Suomen PD Hall of Fame

Kilpailu-uransa päättäneet Professional Division ammattilaisparit

Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori sivutaivutuksessa kilpalattialla latinalaistanssiasuissa
Mikko ja Adrienn

Mikko Kaasalainen – Adrienn Fitori

Mikko ja Adrienn alkoivat tanssia yhdessä vuonna 2003. He kilpailivat amatööreissä 2003 – 2007 ja voittivat tänä aikana kolme latinalaistanssien Suomenmestaruutta. He edustivat Suomea kaikissa arvokilpailuissa ja voittivat muun muassa Pohjois-Euroopan mestaruuden. Parhaat sijoitukset Euroopan Cup 5:s sija ja Maailman Cup 7:s sija. World Ranking -listalla he olivat parhaimmillaan sijalla 25.

Mikko ja Adrienn siirtyivät ammattilaisiksi 2007 ja tanssivat vuodesta 2008 WDSF-liiton IPDSC-ammattilaiskilpailuissa. He voittivat Euroopan Cupin ja olivat pronssilla Maailman Cupissa ja pronssilla myös Euroopanmestaruuskilpailuissa. Viimeisimpänä pari kilpaili WDSF Professional Division -kilpailuissa, pari oli Suomenmestareita 2012 ja 2013 ja edusti Suomea kaikissa arvokilpailuissa. Kilpailu-uran kruunasi vuonna 2015 voitettu WDSF Professional Division Master Class 1 latinalaistanssien maailmanmestaruus.

 

Antti-Pekka Pitkäsen ja Simone Lehikoisen intiimi hetki tanssilattialla. Antti-Pekan kasvot vasten Simonen poskea.
Antti-Pekka ja Simone

 

Antti-Pekka Pitkänen – Simone Lehikoinen

Antti-Pekka Pitkänen ja Simone Lehikoinen ovat tanssineet yhdessä vuodesta 2010 lähtien. Molemmat ovat aloittaneet vakio- ja latinalaistanssin 90-luvulla ja saavuttaneet myös 10-tanssissa paikan Suomenmestaruusfinalistina. Yhdessä aloitettuaan Antti-Pekka ja Simone jatkoivat kilpailemista latinalaistansseissa. Amatööriparina Antti-Pekka ja Simone voittivat SM-pronssia 2013, Grand Prix-kultaa, sijoittuivat Pohjoismaiden mestaruus -kilpailussa kuudenneksi ja pääsivät edustamaan Suomea latinalaistanssien Euroopanmestaruuskilpailuissa 2014.

Ammattilaisiin Antti-Pekka ja Simone siirtyivät 2015. Ensimmäisessä Maailmanmestaruuskisassaan 2015 Antti-Pekka ja Simone sijoittuivat upeasti sijalle 16. Kansainvälisissä kilpailuissa he sijoittuivat säännöllisesti semifinaaliin, muun muassa 2016 Tanskan World Open-kilpailussa sijoitus oli 8. Euroopan Cup-arvokilpailussa 2017 he sijoittuivat sijalle 11 ja voittivat Suomenmestaruuden samana vuonna.