

STUL/RS-jaos seuraa aktiivisesti Covid-19 tilanteen kehittymistä ja yleisön osalta päätös sekä tiedotus päätöksestä tehdään lähempänä kilpailupäivää.

Alaikäisten kilpailijoiden osalta tulemme joka tapauksessa huomioimaan sen, että kilpailijat tarvitsevat huoltajan/kyyditsijän kisapaikalle päästäkseen.

Kilpailijoita ja seuroja pyydetään maksamaan kilpailumaksut mahdollisimman lähellä kilpailuajankohtaa. Jokaisesta maksusta tulee olla mukana kuitti (paperinen tai valokuva kuitista) jossa näkyy arkistointitunnus, ketä  ja mitä maksu koskee.

Kilpailukutsun lisätietoja on päivitetty näillä tiedoin.

Kuka on Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2020? Äänestys käynnissä!

JULKAISTU: 20.10.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Maria Kangasaho, Sanna Hento ja Mika Honkanen ovat mukana Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2020 -äänestyksessä.Kiitos seuroille ja urheilijoille kaikista esityksistä Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2020 -palkinnon saajaksi! Yhteensä 16 eri valmentajaa, yksi valmentajaryhmä ja yksi valmentajakaksikko asetettiin ehdolle määräaikaan mennessä.

Kolme eniten esitettyä ja finaaliäänestykseen päässyttä valmentajaa ovat aakkosjärjestyksessä Sanna Hento, Mika Honkanen ja Maria Kangasaho.

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2020 -äänestys on käynnistynyt tiistaina 20.10. klo 12 ja päättyy lauantaina 31.10. klo 12 osoitteessa: https://forms.gle/XrUtVrGzcLi35Nwg6 (linkki avautuu toisella verkkosivustolla).

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2020 on hyvä urheiluvalmentaja, jota kuvaavia piirteitä ovat mm. välittäminen, lajiosaaminen, pedagoginen osaaminen, tuki, kokonaisvalmennuksesta huolehtiminen, yhteistyökyky, kehittyminen ja eettinen valmentajuus.

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2020 julkistetaan Tanssiurheiluliiton syyskokouksessa 22.11.2020 ja palkitaan kylpylähotelliyöllä kahdelle sekä maksuttomalla valmentajalisenssillä vuodeksi 2021.

Äänestäneiden kesken arvotaan tanssitarvikelahjakortti. Arvonta tapahtuu 1.11.2020 ja siitä ilmoitetaan voittajalle 2.11.2020.

Blogi: Seurakehittäjältä 19.10.2020

JULKAISTU: 19.10.2020, KATEGORIAT: Blogi

Hyvät seuratoimijat,

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virralta on tullut jo tietoa vuoden 2021 seuratukihausta. Tällä vuodelle on tulossa tosi hyviä uudistuksia, mm. suurin haettava summa nousee 25 000 euroon ja tukea voi hakea vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen. Seuratuen haku on viikoilla 46-50 ja hakuohjeet julkaistaan ministeriön verkkosivulla ennen haun avautumista. Haku tehdään sähköisesti Suomisport -palvelussa.

Liikunnan aluejärjestöt käynnistävät tällä viikolla yleiset seuratuki-infot. Suurin osa infoista pidetään etänä. Tässä linkki, josta näette oman alueenne infojen aikataulut. Kannattaa ehdottomasti ilmoittautua mukaan. Lue lisää infotilaisuuksista aluejärjestöjen sivulta (avautuu toisessa verkkopalvelussa).

Muistattehan, että voitte varata myös ikioman seurainfon ja/tai sparrauksen joko minulta, Tanssiurheiluliiton seurakehittäjältä tai/ja alueenne liikuntajärjestön seurakehittäjiltä. Jos olette suunnittelemassa seurojen yhteishanketta, on viisasta, että kaikki seurat ovat mukana tuossa tapaamisessa. Tämä on seuroille maksutonta, olipa sparraajana liiton tai aluejärjestön seurakehittäjä.

Seuratuen hakuprosessi etenee siten, että kun olette jättäneet oman hakemuksenne määräajassa, minä, liiton seurakehittäjänä luen kaikki Suomen Tanssiurheililiiton alaisten seurojen seuratukihakemukset ja annan niistä oman lausuntoni. Sen jälkeen alueellinen työryhmä antaa ko. alueen hakemuksista oman lausuntonsa. OKM:n asiantuntijat tekevät lopulliset päätökset.

Minulla on nyt kokemusta kolmen vuoden hakuprosessista ja sen aikana tehdyistä seuratukihakemuksista. Yleisesti ottaen hakemukset ovat olleet hyviä. Toteutuessaan suunnitellusti hankkeilla kehitetään ja edistetään lasten ja nuorten liikuntaharrastusta ja sitä kautta myös seuran omaa jäsenhankintaa. Toiminnallisilla hankkeilla kehitetään ja vahvistetaan seurojen tunnettuutta, alueellista verkostoitumista ja yhteistyötä eri organisaatioiden kanssa sekä seurojen omaa sisällöllistä ja rakenteellista toimintaa. Palkkaushankkeilla lisätään vahvuuksia seuran operatiivisen toiminnan ja hallinnon vahvistamiseen ja kehittämiseen, viestintään, markkinointiin sekä ohjaajaresursointiin.

Suurimmat haasteet hakemusten valmistelussa ja dokumentoinnissa liittyvät hankeen vaikuttavuuden mittarointiin ja arviointiin sekä toiminnan vakiinnuttamiseen hankeajan jälkeen. Kaikissa hakemuksissa ei ole tohdittu tarkkaan miettiä, miten jo hankkeen valmisteluvaiheessa otetaan huomioon, että hanketuella kehitetty toiminta jää konkreettisesti elämään ja miten se mahdollisesti vahvistuu ja kehittyy. Sama haaste liittyy myös palkkaushankkeisiin. Miten hankkeen suunnittelussa ja sen aikana toimitaan ja varmistetaan, jotta taloudelliset resurssit riittävät palkan maksuun, kun hanketuki päättyy.

Esitänkin, että suunnitteluun, vaikuttavuuden arviointiin, budjetointiin sekä toiminnan jalkauttamiseen ja vakiinnuttamiseen liittyviin kysymyksiin käytetään riittävästi aikaa. Tässä yhteydessä toimii hyvin vanha sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Ja kuten aiemmin mainitsin, tulemme alueen seurakehittäjän kanssa teitä mieluusti sparraamaan.

Toivon kaikille parasta mahdollista loppusyksyn aikaa.

Terveisin

Katriina Lahti
seurakehittäjä
katriina.lahti54 (ät) gmail.com
050 559 5358

Sporttimerkonomiksi – lisää osaamista ja ammattimaisuutta tekijöille

JULKAISTU: 19.10.2020, KATEGORIAT: Maajoukkuetiedotteet, Seuratiedotteet

Erittäin positiivista palautetta saanut Sporttimerkonomikoulutus jatkuu…

Sporttimerkonomi on liikunta- ja urheilualalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto. Saat siinä liiketoimintaosaamista, ja perehdyt kannattavaan toimintaan urheiluseuroissa ja -järjestöissä. Hankit myös osaamista markkinointiin, asiakaspalveluun ja tapahtumatuotantoon. Suoritat tämän tutkinnon oman työsi ohessa.

Yhdestoista ryhmä aloittaa vielä tämän vuoden aikana. Ryhmissä on vuosien varrella ollut osallistujia liikunnan ja urheilun eri osa-alueilta (seuroista, liitoista, alueilta, kunnista ja yrittäjiä) ympäri Suomea.

Koulutus on maksuton ja mahdollisuus suorittaa etäopiskeluina. Hakuaika päättyy 15.11.2020.

Lue lisää koulutuksesta ESLUn sivulta ja Rastor instituutin sivulta.

Koulutuksen esite (avautuu toiselta verkkosivustolta)

Tanssilääketieteen päivä verkkoseminaarina 14.11.2020

JULKAISTU: 19.10.2020, KATEGORIAT: Maajoukkuetiedotteet, Seuratiedotteet

Dance Health Finland järjestää marraskuussa tanssilääketieteen koulutuspäivän verkossa 14.11.2020 tanssin, sirkuksen sekä muiden esittävien taiteiden ammattilaisille sekä heidän kanssaan työskenteleville tahoille.

Ohjelmassa kuullaan seitsemän mielenkiintoista luentoa harjoitusmenetelmistä, psyykkistä valmistautumisesta, vaikeiden taitojen oppimisesta sekä vammojen ennaltaehkäisystä.

Ohjelma sopii erinomaisesti tanssiurheiluvalmentajille ja muille tanssiurheilijan lähipiirissä toimiville. Lue lisää Dance Health Finlandin sivulta ja ilmoittaudu mukaan! (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

Suomen Tanssiurheiluliiton jäsenillä on mahdollisuus saada alennus seminaarilipusta. Alennuskoodilla ”FDSF10” seminaarin hinnasta saa 10% alennuksen. Alennuksen voi yhdistää lisäksi DHF:n jäsenetuun, jolloin alennus normaalihinnasta on noin 32%.

Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapurahat haussa 16.11.2020 saakka

JULKAISTU: 14.10.2020, KATEGORIAT: Maajoukkuetiedotteet

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain urheilijoille verottomia valmennus- ja harjoitteluapurahoja valtion talousarvion rajoissa. Apurahaa myönnettäessä otetaan ensisijaisesti huomioon urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen sekä sen lisäksi menestys kansainvälisissä arvokisoissa.

Haku on käynnissä ja päättyy 16.11.2020.

Lue lisää hakukriteereistä ja sähköisestä hakumenettelyssä Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Liittohallitus tiedottaa: Matkustus ja kilpaileminen

JULKAISTU: 12.10.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

STUL ry:n liittohallitus on käsitellyt matkustukseen ja kilpailemiseen liittyviä asioita viime viikon aikana.

Koska tilanne on muuttuva, ja taudin leviäminen selvästi kiihtymisvaiheessa, ministeriöiden ja THL:n ohjeistuksiin on suhtauduttava äärimmäisen vakavasti.  Vastuullisuutta osoittaa se, että suositukset muutetaan käytännöiksi, joiden mukaan kaikkien tulee toimia, erityisesti mikäli saapuu kilpailuun ulkomailta.  Ehdottomasti kaikkien, urheilijoiden, toimihenkilöiden ja yleisön, on pysyttävä pois kilpailupaikalta, mikäli heillä on minkäänlaisia sairauden oireita. Yskivänä, aivastelevana, nuhaisena tai kuumeisena kilpailupaikalle ei saa tulla.

Kilpailuun osallistumisen osalta noudatetaan seuraavaa taulukkoa:  Maahantulon rajoitukset ja terveystoimet, Sisäministeriön sivulta.

POIKKEUS TAULUKON TIETOIHIN: OMAEHTOINEN KARANTEENI KESTÄÄ 10 VRK.

Koska kysymyksessä on amatööriurheilu, kenenkään urheilijan ei katsota tulevan kilpailuun työtehtävässä. Omaehtoinen karanteeni koskee myös urheiluun osallistumista. Mikäli oleskelu Suomessa kestää alle 72 h, toista testiä ei vaadita. Ensimmäinen, negatiivinen testi tulee voida todistaa, kilpailunjohtajan niin pyytäessä, dokumentin avulla.

STUL ry:n liittohallitus kehottaa kaikkia kilpailuun saapuvia noudattamaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita äärimmäisellä tarkkuudella. Koska kyseessä on tarttuva, toisille hyvin vaarallinen tauti, haluamme kaikki toimia vastuullisesti ja estää kaikin käytettävissä olevien keinoin taudin leviämistä, samalla nauttien meille huolella järjestetyistä kilpailutapahtumista.

Liittohallitus haluaa myös muistuttaa antamastaan maskimääräyksestä kilpailutapahtumissa.

Tervetuloa liiton syyskokouspäivään 22.11.2020!

JULKAISTU: 11.10.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Hyvät jäsenyhdistykset!

Sunnuntaina, marraskuun 22. päivä järjestetään kolmen jäsenkokouksen päivä paikassa Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki.

Aamupäivällä klo 10 aloittavat vakio- ja latinalaistanssien kilpailusääntömuutoksia käsittelevä jäsenkokous sekä rock’n’swing -tanssien sääntömuutoksia käsittelevä jäsenkokous. Sääntömääräinen syyskokous käynnistyy iltapäivällä klo 13.00. Huomioittehan kokousten valtakirjojen tarkastusajan!

Kokouskutsut ovat liiton verkkosivulla. Kokousmateriaalit julkaistaan ladattavaksi liiton verkkosivulle kaksi viikkoa ennen kokousta. Suojelemme ympäristöä emmekä tulosta kokousmateriaaleja paperille, lukuunottamatta hallitusehdokkaiden ansioluetteloita.

Koska liiton sääntömuutos on edelleen kutsun lähettämisajankohtana (11.10.2020) vireillä, kokousta ei voida kutsua koolle etäyhteyksin. Hallitus haluaa kuitenkin varata oikeuden järjestää kokous lopulta etäyhteyksillä, arvioituaan pandemiatilanteen vakavuutta pääkaupunkiseudulla vielä lähempänä kokouspäivää.

Kannustamme jäseniä ilmoittamaan ehdokasasettelustaan etukäteen, jotta ehdokasesittelyt saadaan mukaan jaettavaan kokousmateriaaliin auttamaan koko jäsenistön kokousvalmisteluja.

Olette lämpimästi tervetulleita mukaan Tanssiurheiluliiton jäsenkokouksiin!

 

 

DanceCore: uusi ominaisuus käyttöön 19.10.2020 alkaen

JULKAISTU: 10.10.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

DanceCoren adminkäyttäjien kirjautuminen muuttuu maanantaina 19.10.2020 tehtävässä päivityksessä. Tuolloin käyttöön otetaan kaksivaiheinen kirjautuminen.

Päivityksen jälkeen seuraavan kirjautumisen yhteydessä kaikille super-admin, admin tai seura-admin rooleissa oleville näytetään ohjeet kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönotosta. Käyttöönotto täytyy tehdä ennen kuin järjestelmään pääsee sisään.

Päivityksen tultua voimaan jokaisella kirjautumiskerralla kysytään vahvistuskoodia. Google Authenticator -sovelluksen lisäksi voidaan käyttää mitä tahansa vastaavaa sovellusta, joka tukee Googlen authentikointiprotokollaa. Tästä lisää käyttöönottoikkunan ohjeissa (kuva ohjeista alla olevassa Toimintaohjeet kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönottoon -dokumentissa).

Toimintaohjeet kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönottoon
2.9.2020 pidetyn seura-adminkoulutuksen materiaalit
Kaikki DanceCore -ohjeet koottuna