Kilpailutoiminta

Marius ja Claudia tanssii tanssikilpailussa.
Marius Toperczer Muresan ja Claudia Ketonen

Tanssiurheiluliiton lajiperheessä on säännöllistä kilpailutoimintaa vakio- ja latinalaistansseissa, rock’n’swing -tansseissa, pyörätuolitanssissa ja disco-, street-, ja performing arts -tansseissa.

Tanssiurheiluliiton kilpailutoiminnan tavoitteena on riittävien kilpailumahdollisuuksien takaaminen kaikille ikä- ja taitoluokille tanssilajista riippumatta. Kilpailujärjestelmän kokonaisvaltaista kehittämistä tehdään yhteistyössä seurojen kanssa. Erityistä huomiota kiinnitetään reuna-alueiden ja pienten seurojen kilpailumahdollisuuksien parantamiseen sekä kilpailutapahtumien määrään ja laatuun.

 

Nuoret tanssivat
Kilpailukalenteria ylläpidetään suunnitelmallisen ja tavoitteellisen kilpailu- ja valmennustoiminnan tueksi. Kalenterin suunnittelussa ja kokoamisessa toteutetaan myöntämisperusteita, jossa kilpailuluokkia myönnettäessä arvioidaan mm. paikkakunnan sijaintiin ja kilpailupaikkaan liittyviä vaatimuksia. Kilpailut sijoitetaan ja ajoitetaan niin, että mahdollisuuksien mukaan kaikille ikäsarjoille ja taitotasoille löytyy kilpailumahdollisuuksia tasaisesti kevät- ja syyskauden aikana eri puolilla Suomea ja tällä tavoin huolehditaan kilpailutoiminnan valtakunnallisesta kattavuudesta.